ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Ομελέτα φούρνου με μανιτάρια και γραβιέρα

Η ομελέτα φούρνου είναι η ιδανική επιλογή φαγητού όταν δεν έχετε πολύ χρόνο για να μαγειρέψετε ή όταν έχετε πολλά λαχανικά και τυριά και ψάχνετε έναν τρόπο για να τα αξιοποιήσετε ώστε να μην τα πετάξετε.

Πολλοί την αποκαλούν και φριτάτα οπότε αν τυχόν δείτε μια τέτοια συνταγή να ξέρετε ότι πρόκειται για τη γνωστή σε όλους μας ομελέτα στο φούρνο.

3 μυστικά για τέλεια ομελέτα
  • Χτύπα καλά τα αυγά ώστε να ανακατευτούν απόλυτα κρόκος και ασπράδι.
  • Το τηγάνι που θα επιλέξεις πρέπει να είναι τόσο μεγάλο όσο και το μέγεθος της ομελέτας που θέλεις να φτιάξεις. Μεγαλύτερη ομελέτα σημαίνει περισσότερα αυγά, άρα μεγαλύτερο τηγάνι.
  • Για να μην φτιάξεις μια στεγνή ομελέτα, πρόσεξε να αφαιρέσεις το τηγάνι από το φούρνο, όταν η ομελέτα έχει χρυσαφίσει χωρίς να καεί. Το σκεύος διατηρεί την υψηλή του θερμοκρασία και έτσι η ομελέτα ψήνεται ακόμα και εκτός φούρνου για περίπου ένα ακόμα λεπτό.
Ομελέτα φούρνου με πιπεριές, μανιτάρια και γραβιέρα
Υλικά

9 αυγά

150 γρ. κρέμα γάλακτος

100 γρ. γραβιέρα σε κύβους

100 γρ. γκούντα τριμμένη

20 γρ. φρυγανιά τριμμένη

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

2 κ.σ. μαργαρίνη

200 γρ. μανιτάρια

10 ντοματίνια

1 πράσινη πιπεριά κέρατο

1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης

1 σκελίδα σκόρδο

θυμάρι-ρίγανη

αλάτι-πιπέρι

Eκτέλεση

Κόβετε σε φέτες τα μανιτάρια και την πράσινη πιπεριά σε κυβάκια και τα σοτάρετε σε λίγο λάδι. Ρίχνετε μέσα λίγο αλάτοπιπερο, λίγο θύμαρι και τη σκελίδα του σκόρδου λιωμένη. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα στρόγγυλο ταψάκι και πασπαλίζετε με τη φρυγανιά να πάει παντού και στα πλαϊνά τοιχώματα. Απλώνετε τα μανιτάρια με την πιπεριά στο ταψί. Από πάνω ρίχνετε τη γραβιέρα και το γκούντα. Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και τα τοποθετείτε σποραδικά στο ταψί. Χτυπάτε τα αυγά, ρίχνετε μέσα την κρέμα γάλακτος, το μπέικιν, λίγο αλατοπίπερο και λίγη ρίγανη και ανακατεύετε καλά. Περιχύνετε το μείγμα στο ταψάκι και από πάνω τοποθετείτε και την κόκκινη πιπεριά που έχετε κόψει σε μπαστουνάκια. Ψήνετε περίπου για μία ώρα.

Source link

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Υγρό κέικ σοκολάτας καλυμμένο με σοκολατένια κρέμα τυριού | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Φακές άσπρες | Συνταγή | aitoloakarnanianews.gr

aitoloakarnanianews.gr

Μπακλαβάς πανεύκολος και ζουμερός (Video) | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Σαλάτα με ρόδι, μήλο και προσούτο ιδανική για βραδινό!

aitoloakarnanianews.gr

Κοτόπουλο λεμονάτο με ριζότο | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο