ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Πέννες με λουκάνικα και λαχανικά στο φούρνο | Συνταγές

Ένα πεντανόστιμο και χορταστικό γεύμα για το καθημερινό, οικογενειακό τραπέζι. Ζυμαρικό πέννες ή ziti με λουκάνικα και κολοκυθάκια, σε σάλτσα ντομάτας γαρνιρισμένο με τυρί μοτσαρέλα και προβολόνε. Μια εύκολη συνταγή (βασική ιδέα, προσαρμοσμένο από εδώ) για ένα υπέροχο, πεντανόστιμο πιάτο. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. ζυμαρικό πέννες ή ziti
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για λάδωμα ταψιού
  • 1 μεγάλο, ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 3 κολοκυθάκια μετρίου μεγέθους τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
  • 3 λουκάνικα επιλογή σας (15 εκ. το ένα περίπου), κομμένα σε φέτες
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1/4 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτί χυμός ντομάτας (passata) 500 ml
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας + 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 1/4 ματσάκι βασιλικού, χοντροκομμένο
  • 450 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί προβολόνε 
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο, αλατισμένο κοχλαστό νερό βράζετε το ζυμαρικό σας, αλ τέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το στραγγίζετε και το ρίχνετε σε ένα λαδωμένο πυρέξ διαστάσεων 23×33 εκ. περίπου. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. 
  2. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι με βαρύ πάτο, ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια και το σκόρδο, ανακατεύοντας για 3-5 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα λουκάνικα,  πασπαλίζετε τη ρίγανη και λίγο αλατοπίπερο και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 3-5 λ ανακατεύοντας ανά διαστήματα. 
  3. Σβήνετε τα λαχανικά με το κρασί, το αφήνετε για 1 λ περίπου να εξατμιστεί μερικώς και προσθέτετε το ντοματοχυμό, το πελτέ με τη ζάχαρη διαλυμένα σε 3/4 φλ. τσαγιού νερό. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει για 5-7 λ περίπου να ενσωματωθούν οι γεύσεις.
  4. Ρίχνετε το μείγμα σάλτσας λαχανικών του τηγανιού στο πυρέξ με βρασμένο ζυμαρικό. Προσθέτετε το βασιλικό και τα κομματάκια μοτσαρέλας και ανακατεύετε να ενσωματωθούν καλά τα υλικά και οι γεύσεις. Πασπαλίζετε στην επιφάνεια το τριμμένο τυρί προβολόνε και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λ. Το αφαιρείτε από το φούρνο το αφήνετε για 5 λ να “σταθεί” το γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε. 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πέννες με λουκάνικα και λαχανικά στο φούρνο

 

Source link

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Ψαρονέφρι πρασοσέλινο με ελαφρύ αυγολέμονο | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Αφράτα μπιφτέκια σε υπέροχη σάλτσα μανιταριών | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Το παράπονο της Βέφας Αλεξιάδου που όλοι την ξεχασαν στη γιορτη της- Η ιδιαίτερη συνταγή που μοιράστηκε

aitoloakarnanianews.gr

Κοτόπουλο με παρμεζάνα από τη Τζιλ Μπάιντεν, τη νέα πρώτη κυρία των ΗΠΑ

aitoloakarnanianews.gr

Κορμός πραλίνας στο ταψί με 3 μόνο υλικά νηστίσιμο (Video) | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Μανιταρόπιτα Παραδοσιακή – To extra tip της ειδικού για να μειώσουμε τη θερμιδική της αξία

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο