ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για τις δημιουργικές επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας, μέσω του ευρωπαϊκού έργου CREADIS3-Interreg Europe

Ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για τις δημιουργικές επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας, μέσω του ευρωπαϊκού έργου CREADIS3-Interreg Europe


Το τελικό Συνέδριο του έργου CREADIS3 (Smart Specialisation Creative Districts – Δημιουργικές Περιοχές έξυπνης εξειδίκευσης) του προγράμματος Interreg Europe, πραγματοποιήθηκε με την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021, με τη συμμετοχή του Περιφερειακού  Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που είναι εταίρος.

Το έργο CREADIS3 διανύει τη δεύτερη φάση υλοποίησης, κατά την οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί την εφαρμογή των προτεινόμενων Σχεδίων Δράσης που εκπονήθηκαν από τους συμμετέχοντες φορείς.

Το Σχέδιο Δράσης για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας περιλαμβάνει:

1.       Την Πρόσκληση Υποβολής Επενδυτικών Σχεδίων για Δημιουργικές Επιχειρήσεις που δημοσιεύτηκε το 2019 από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» (https://www.pde.gov.gr/ependyseis/actions/creative.html).

2.       Τη σύνδεση του Creadis3 με το έργο CREATIVE@HUBS Interreg VA Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020, για τη δημιουργία 4 δημιουργικών κόμβων στη Δυτική Ελλάδα (https://greece-italy.eu/rlb-funded-projects/creativehubs/).

3.       Την ανάπτυξη εργαλείου για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των Έργων – Δράσεων της ΠΔΕ.

4.       Την ίδρυση της Κοινοπραξίας “Αναζήτηση Καινοτομίας της Πολιτιστικής & Δημιουργικής Βιομηχανίας στην περιοχή Αδριατικής – Ιονίου (AI-CCI-IQ)”(https://www.interregeurope.eu/fileadmin/user_upload/tx_tevprojects/library/file_1616774315.pdf) .

Το έργο CREADIS3 συντονίζεται από την Περιφερειακή Κυβέρνηση της Επαρχίας των Βάσκων (Regional Government of the Basque Country)και συμμετέχουν συνολικά 6 Φορείς: Χώρα των Βάσκων, Ιταλία, Φινλανδία, Βέλγιο, Σλοβακία και Ελλάδα με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ο βασικός σκοπός του έργου αφορούσε στην εξειδίκευση των περιφερειακών πολιτικών, την  ανάπτυξη θεσμικών προτύπων συνεργασίας καθώς και τη γενικότερη προώθηση της καινοτομίας στους κλάδους του Πολιτισμού και Δημιουργικότητας (ΚΠΔ), με την ενεργοποίηση και συμμετοχή των άμεσα ενδιαφερομένων εκπροσώπων της δημιουργικής βιομηχανίας.

Στην διαδικτυακή εκδήλωση που προσέλκυσε ενδιαφέρον και συμμετοχή, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των δράσεων. Παράλληλα έγινε ανασκόπηση των χρήσιμων συμπερασμάτων από το έργο τα οποία μπορούν να αποτελέσουν τη βάση και να ενσωματωθούν σε νέες πολιτικές και στρατηγικές, ώστε να ενθαρρυνθεί η περαιτέρω ανάπτυξη και πρόοδος των Περιφερειών στον κλάδο των δημιουργικών βιομηχανιών.

Ένα από τα σημαντικά συμπεράσματα της εκδήλωσης ήταν η σημασία της ικανότητας προσαρμογής των πολιτικών και αναγνώρισης των αναγκών της κοινότητας σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό αλλά και μακρό-περιφερειακό επίπεδο, για τη συνεργασία αλλά και την ανάπτυξη του Κλάδου Πολιτισμού και Δημιουργικότητας.

Περισσότερα για το έργο CREADIS3, στο:www.interregeurope.eu/creadis3

Ευχαριστήριο από το Εργαστήρι “Παναγία Ελεούσα” προς τις “Ελληνικές Αλυκές”

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Στην 48η Γενική Συνέλευση της CPMR συμμετείχε ο Φωκίωνας Ζαΐμης

aitoloakarnanianews.gr

Αυτές είναι οι περιοχές σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία που εντοπίστηκαν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού

aitoloakarnanianews.gr

Συνεχίστηκαν οι προβολές των βιντεοσκοπημένων παραστάσεων της ενότητας «Ερασιτεχνικό Θέατρο»

aitoloakarnanianews.gr

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Εργαστήριο και εκπαιδευτικό σεμινάριο την Παρασκευή 19 Μαρτίου, στο πλαίσιο του έργου «ICON WOMEN»

aitoloakarnanianews.gr

Πάτρα: Σε εξέλιξη έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε άλλα 6 σχολικά συγκροτήματα(ΦΩΤΟ)

aitoloakarnanianews.gr

Σύσκεψη Μ. Χρυσοχοϊδη στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας για την αύξηση κρουσμάτων COVID-19 στην Πάτρα

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο