AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

Οι τροφές που σας κάνουν να γερνάτε πιο γρήγορα!


Δείχνετε μεγαλύτεροι από την πραγματική σας ηλικία; Aυτό οφείλεται εκτός από τα γονίδια πιθανότατα στο πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείτε. Οι άνθρωποι συνηθίζουν να συνδέουν την κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών με την αύξηση του βάρους, ωστόσο η φθορά στο δέρμα έρχεται πριν από τους επιπλέον πόντους στην μέση.


Αν πριν πέσετε για ύπνο καταναλώσετε τροφές πλούσιες σε νάτριο και επεξεργασμένα λίπη, το δέρμα σας δεν θα έχει την καλύτερη εικόνα το επόμενο πρωί σύμφωνα με την Deborah Malkoff-Cohen, πιστοποιημένη διαιτολόγο και ειδική σε θέματα διαβήτη.

Το πιο σημαντικό για ένα λαμπερό δέρμα είναι η ενυδάτωση. Αποφεύγοντας όσα απορροφούν το νερό από την επιδερμίδα, είναι ζωτικής σημασίας. Για τον λόγο αυτό μην επιλέγετε την επεξεργασμένη ζάχαρη, τους σύνθετους υδατάνθρακες και τα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Οι ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες οδηγούν σε φλεγμονή, η οποία προκαλεί το οξειδωτικό στρες, το οποίο είναι η ανισορροπία μεταξύ της παραγωγής των ελευθέρων ριζών και της ικανότητας του σώματος να αποτοξινώσει επιβλαβείς επιπτώσεις τους. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να δείχνετε πιο γερασμένοι.

Ακολουθεί η λίστα με τα τρόφιμα που σας κάνουν να δείχνετε γερασμένοι:
Mη βιολογικό γάλα: Eχει αυξητικές ορμόνες και άλλες φλεγμονώδεις ουσίες που επηρεάζουν την ακμή, καθώς κλείνουν τους πόρους του δέρματος.

Γλυκά αλκοολούχα ποτά: H μαργαρίτα και η πίνα κολάντα έχουν τόνους ζάχαρης. Τα κοκτέιλ τέτοιου είδους βλάπτουν το κολλαγόνο που αποτελεί κύριο συστατικό του δέρματος και το κάνουν να σακουλιάζει.

Επεξεργασμένη ζάχαρη: Eίναι τοξική για τον οργανισμό με πολλούς τρόπους. Κάνει το δέρμα να φαίνεται σκληρό και άκαμπτο καθώς ενώνεται με το κολλαγόνο.

Μαργαρίνη: Eίναι γεμάτη κακά λίπη που αφυδατώνουν το δέρμα, προκαλώντας ρυτίδες. Στην ουσία είναι ένα χημικό που δεν προσφέρει τίποτε στον οργανισμό.

Αλατισμένες τροφές: Το νάτριο απορροφά το νερό από το δέρμα. Το σώμα αντιδρά με τη διατήρηση του νερού το οποίο διευρύνει τον εξωκυττάριο όγκο. Ως αποτέλεσμα, έχετε περίπου 1,5 λίτρα (περίπου 1,5 ποτήρια) επιπλέον κυτταρικό υγρό και γι αυτό δείχνετε πιο γερασμένοι και φουσκωμένοι.

Ενεργειακά ποτά: Περιέχουν καφεΐνη που είναι επιβλαβής για τα παιδιά, αλλά και αρκετή ζάχαρη. Επίσης βλάπτουν τα δόντια επειδή είναι όξινα.

Σύνθετοι υδατάνθρακες: Aυξάνουν γρήγορα τα επίπεδα του σακχάρου και στην συνέχεια έρχεται η απότομη πτώση. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες από τα ζυμαρικά και τα πρέτζελ, βλάπτουν το κολλαγόνο και τις ίνες του δέρματος.

Παραψημένα κρέατα: Tα παραψημένα κρέατα συνδέονται με τον διαβήτη, τα καρδιακά προβλήματα και την πνευμονική νόσο. Επίσης καταστρέφουν το κολλαγόνο της επιδερμίδας.

Τηγανιτά: Oταν το λάδι και το λίπος εκτίθενται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, σχηματίζονται ελεύθερες ρίζες. Αυτές οδηγούν σε γρηγορότερη γήρανση.

Γλουτένη: Oταν διαφεύγει μέσα στο κυκλοφοριακό σύστημα μπορεί να δημιουργήσει φλεγμονές κυρίως στην περιοχή του εντέρου. Συχνά είναι τα φαινόμενα ατόμων που έχουν δυσανεξία στην ουσία αυτή.

Σφολιατοειδή: Πολλά μαγαζιά μαγειρεύουν με υδρογονωμένο λάδι αντί για βούτυρο για οικονομικούς λόγους. Αυτό μόνο καλό δεν είναι για τον ανθρώπινο οργανισμό και την επιδερμίδα.

Πατατάκια: Συχνά για την παρασκευή τους χρησιμοποιείται ένα υποκατάστατο λίπους (όλεστρα) που αποβάλει τις βιταμίνες Α,Ε, D, K από το σώμα σας.

Μπέικον και χοτ-ντογκ: Tα νιτρικά που περιέχουν είναι επιβλαβή για το σώμα σας. Μπορούν να μετατραπούν σε νιτρώδη, προκαλώντας τον σχηματισμό νιτροζαμινών, οι οποίες είναι καρκινογόνες χημικές ουσίες, ενώ λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε νάτριο, δημιουργούν αφυδάτωση στο δέρμα.

Αναψυκτικά: Eίναι γεμάτα ζάχαρη και αφυδατώνει το σώμα. Επίσης εμποδίζουν το δέρμα να λάμπει και το κάνουν να δείχνει γερασμένο και με ριτίδες.

ΠΗΓΗ

Source link

Related posts

4 φυσικές λύσεις για να αντικαταστήσουμε το αλεύρι σιταριού

Ποιες τροφές χρειάζονται απαραιτήτως πλύσιμο

Πώς να βάλετε χρώμα σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού χωρίς να το βάψετε!

Αφήστε ένα σχόλιο