ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Ο Δήμος Μεσολογγίου τίμησε τους νεαρούς «πρεσβευτές» του τόπου μας

Με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Βαδίζοντας στ’ αχνάρια του 1821» συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, στο πλαίσιο μιας λιτής τελετής όπου συμμετείχαν επίσης τα μέλη της Επιτροπής «Ιερά Πόλις Μεσολογγίου Επανάσταση Αυτοθυσία» καθηγητές Κωνσταντίνος Καρκανιάς και Νικόλαος Ζαχαριάς, καθώς επίσης ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Γεώργιος Σωτηρακόπουλος.

Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου και οι συμμετέχοντες στην διαδικασία της επιλογής των φοιτητών/τριών που τελικά θα λάβουν μέρος στις δράσεις του προγράμματος το οποίο υλοποιείται από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021», ευχαρίστησαν και συνεχάρησαν όλους και όλες για το ενδιαφέρον, επισημαίνοντας πως η νέα γενιά των Μεσολογγιτών ακολουθεί άξια τον πνευματικό δρόμο των προγόνων της. Είναι οι αυριανοί πολίτες, το μέλλον της πόλης και του Δήμου το οποίο στηρίζεται στην γνώση, την δημιουργία αλλά και την αγάπη για τον τόπο και την ιστορία του.

Απευθυνόμενοι δε στους επιτυχόντες τους χαρακτήρισαν ως τους νέους «πρεσβευτές» που καλούνται να μεταφέρουν όχι μόνο την ιστορία αλλά και το διαχρονικό μήνυμα που αυτή εκπέμπει, αλληλεπιδρώντας δημιουργικά με συνομήλικούς τους άλλων χωρών κι ενισχύοντας με τον πλέον ελπιδοφόρο τρόπο την εξωστρέφεια. Ωστόσο, για τα παιδιά που δεν θα ταξιδέψουν σε αυτή τη χρονική στιγμή, όπως τόνισε ο Κώστας Λύρος, υπάρχει ρόλος αλλά και τρόπος να συντονίσουν τις δυνάμεις τους, καταθέτοντας την δική τους «ψυχή» σ’ αυτό τον τόπο που τόσο το χρειάζεται.

Από την πλευρά τους, οι συμμετέχοντες φοιτητές και φοιτήτριες ευχαρίστησαν για την δυνατότητα της συμμετοχής, επισημαίνοντας ταυτόχρονα το αδιάβλητο της διαδικασίας, η οποία χαρακτηρίσθηκε από τους ίδιους ως «δίκαιη».

Ο Κώστας Λύρος επέδωσε τιμητικό αναμνηστικό καθώς και αντίγραφο της επετειακής έκδοσης του Δήμου «Ημερολόγιο 2021 – Εθνικός Ύμνος 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση» το οποίο παρέλαβαν οι Κωνσταντίνος Δραγγανάς, Γλυκερία Καλογεροπούλου, Αγγελική – Ανδριάνα Καρβέλη, Κωνσταντίνος Νούλας, Όλγα – Ζωή Παναγιωτοπούλου, Αθανάσιος Στεργίου, Βασιλική Φλώρου και Αθανασία Χαβαλίνα.

Ειδικό τιμητικό αναμνηστικό παρέλαβε η μαθήτρια Πηνελόπη Λιάκου για την διάκρισή της στον διαγωνισμό με θέμα «Μνημεία πολιτιστικής και πολιτισμικής κληρονομιάς & κλιματική αλλαγή».

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Δυτική Ελλάδα: Τι ζήτησε ο 8χρονος που νοσηλεύετε στο Ρίο με κορωνοϊό και Καβασάκι

aitoloakarnanianews.gr

Απεμπλοκή και επιτάχυνση έργων άνω των 15 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των νοσοκομειακών υποδομών της Δυτικής Ελλάδας

aitoloakarnanianews.gr

Νέα κινητοποίηση την Πέμπτη των φοιτητικών Συλλόγων στην Πάτρα

aitoloakarnanianews.gr

Κώστας Πελετίδης: Θα συνεχίσουμε, με συνέπεια λόγων και έργων, να υπηρετούμε τον λαό

aitoloakarnanianews.gr

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Εργαστήριο και εκπαιδευτικό σεμινάριο στο πλαίσιο του έργου «ICON WOMEN»

aitoloakarnanianews.gr

Διαδικτυακό εργαστήρι παιδιών από την ομάδα “ΔΙΕΞΟΔΟΣ” και τη ΔΗΚΕΠΑ

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο