ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λ. Δημητρογιάννης στον ΧΥΤΑ Ναυπάκτου (ΦΩΤΟ)

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λ. Δημητρογιάννης στον ΧΥΤΑ Ναυπάκτου (ΦΩΤΟ)


Τον ΧΥΤΑ Ναυπάκτου επισκέφθηκε την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας, Λάμπρος Δημητρογιάννης.

Συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Ναυπάκτου Βασίλειο Γκίζα, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Διαχείρισης Αποβλήτων 1ης Γεωγραφικής Ενότητας Ν. Αιτωλοακαρνανίας, Ντίνο Ζορμπά και υπηρεσιακά στελέχη, ο κ. Δημητρογιάννης είδε τα έργα – προσθήκες που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και που βελτιώνουν τόσο την ασφάλεια και λειτουργικότητα του Χ.Υ.Τ.Α., όσο και την αναβάθμιση της υφιστάμενης Μονάδας Επεξεργασίας, ενώ περιλαμβάνουν επίσης, ολοκληρωμένη εγκατάσταση και διαχείριση βιοαερίου του ΧΥΤΑ.

Ακολούθησε αυτοψία στους χώρους που πρόκειται να γίνουν τα νέα έργα, τα οποία αφορούν την κατασκευή και λειτουργία Μονάδας Επεξεργασίας σύμμεικτων Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ), Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων καθώς και Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (Χ.Υ.Τ.Υ.) δυναμικότητας 16.852 tn/έτος. Ο προϋπολογισμός των νέων έργων που βρίσκονται στο στάδιο δημοπράτησης, ανέρχεται σε 15.000.000 ευρώ.

Παράλληλα, ο κ. Δημητρογιάννης παρέδωσε στους αρμοδίους φορείς πρόσφατη απόφασή του για την εγκατάσταση και λειτουργία του ΧΥΤΑ της Ναυπάκτου, πιστοποιώντας τις υψηλές περιβαλλοντικές του επιδόσεις.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ναυπάκτου κ. Γκίζας, ευχαρίστησε τον κ. Δημητρογιάννη και τα στελέχη της Περιφέρειας, για την ουσιαστική τους συνδρομή στην ποιοτική λειτουργία του ΧΥΤΑ και ως ένα διακεκριμένο σύστημα περιβαλλοντικών υποδομών.

Πέθανε ο Χρήστος Αυλωνίτης – Πένθος στον καλλιτεχνικό κόσμο

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Ξεκινά το χειμερινό εξάμηνο στο Δ.ΙΕΚ Ναυπάκτου

aitoloakarnanianews.gr

Έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο Ναυπακτίας για την επερχόμενη κακοκαιρία

aitoloakarnanianews.gr

Ναυπακτία: Κατολίσθηση στο δρόμο προς το Ριγάνι

aitoloakarnanianews.gr

Ορεινή Ναυπακτία: Συναγερμός μετά από επίσκεψη γυναίκας που ήταν θετική στον Covid και πήγε σε μνημόσυνο.

aitoloakarnanianews.gr

Μακύνεια: Φορτηγό αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και ντελαπάρισε(video)

aitoloakarnanianews.gr

Μοριοδοτούμενο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα «Ψυχολογία για Όλους»

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο