ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Ο Άγιος Ανανίας ο Απόστολος

 

1001_Ananias_Apostolos

Υπακούετε «εκ καρδίας εις ον παρεδόθητε τύπον διδαχής». Κάνετε υπακοή με όλη την καρδιά σας στον ακριβή κανόνα της χριστιανικής διδασκαλίας.

Τέτοιος άνθρωπος υπακοής στον Θεό ήταν και ο απόστολος Ανανίας. Διότι, όταν ο Θεός του είπε με όραμα να συναντήσει το Σαύλο, που ήταν ο φόβος και ο τρόμος των χριστιανών, έκανε υπακοή στα λόγια του Κυρίου. Αμέσως πήγε στην Ευθεία οδό και αναζήτησε το σπίτι του Ιούδα, όπου ήταν ο Σαύλος. Τον θεράπευσε, τον βάπτισε χριστιανό, και έπειτα αυτός, με το όνομα Παύλος, έγινε ο μέγας Απόστολος των Εθνών.

Κατόπιν ο Ανανίας πήγε στην Ελευθερούπολη, όπου με τη διδασκαλία του είλκυσε στον Χριστό πολυάριθμες ψυχές. Ο θόρυβος όμως που δημιούργησε η αποστολική του δράση, έκανε τον ηγεμόνα Λουκιανό να τον συλλάβει. Χρησιμοποίησε πολλούς και ποικίλους τρόπους προκειμένου να αλλαξοπιστήσει ο Ανανίας. Αλλά ο Ανανίας έμεινε αμετακίνητος στα χριστιανικά του φρονήματα.

Τότε ο Λουκιανός τον μαστίγωσε με νεύρα βοδιών. Έπειτα, με σιδερένια νύχια του ξέσχισε τα πλευρά και έκαψε τις πληγές του με αναμμένες λαμπάδες. Τέλος, αφού τον έβγαλε έξω από την πόλη, τον λιθοβόλησε.

Έτσι, ο Ανανίας πήρε το αμαράντινο στεφάνι της υπακοής στο θέλημα του Θεού.

 

Απολυτίκιον. Ήχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.

Ως έμπλεως χάριτος, του Τρισηλίου φωτός, το σκεύος εφώτισας, της εκλογής του Χριστού, Ανανία Απόστολε· όθεν ανακηρύξας, ευσέβειας τον λόγον, άθλοις εβεβαιώσω, την σωτήριον χάριν· δι’ ης τοις σε ευφημούσι, δίδου τα πρόσφορα.

 

Κοντάκιον. Ήχος β’. Την εν πρεσβείαις.

Ο εν πρεσβείαις, θερμότατος αντιλήπτωρ, και τοις αιτούσι, ταχύτατα επακούων, δέξαι την δέησιν Ανανία ημών, και τον Χριστόν δυσώπει, του ελεήσαι ημάς, τον μόνον εν Αγίοις δοξαζόμενον.

 

Μεγαλυνάριον.

Δι’ αποκαλύψεως θεϊκής, τω Σαύλω βραβεύεις, τον ουράνιον φωτισμόν· όθεν Ανανία, ως Μάρτυρά σε θείον, Απόστολόν τε άμα, Χριστός εδόξασε.

 

Πηγή:  synaxarion.gr

Source link

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Ο άγιος Λογγίνος ο εκατόνταρχος

aitoloakarnanianews.gr

Ανάμνηση Θαύματος Αρχαγγέλου Μιχαήλ στις Χωναίς (ή Κολασσαίς)

aitoloakarnanianews.gr

Οι άγιοι Ναζάριος, Γερβάσιος, Κέλσιος και Προτάσιος

aitoloakarnanianews.gr

Άγιος Σώζων – Γιορτή σήμερα 7 Σεπτεμβρίου – ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

aitoloakarnanianews.gr

Завет на Свети Иоан Рилски Чудотворец (Βουλγάρικα, Bulgarian)

aitoloakarnanianews.gr

Οσία Ευφροσύνη Θυγατέρα Παφνουτίου του Αιγυπτίου

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο