ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Πάτρα: Επιστολή σε κεραμέως απο Κ. Πελετίδη για την υποβάθμιση των ΕΠΑΣ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, απέστειλε επιστολή στην Υπουργό Παιδείας κυρία Κεραμέως, σχετικά με την υποβάθμιση των σπουδών στις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ.
Στην επιστολή του ο Δήμαρχος αναφέρει:
Κυρία Υπουργέ,
Την τελευταία εβδομάδα πραγματοποιήσαμε συνάντηση τόσο με αντιπροσωπεία των σπουδαστών της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ της Πάτρας, όσο και με το Σύλλογο ωρομίσθιων και αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Σχολών ΟΑΕΔ Πελοποννήσου. Στις συγκεκριμένες συναντήσεις ενημερωθήκαμε σχετικά με τις επιπτώσεις του νόμου για την Τεχνικοεπαγγελματική Εκπαίδευση που ψήφισε η κυβέρνηση στα τέλη του 2020, στις σπουδές, στην εργασία και συνολικά στη ζωή των σπουδαστών και των εκπαιδευτικών. Μάλιστα, η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μία συγκυρία, κατά την οποία ήδη οι σχολές είναι κλειστές, λειτουργώντας τυπικά με τηλεκπαίδευση, που όμως όπως όλοι γνωρίζουμε, ειδικά για τις τεχνικές κυρίως ειδικότητες που διδάσκονται στις ΕΠΑΣ, δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση και τα εργαστήρια. Αντί λοιπόν η Κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα να ανοίξουν οι σχολές, με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας σπουδαστών και εκπαιδευτικών, υπονομεύει περαιτέρω τη λειτουργία τους.
Θεωρούμε πως η αντίδραση που εκφράζεται απέναντι στην υποβάθμιση των σχολών ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ είναι απόλυτα δικαιολογημένη, αφού οδηγεί τους μεν σπουδαστές στη λήψη μία απλής βεβαίωσης σπουδών και στο «λαβύρινθο» των εξετάσεων πιστοποίησης, χωρίς εγγύηση επαγγελματικών δικαιωμάτων, πράγμα που ισχύει μάλιστα και για τους σπουδαστές που φοιτούν ήδη σε αυτές, τους δε εκπαιδευτικούς τους οδηγεί σε αβεβαιότητα, καθώς δεν έχουν καν αποσαφηνιστεί τα κριτήρια επιλογής τους και η Κυβέρνηση αρνείται να προχωρήσει σε μονιμοποιήσεις του αναγκαίου προσωπικού.
Σας απευθυνόμαστε, καθώς πιστεύουμε πως ο Νόμος 4763/2020 πρέπει να αποσυρθεί και για τις συγκεκριμένες σχολές να υπάρχει σχεδιασμός, ο οποίος να σέβεται το δικαίωμα των σπουδαστών στη μόρφωση, την ολόπλευρη προετοιμασία για το επάγγελμα που έχουν επιλέξει, καθώς και να τους εξασφαλίζει επαγγελματικά δικαιώματα. Για να γίνει αυτό, οι σχολές πρέπει να ενισχυθούν με προσωπικό με πλήρη δικαιώματα, πράγμα που μπορεί να ξεκινήσει από τη μονιμοποίηση του έκτακτου προσωπικού που ήδη έχει στηρίξει τη λειτουργία των σχολών όλα αυτά τα χρόνια.

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Γιάννης Καρβέλης: Ανοίγουν 7 κλίνες ΜΕΘ για κορονοϊό στο Νοσοκομείο Πύργου

aitoloakarnanianews.gr

Μια ζέστη, μία κρύο τα κρούσματα κορονοϊού στην Αχαΐα-22 νέα σήμερα-4 Αιτωλ/νία-2 Ηλεία

aitoloakarnanianews.gr

Καθαρισμός και απολύμανση στον καταυλισμό των Ρομά στον Ρηγανόκαμπο(ΦΩΤΟ)

aitoloakarnanianews.gr

Αλλαγές από σήμερα στα δρομολόγια του Αστικού κτελ Πάτρας

aitoloakarnanianews.gr

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λ. Δημητρογιάννης στην Ελληνογερμανική Συνέλευση

aitoloakarnanianews.gr

Πάτρα: Ληστεία στα ΕΛΤΑ στην Έλληνος Στρατιώτου

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο