ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Ο Γιώργος Παπαναστασίου  υπέγραψε τη σύμβαση για το Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο στον Δήμο  Αγρίνιου

Ο Γιώργος Παπαναστασίου  υπέγραψε τη σύμβαση για το Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο στον Δήμο  Αγρίνιου


Ο Γιώργος Παπαναστασίου  υπέγραψε τη σύμβαση για την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία Περιβαλλοντικού Παρατηρητηρίου στον Δήμο  Αγρίνιου προϋπολογισμού  274.040 € από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Το σημαντικό έργο  προβλέπει μεταξύ άλλων  τη δημιουργία Συστήματος Παρακολούθησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, δηλαδή τη δημιουργία  μιας πλατφόρμας  παροχής ανοικτών δεδομένων ποιότητας του αέρα  με χρήση σύγχρονων αισθητήρων.Τα δεδομένα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για  μελλοντικές δράσεις με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών και την εφαρμογή προληπτικών μέτρων στις περιπτώσεις που προβλέπονται επίπεδα ρύπανσης που μπορεί να είναι επικίνδυνα για το γενικό πληθυσμό ή ευαίσθητες ομάδες.

«Με αυτό το σχέδιο αποδεικνύουμε  ότι, επενδύοντας στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και την ενημέρωση των πολιτών,  προστατεύουμε την εθνική περιουσία μας. Αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτική δυνατότητα συμβάλλουμε για  μια περιβαλλοντικά υγιή,  βασισμένη στις αρχές και τις αξίες της βιώσιμης ανάπτυξης, αναβάθμιση του περιβάλλοντος που ζούμε εμείς και τα παιδιά μας»,  ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Το έργο περιλαμβάνει  ακόμη Σύστημα Παρακολούθησης του περιβάλλοντος με τη χρήση δορυφορικών δεδομένων και Σύστημα  Παρακολούθησης Υδάτινων Πόρων  με την λειτουργία τηλεμετρικού συστήματος ποιοτικού και ποσοτικού ελέγχου.

Προβλέπεται  ακόμη η χρήση Πλατφόρμας επικοινωνίας και συμμετοχικού χωρικού σχεδιασμού   σύμφωνα με την οποία οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης θα μπορούν να αξιοποιούν  στοιχεία που αφορούν το σχεδιασμό των έργων της πόλης ζητώντας από τους πολίτες να συμμετέχουν και να διαμορφώσουν συλλογικά τα χαρακτηριστικά των έργων και των παρεμβάσεων.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Και επίσημα σε έκτακτη ανάγκη ο Δήμος Αγρινίου

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Τραγωδία στο Αγρίνιο:Νεκρός ο ποδηλάτης -γνωστός φυσικοθεραπευτής Σ.Τ.

aitoloakarnanianews.gr

Διακοπή νερού αύριο στο Καινούργιο

aitoloakarnanianews.gr

“Γκαζάκιας” ιερέας κινητοποίησε την Αστυνομία στο Αγρίνιο!

aitoloakarnanianews.gr

Αγρίνιο: Νέες εντάξεις επιχειρήσεων στη δράση “Επιχειρηματική Εκκίνηση”

aitoloakarnanianews.gr

«Όχι» από την εστίαση του Αγρινίου στο 7ημερο lockdown – aitoloakarnanianews.gr

aitoloakarnanianews.gr

Έφτασαν τα πρώτα εμβόλια στο Νοσοκομείο Αγρινίου

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο