ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Πακέτο 20 εκατομμυρίων για τη στήριξη των επιχειρήσεων στην Περιφέρεια ΔΕ

“Ένα νέο πρόγραμμα, προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ θα ανοίξει σύντομα με κατεύθυνση τις μικρές επιχειρήσεις. Οι υπηρεσίες μας δίνουν πραγματικό αγώνα να σχεδιάσουν σωστά και βάσει των οδηγιών μας τη νέα δράση ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων, ώστε να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της επιχειρηματικής κοινότητας, έχοντας πλέον αξιολογήσει και τα αποτελέσματα του τρέχοντος προγράμματος των 30 εκατ. ευρώ”.

Με αυτόν τον τρόπο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης έδωσε το περίγραμμα για τη στόχευση που θα έχει το νέο πρόγραμμα που προβλέπει επιπλέον οικονομική στήριξη με 20 εκατ. ευρώ για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία.

Μιλώντας σήμερα Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020, στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι αποτελεί επιλογή της Περιφερειακής Αρχής, το νέο πρόγραμμα να διαμορφωθεί με διαφορετικές παραμέτρους και να έχει διαφορετική στόχευση.

  • «Στην πρώτη φάση επιλέξαμε να είμαστε γρήγοροι και αποτελεσματικοί, ενισχύοντας τις επιχειρήσεις με τους περισσότερους εργαζόμενους. Πριμοδοτήσαμε την απασχολησιμότητα. Στη νέα δράση όμως στοχεύουμε στις μικρές επιχειρήσεις, στον αυτοαπασχολούμενο, τον ελεύθερο επαγγελματία, τις πολύ μικρές επιχειρήσεις”  υπογράμμισε, τονίζοντας πως «η Περιφέρεια δεν είναι κάτι πέρα και πάνω από την κοινωνία. Είμαστε η κοινωνία..!».

«Είχαμε την ετοιμότητα να διαθέσουμε το 11% του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και κατ’ επέκταση της ίδιας της κοινωνίας», πρόσθεσε, αναφέροντας ότι από τις 12 Νοεμβρίου 2020 δόθηκε η δυνατότητα στις Περιφέρειες να υπερβούν τους αρχικούς προϋπολογισμούς και να προχωρήσουν σε επιπρόσθετες χρηματοδοτήσεις για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων. Έκτοτε ξεκίνησε η επεξεργασία των στοιχείων και των δεδομένων που προέκυψαν από τον πρώτο κύκλο, ώστε η νέα δράση να λειτουργήσει συμπληρωματικά στην προηγούμενη.

«Αυτή η περιφερειακή Αρχή, μέσα σε έναν χρόνο έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο πακέτο έργων και δράσεων, που αντίστοιχο δεν υπήρξε ποτέ. Γιατί εμείς δώσαμε μια υπόσχεση στους πολίτες για αλλαγή νοοτροπίας και ταχύτητας και θα τη τηρήσουμε. Με πράξεις, όχι με λόγια!» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φαρμάκης.

Σημειώνεται ότι με βάση όσα ανέφερε ο Περιφερειάρχης, η νέα δράση θα δημοσιευθεί μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2021 και θα συμπεριλάβει μεγάλο αριθμό επαγγελματιών που δεν κατάφεραν να ενταχθούν στην πρόσκληση που έληξε στις αρχές Νοεμβρίου. Η διαφορετικότητα του νέου προγράμματος σε σχέση με το προηγούμενο των 30 εκατ. ευρώ που βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης – διαδικασία που ολοκληρώνεται από τον ΕΦΕΠΑΕ εντός του μήνα – είναι ότι το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει όλους ανεξαιρέτως τους πληττόμενους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) και θα στοχεύει στην ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων. Οι δυνητικοί δικαιούχοι θα μπορούν να απασχολούν μέχρι και τρεις εργαζόμενους, χωρίς να ισχύει πριμοδότηση απασχόλησης.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ 200 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Επίσης, το Σώμα ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Σχέδιο Δράσης για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.  Η θεματολογία των εκδηλώσεων  θα είναι σε ευθεία σύνδεση με το αντικείμενο και τη στόχευση της δράσης «Δυτική Ελλάδα 2021».

«Στόχος είναι να τιμηθούν τα πρόσωπα και οι αρχές της Επανάστασης, να αναδειχθεί με νεωτεριστικό τρόπο το σχετικό υλικό, καθώς και να αναπαρασταθούν και να διαδοθούν με σύγχρονα, ελκυστικά και προσβάσιμα στο γενικό κοινό μέσα ιστορικές σκηνές, αναφορές και πληροφορίες, εστιασμένα όχι μόνο στη συμβολή της Δυτικής Ελλάδας στην Ελληνική Επανάσταση, αλλά και της Επανάστασης στη διαμόρφωση της νεότερης Ελλάδας» τόνισε κατά την εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ανδρέας Φίλιας και πρόσθεσε ότι με  την αξιοποίηση υφιστάμενου εξοπλισμού, όπως κινητών συσκευών και infokiosks, για την προβολή σχετικού ιστορικού και πολιτισμικού υλικού, θα δοθεί η δυνατότητα δημιουργίας μικρών κινητών εκθέσεων που θα μπορούν να εγκαθίστανται προσωρινά σε σχολεία, μικρές αίθουσες απομακρυσμένων χωριών, εξασφαλίζοντας τη δυνατότητα συμμετοχής στους εορτασμούς ακόμη και κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών.

 

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Σε εγρήγορση Φαρμάκης-Λύρος για την κατάσταση των γεφυριών στο Αιτωλικό

aitoloakarnanianews.gr

Απόστολος Κατσιφάρας: Η επιστροφή στο παρελθόν είναι ήττα της δημοκρατίας

aitoloakarnanianews.gr

Κάλεσμα Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη: «ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!»

aitoloakarnanianews.gr

Πάτρα : Σεισμός αισθητός στη Δυτική Ελλάδα

aitoloakarnanianews.gr

Πύργος: «Προσπάθησε να βιάσει την αδερφή μου και τον άφησαν ελεύθερο – Θα πάρω το νόμο στα χέρια μου»

aitoloakarnanianews.gr

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Εναρκτήρια συνάντηση του έργου AGRO SE VI

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο