ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Οι κτηνοτρόφοι μπροστά στο καταρροϊκό πυρετό είναι τελείως απροστάτευτοι από την παντελή έλλειψη μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης – aitoloakarnanianews.gr

ΛΑΣ Δυτικής Ελλάδας: Οι κτηνοτρόφοι μπροστά στο καταρροϊκό πυρετό είναι τελείως απροστάτευτοι από την παντελή έλλειψη μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης


Οι κτηνοτρόφοι μπροστά στο καταρροϊκό πυρετό είναι τελείως απροστάτευτοι από την παντελή έλλειψη μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης από μεριάς κυβέρνησης και περιφερειακής αρχής Δυτικής Ελλάδος.

Φέτος οι φτωχοί κτηνοτρόφοι εκτός από τα απανωτά πλήγματα που έχουν δεχτεί από την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων διαχρονικά και της πανδημίας του κορονοϊού, βρίσκονται εκτεθειμένοι με την επιζωοτία του καταρροϊκού πυρετού.

Ήδη έχουμε τα πρώτα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία στους δήμους Ακτίου Βόνιτσας και Αμφιλοχίας και είναι σοβαρός ο κίνδυνος μετάδοσης – επέκτασης της νόσου και σε άλλες περιοχές του νομού αλλά και στις άλλες περιφερειακές ενότητες Αχαΐας και Ηλείας. Γιατί μεταφέρεται το έντομο (σκνίπα) με την κίνηση του ανέμου.

Μπροστά σε αυτή την νόσο οι κτηνοτρόφοι είναι τελείως απροστάτευτοι από την παντελή έλλειψη μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης από μεριάς κυβέρνησης και περιφερειακής αρχής Δυτικής Ελλάδος. Η κυβέρνηση την ώρα που μοιράζει εκατομμύρια στους επιχειρηματικούς ομίλους στις αερομεταφορές, στους μεγαλοξενοδόχους, στους εφοπλιστές, στο μονοπώλιο των ιχθυοκαλλιεργειών, στους μεγαλοεπενδυτές των ΑΠΕ, δεν βρήκε ένα ευρώ για τους βιοπαλαιστές κτηνοτρόφους που βιώνουν τις συνέπειες του κορονοϊού με την μείωση των τιμών στα κτηνοτροφικά προϊόντα.

Ακόμα και τα 4 ευρώ που είχε υποσχεθεί ανά επιλέξιμο ζώο εδώ και 4 μήνες περνάει από χίλια κύματα και στο τέλος εαν φτάσει θα φτάσει πετσοκομμένο. Ενώ πριν 5 χρόνια με κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πήραν ένα ευρώ όταν ο καταρροϊκός πυρετός θέρισε τα κοπάδια σε όλη τη χώρα. Γιατί ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ που φυλάσσουν σαν κόρη οφθαλμού όλες οι κυβερνήσεις χρόνια τώρα από την μια γδέρνει του παραγωγούς με τα χαράτσια των εισφορών και από την άλλη δεν καλύπτει
ζωονόσους και ζημιές στη φυτική παραγωγή.

Σήμερα η κυβέρνηση και η περιφέρεια σε ρόλο πόντιου Πιλάτου με προκλητικό τρόπο καλεί τους κτηνοτρόφους να πάρουν μέτρα αυτοπροστασίας να αναλάβουν το κόστος εμβολίων, των εντομοαπωθητικών ψεκασμών. Ενώ οι ευθύνες τους είναι τεράστιες για την υποστελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών, για την έλλειψη κτηνιάτρων ιδιαίτερα σε περιοχές με πολύ αναπτυγμένη κτηνοτροφία όπως είναι η Δυτική Ελλάδα. Σήμερα δεν υπάρχει οργανωμένη αντιμετώπιση των πληθυσμών του ξενιστή (σκνίπας) μέσω ψεκασμών από το κράτος και την περιφέρεια που νίπτουν τας χείρας τους.

Η περιφερειακή αρχή Δυτικής Ελλάδος αρκείτε στο να περιφέρεται και να κάνει ενημέρωση στους παραγωγούς ενώ δεν βγάζει αχνα για το κόστος που το μεταφέρει στους κτηνοτρόφους που βρίσκονται στα πρόθυρα του ξεκληρίσματος.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Ελλάδας εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα στις συνεδριάσεις του ΠΣ και της ΟΕ έκρουσε το κώδωνα του κινδύνου για την εμφάνιση του καταρροϊκού και στην τελευταία συνεδρίαση της ΟΕ έβαλε το ζήτημα της άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και της περιφέρειας με δωρεάν χορήγηση εμβολίων εντομοαπωθητικών, με ψεκασμούς σε βαλτώδες εκτάσεις , λασπώδη εδάφη σε χώρους ποτίσματος των ζώων .

Απέναντι σε αυτό το αίτημα η περιφερειακή αρχή Δυτικής Ελλάδος τηρεί σιγή ιχθύος. Καλούμε τους φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους με την πάλη τους να επιβάλουν μέτρα για την επιβίωση τους για τις σύγχρονες ανάγκες τους , για να παραμείνουν στα χωριά τους και τα κοπάδια τους.

Βιβλιοπωλεία Αγρινίου: Ξεκίνησε η έρευνα αγοράς για τα σχολικά

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Πάτρα: Μέτωπο καθηγητών, δασκάλων , νηπιαγωγών και γονέων για τα ειδικά σχολεία

aitoloakarnanianews.gr

Ενώπιον του ανακριτή φερόμενος ως δράστης του φονικού στον κόμβο Κουρτέση

aitoloakarnanianews.gr

Εκδήλωση στην Πάτρα για την Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας 2021

aitoloakarnanianews.gr

Πάτρα: Μπαράζ επίδοσης πράξεων αναστολής εργασίας σε ανεμβολίαστους στα νοσοκομεία

aitoloakarnanianews.gr

Πήρε εξιτήριο ο 9χρονος Μάριος που έδωσε μάχη και νίκησε τον κορονοϊό (pic- ΝΕΟ)

aitoloakarnanianews.gr

Συνεχίζονται οι προεγγραφές στα εικαστικά εργαστήρια της Πάτρας

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο