ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Ο Γ.Βαρεμένος για τα κρούσματα στην παθολογική Αγρινίου: Αντί του πανικού, έγκαιρη παρέμβαση

Ο Γ.Βαρεμένος για τα κρούσματα στην παθολογική Αγρινίου: Αντί του πανικού, έγκαιρη παρέμβαση


Μία κλινική πρώτης γραμμής, όπως είναι η παθολογική του νοσοκομείου Αγρινίου, επλήγη με τη μόλυνση από Covid έντεκα ατόμων, εκ των οποίων τρία μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ είχε προηγηθεί η ασθένεια ενός γιατρού της ίδιας κλινικής. Αντί πανικού, χρειάζεται η μέγιστη ετοιμότητα και οργάνωση, σε συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς του προσωπικού και όχι με τον αποκλεισμό τους όπως συμβαίνει, τη στιγμή που πρέπει πάση θυσία να μείνουν όρθιοι. Πολύ περισσότερο που η κλινική Covid του νοσοκομείου γέμισε και σχεδιάζεται μεταφορά ασθενών στα Γιάννενα, όπου η ΜΕΘ πιέζεται αλλά υπάρχει κάποια δυνατότητα στην απλή κλινική  Covid.

Στο ίδιο το νοσοκομείο του Αγρινίου γίνεται η προσπάθεια εκ των ενόντων να παραμείνουν κάποιοι ασθενείς ή και να ετοιμαστεί μία επιπλέον κλινική Covid.

Είναι γνωστό τί είχαμε προτείνει ως προς την επιχειρησιακή οργάνωση του νοσοκομείου για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων, όπως και για την αγορά μοριακού αναλυτή και των αντιδραστηρίων. Εκτός παθολογικής αλλά εντός νοσοκομείου υπήρξε σύγχυση σχετικά με τα rapidtest, τα οποία σε πρώτο στάδιο ήταν θετικά για μέλη του προσωπικού και με κορυφαίο παράδειγμα αυτό που συνέβη με την Αστυνομία στην Αιτωλοακαρνανία και τις παλινωδίες για τα κρούσματα σε δεκάδες αστυνομικούς, που τελικά ειπώθηκε ότι ήταν αρνητικοί.

Η άρνηση του αρμόδιου υπουργείου να απαντήσει στις εκκλήσεις και τις προτάσεις μας, όπως και η αλαζονεία και μυστικοπάθεια (για να καλύψει τι, άραγε;) της διοίκησης της αρμόδιας 6ης ΥΠΕ, ήταν η χειρότερη πρακτική στην προσπάθεια για να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ανθρώπινες ζωές.

Η αβελτηρία και η ανοργανωσιά οδηγούν στον πανικό, που είναι ο χειρότερος σύμβουλος σε παρόμοιες δύσκολες καταστάσεις.

Νοσοκομείο Αγρινίου-1:30 π.μ. : Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου με την παρουσία του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη

 

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Αγρίνιο: Lockdown διαρκείας «σκοτώνει» την εστίαση

aitoloakarnanianews.gr

Ευχαριστήριο από Σύλλογο Γονέων του Κ.Δ.Α.Π.με Α. του Δήμου Αγρινίου

aitoloakarnanianews.gr

Ολοκληρώθηκαν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για Covid 19 στο Καινούργιο, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρίας Σαλμά

aitoloakarnanianews.gr

Γ.Παπαναστασίου: «Όταν ο Δήμος Αγρινίου αντιδρούσε στην κατάργηση του ΔΠΠΝΤ αυτοί, οι οποίοι τώρα μας εγκαλούν, σφύριζαν αδιάφορα»

aitoloakarnanianews.gr

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» του Εσπερινού ΕΠΑΛ Αγρινίου

aitoloakarnanianews.gr

Αγρίνιο: Οι εθελοντές «άστραψαν» από καθαριότητα το δρόμο από την Αβόρανη έως και το Καινούργιο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο