ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Ο Μύτικας από drone και ο κίνδυνος της Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας (Video)

Ο Μύτικας από drone και ο κίνδυνος της Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας (Video)


Ένα πανέμορφο βίντεο από drone για τον πανέμορφο Μύτικα, το στολίδι της Αιτ/νίας, από τον κ. Άγγελο Αρναουτέλη.

Η θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λευκάδας, Μεγανησίου, Παλαίρου, Καλάμου, Μύτικα, Καστού και παράκτιας διαδρομής Αστακού – Μύτικα, σφύζει από θαλάσσιο τουρισμό κάθε Καλοκαίρι ως ενιαία τουριστικά και πάρα πολλές μικρές και μεγάλες μεγάλες τουριστικές επενδύσεις σε τουριστικά καταλύματα είναι σε εξέλιξη και σε φάση σχεδίασης και ήδη αρκετές μικρές επιχειρήσεις εστίασης δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και συνέχεια δημιουργούνται και άλλες, δίνοντας εισόδημα και πολλές θέσεις εργασίας, άμεσες και έμμεσες.

Ενώ λοιπόν έχουμε την τύχη να διαθέτουμε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, που μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε και ουσιαστικά αυτό να «πουλήσουμε» μέσω μίας ήπιας και με μέτρο τουριστικής ανάπτυξης με επίκεντρο τον θαλάσσιο τουρισμό, έχουμε βάλει τα δυνατά μας να το καταστρέψουμε ολοκληρωτικά.

Μεγάλο θέμα που αντιμετωπίζουμε τελευταία είναι οι ιχθυοκαλλιέργειες και το μεγάλο λάθος του χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργειών του 2011 (ΚΥΑ 31722/4.11.2011, ΦΕΚ 2505/4.11.2011), όπου αυτή η ενιαία θαλάσσια περιοχή που προαναφέραμε, μπήκε στην Περιοχή Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Α.Υ.) ως ζώνη Α3, ενώ ήδη πάρα πολύς χώρος από Εχινάδες και Νοτιότερα ήταν ήδη επαρκής.

Σήμερα πατώντας σε αυτό το λαθεμένο χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών, ερχόμαστε με επιβολή άναρχης «χωροταξίας», να δημιουργήσουμε σε όλο τον θαλάσσιο χώρο και με λογική απλώματος παντού, Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.), με 10 διάσπαρτες ζώνες, δηλαδή ζώνες κλειδωμένες μόνο για παραγωγή ψαριών ιχθυοτροφείων σε βιομηχανική κλίμακα.

Καταλαμβάνουν όλη την παράκτια περιοχή του Δήμου Ξηρομέρου, επιβάλλοντας μονόπλευρη ανάπτυξη με μονοκαλλιέργεια στα ψάρια ιχθυοτροφείου και τον κλάδο της Αλιείας και του Τουρισμού τον απειλούμε με ολικό σβήσιμο.

Φυσικά αυτό που δημιουργείται δεν είναι Π.Ο.Α.Υ., όπου η έννοια της Π.Ο.Α.Υ. περικλείει τις έννοιες της συγκέντρωσης, της τάξης, του μαζέματος, της οικονομίας του παράκτιου χώρου, ώστε να μπορέσουνε να αναπτυχθούν και άλλες δραστηριότητες. Αυτό λέγεται ολική κατάληψη του παράκτιου χώρου, ώστε να παγιωθούν και να νομιμοποιηθούν η αταξία και η αναρχία διασποράς των μονάδων του παρελθόντος και ας σβήσει μία υπάρχουσα σημαντική οικονομική δραστηριότητα, που στο μέλλον σίγουρα θα δώσει πολλαπλάσια μεγέθη.

Αν μας πείτε να εξηγήσουμε αυτό που γίνεται, μόνο μία λέξη μας έρχεται στο μυαλό. Ανθρώπινη απληστία.

Απολαύστε το βίντεο:

astakos-news.gr

Το «όρνιο – μάρτυρας» με το όνομα «Κέλλυ» τελικά πλήρωσε με την ζωή της

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

ΚΔΑΠ Παλαιομάνινας: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες προσληφθέντων της ΣΟΧ2/2020

aitoloakarnanianews.gr

Πραγματοποιούνται τεστ για κορωνοϊό στο Κέντρο Υγείας Μύτικα

aitoloakarnanianews.gr

Δήμος Ξηρομέρου: Οριστικοί πίνακες προσληφθέντων για το ΚΔΑΠ Παλαιομάνινας

aitoloakarnanianews.gr

Ξηρόμερο: Προληπτικό μοριακό test COVID για όλους τους δημότες της δημοτικής ενότητας Μεδεώνος

aitoloakarnanianews.gr

O Aστακός μέσα στις τρεις υποψήφιες περιοχές για εργοστάσιο κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα

aitoloakarnanianews.gr

Ενδιαφέρον από ΣΚΑΙ-MEGA για το Αστακιώτικο κομμωτήριο της Αθήνας

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο