AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

Ο καύσωνας «έκαψε» τις εκπτώσεις στο Αγρίνιο


Ο καύσωνας «έκαψε» τις εκπτώσεις στο Αγρίνιο


«Φρένο» στην εμπορική κίνηση. Ο καύσωνας «έκαψε» τις εκπτώσεις όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”. Δύσκολες μέρες για τους καταστηματάρχες του Αγρινίου έφερε ο καύσωνας εν μέσω της εκπτωτικής περιόδου, με κάποιους να προσδιορίζουν την κάμψη έως και 20%

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Μπορεί στο Αγρίνιο η θερμοκρασία να μην ξεπέρασε πολλές ημέρες τους 40 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο η αίσθηση της ζέστης ήταν έντονη ωσάν το θερμόμετρο να ξεπερνούσε καθημερινά το 40άρι, με αποτέλεσμα να μειωθεί κατά πολύ η κίνηση στους δρόμους. Έτσι ο παρατεταμένος καύσωνας «πάγωσε» την αγοραστική κίνηση, εν μέσω μάλιστα εκπτωτικής περιόδου.

Οι υψηλές θερμοκρασίες σαφώς επηρέασαν την καταναλωτική συμπεριφορά των Αγρινιωτών, με αποτέλεσμα κάποιοι έμποροι του Αγρινίου να προσδιορίζουν την κάμψη αυτή κατά τις εκπτώσεις σε ποσοστό έως και 20%.

Αν και η εκπτωτική περίοδος ξεκίνησε με πολύ καλά σημάδια, μετά τον καύσωνα τα πράγματα άλλαξαν άρδην. Πολλοί συμπολίτες μας, κατά άλλους επαγγελματίες, επέλεξαν να προσαρμόσουν τις αγορές τους σε ώρες που η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη, είτε δηλαδή το πρωί μέχρι το πολύ 12.00 το μεσημέρι, είτε μετά τις 19.30 το απόγευμα, ενώ, άλλοι επαγγελματίες θεωρούν πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο και γι αυτό η κάμψη κατ’ αυτούς ανέρχεται στο 20%.

Ωστόσο, όλοι είναι αισιόδοξοι για το υπόλοιπο της εκπτωτικής περιόδου, δεδομένου πως η αρχή έγινε με πάρα πολύ καλή διάθεση από τους καταναλωτές. Έτσι η ελπίδα του εμπορικού κόσμου είναι ότι η επάνοδος σε φυσιολογικές θερμοκρασίες θα επαναφέρει και την εμπορική κίνηση σε φυσιολογικά επίπεδα.

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Καμμένος τόνισε:

Ο Γιώργος Καμμένος

«πάντα οι εκπτώσεις το καλοκαίρι είναι καλύτερες από το χειμώνα. Φέτος ξεκίνησαν καλά, με δυναμική, και φαίνεται πως θα προχωρήσουν κι έτσι. Είχαμε μια μικρή κάμψη λόγω καύσωνα και ίσως αυτό ήταν λογικό. Ο κόσμος δεν μπορούσε να βγει να ψωνίσει, αλλά είμαι αισιόδοξος πως η σεζόν θα κλείσει καλά. Το ποσοστό της κάμψης είναι δύσκολο να υπολογιστή ακόμη, γιατί δεν τελείωσε η περίοδος αυτή, αλλά ούτε τελείωσαν και οι εκπτώσεις. Νομίζω πως η σεζόν θα πάει καλά».

Ο Λυσίμαχος Σύρμος σημείωσε:

Ο Λυσίμαχος Σύρμος

«υποτονικά είναι τα πράγματα, καθώς ο καύσωνας επηρέασε τους καταναλωτές οι οποίοι δεν κυκλοφορούν. Είναι νομίζω φυσιολογικό με τόσο υψηλές θερμοκρασίες. Το ποσοστό της κάμψης λόγω του καύσωνα σε σχέση με τα περσινά δεδομένα θεωρώ πως είναι της τάξης του 20%. Η αρχή των εκπτώσεων ήταν πολύ καλή. Ο κόσμος είχε πολύ καλή διάθεση, αλλά μετά προέκυψε ο καύσωνας και όλοι περιορίστηκαν. Το υπόλοιπο διάστημα των εκπτώσεων θα είναι ίσως λίγο δύσκολο, γιατί τον Αύγουστο κλείνουν υπηρεσίες και γενικότερα είναι ο μήνας των διακοπών. Πιστεύω πως θα κυλίσει έτσι όπως είναι τώρα και αν αλλάξει κάτι θα αλλάξει μετά τις 15 Αυγούστου που ξεκινά σιγά – σιγά και η επιστροφή όσων έφυγαν ή θα φύγουν».

Ο Γιάννης Γιοπάπνος ανέφερε:

Ο Γιάννης Γιοπάπνος

«είναι ξεκάθαρο πιστεύω πως τις τελευταίες ημέρες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών ο κόσμος έχει επηρεαστεί σχετικά με τις εκπτώσεις. Το πρωί νωρίς υπάρχει κόσμος στην αγορά, όπως επίσης και το απόγευμα μετά τις 19:30 με 20:00 που οι θερμοκρασίες είναι ανεκτές. Είναι σίγουρο πως όταν η τηλεόραση παίζει συνέχεια αυτό το θέμα ο κόσμος περιορίζεται, δεν βγαίνει έξω. Το ποσοστό της πτώσης, αν κρίνουμε με βάση τις παλιότερες χρονιές είναι μεταξύ 15% και 20% και αυτό οφείλεται στον καύσωνα. Πιστεύουμε πως ο κόσμος θα βγει έξω και θα στηρίξει την αγορά του Αγρινίου, όταν η θερμοκρασία έρθει στα φυσιολογικά επίπεδα και όπως λένε αυτό θα γίνει σύντομα. Τις πρώτες ημέρες των εκπτώσεων ο κόσμος είχε πολύ καλή διάθεση και ευελπιστούμε πως και το υπόλοιπο διάστημα των εκπτώσεων ο κόσμος θα μας στηρίξει, γιατί θα βρει ακόμη μεγαλύτερες εκπτώσεις λόγω τέλους εποχής».

Ο Θεοδόσης Γιαννακάς δήλωσε:

Ο Θεοδόσης Γιαννακάς

«ο κόσμος με τον καύσωνα πιστεύω πως απλά προσάρμοσε το πρόγραμμά του. Τώρα δηλαδή βγαίνει να ψωνίσει το πολύ ως τις 12.00 το μεσημέρι και μετά από τις 19.30 με 20.00 και έπειτα. Βγαίνουν για ψώνια όλοι μαζί, ενώ μετά τις 12.00 το μεσημέρι η πόλη είναι «νεκρή» και αυτό φαίνεται όλες σχεδόν τις ημέρες και κυρίως από την Παρασκευή το βράδυ. Το Σάββατο δειλά – δειλά και παρά τη ζέστη τα μαγαζιά που μείναμε ανοιχτά διαπιστώνουμε πως η κίνηση είναι αυξημένη. Συμπεραίνω πως στον πελάτη δεν φταίει ο καύσωνας, γιατί αν έχει «θέρμη» στην τσέπη, τότε θα βγει να ψωνίσει, αλλά θα προσαρμόσει τις δουλειές του σε συγκεκριμένες ώρες που η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη. Συνεπώς ο καύσωνας δεν επηρέασε στο βαθμό που πιστεύαμε πως θα επηρεάσει».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Παραιτήθηκε η διευθύντρια της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου – Τι αναφέρει το “Ανυπότακτο Αγρίνιο”

Related posts

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αγρινίου απέκτησε ιστοσελίδα

aitoloakarnanianews

Πρώτη βόλτα στο “νέο” πάρκο του Αγρινίου για τον δήμαρχο Γιώργο Παπαναστασίου

aitoloakarnanianews

Agrown: Προοπτικές και τάσεις για μια βιώσιμη και ανταγωνιστική ελληνική υδατοκαλλιέργεια

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο