ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Πανδημία – ΚΟΙΠΑ Δήμου Αγρινίου: Συνεχής βοήθεια στις ευπαθείς ομάδες

Πανδημία – ΚΟΙΠΑ Δήμου Αγρινίου: Συνεχής βοήθεια στις ευπαθείς ομάδες


Με 1.000 εξυπηρετούμενους ξεκίνησε το δεύτερο lockdown

Οι κοινωνικές δομές στην υπηρεσία των ευπαθών ομάδων

Γ. Βασιλείου: Δεν σταματήσαμε καθόλου να προσφέρουμε την βοήθειά μας σε άτομα που έχουν ανάγκη

Κατά τις διάρκεια του πρώτου lockdown με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής Αγρινίου είχε απλωθεί ένα «δίχτυ» προστασίας για άτομα που εντάσσονται στις ευπαθείς ομάδες. Αυτό το «δίχτυ» δεν σταμάτησε όμως ποτέ να «αγκαλιάζει» τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Τι αναφέρει ο Πρόεδρος της ΚΟΙΠΑ Γιάννης Βασιλείου

Ούτε στιγμή δεν έπαψαν οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» του δήμου Αγρινίου να προσφέρουν απλόχερα την βοήθειά τους στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, ακόμη και μετά την λήξη του πρώτου lockdown! Το δεύτερο lockdown τους έχει βρει ήδη προετοιμασμένους, ώστε να στηρίξουν έμπρακτα τους συμπολίτες μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, οι οποίοι κατά την διάρκεια του πρώτου lockdown είχαν φτάσει τους 2.000!

Στην παρούσα φάση εξυπηρετούνται 1.000 άτομα που εντάσσονται σε ευπαθείς ομάδες πηγαίνοντας στο σπίτι τους φάρμακα, ψώνια, είδη πρώτης ανάγκης, πληρώνοντας τους λογαριασμούς τους κλπ.

Η μόνη υπηρεσία, σε επίπεδο οργάνωσης που υπήρχε στον πρώτο εγκλεισμό, που δεν υπάρχει αυτή την στιγμή είναι αυτή της σίτισης. Ωστόσο, οι συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και σ’ αυτόν τον τομέα καλύπτονται πλήρως! Ο λόγος της διαφοράς αυτής είναι πως στην διάρκεια του πρώτου lockdown δεν λειτουργούσαν ούτε οι παιδικοί σταθμοί, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι του δήμου Αγρινίου και του «Βοήθεια στο Σπίτι» να χρησιμοποιούν την κουζίνα των παιδικών σταθμών για την παρασκευή γευμάτων. Στην παρούσα φάση, όπως τονίζει μιλώντας στη «Σ» ο Πρόεδρος της ΚΟΙΠΑ του δήμου Αγρινίου Γιάννης Βασιλείου, το «Βοήθεια στο Σπίτι» ενισχύεται με τους εργαζόμενους των ΚΔΑΠ, καθώς τα αιτήματα για παροχή βοήθειας αναμένεται να αυξηθούν.

Ο Γιάννης Βασιλείου,Πρόεδρος της ΚΟΙΠΑ του Δήμου Αγρινίου

Μάλιστα υπάρχουν σκέψεις να χρησιμοποιηθεί ο χώρος του ΚΑΠΗ στον Άγιο Δημήτριο για την καλύτερη και ταχύτερη οργάνωση της εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας και σε αυτό το ενδεχόμενο ίσως αλλάξει και ο τηλεφωνικός αριθμός που ήταν γνωστός από το πρώτο lockdown και χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα (39795 – 39794).

Συγκεκριμένα ο κ. Βασιλείου αναφέρει: «δεν σταματήσαμε καθόλου να προσφέρουμε την βοήθειά μας σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή είναι μοναχικά και έχουν ανάγκη. Η δουλειά μας συνεχίστηκε και μετά την λήξη του πρώτου lockdown πηγαίνοντας στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη φάρμακα, ψώνια, τους πληρώναμε τους λογαριασμούς κλπ. Μετά τη λήξη του πρώτου lockdown σταματήσαμε να παρέχουμε σίτιση, καθώς επαναλειτούργησαν οι παιδικοί σταθμοί, των οποίων χρησιμοποιούσαμε την κουζίνα για την παρασκευή των γευμάτων. Ωστόσο, όπου υπήρχε και υπάρχει ανάγκη η σίτιση συνεχίστηκε κανονικά προσθέτοντας τα γεύματά των ατόμων αυτών στις κουζίνες των παιδικών σταθμών. Τώρα είμαστε σε φάση αναδιοργάνωσης και ενίσχυσης των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» με τους εργαζόμενους των ΚΔΑΠ, ώστε να καλύψουμε όσα επιπλέον αιτήματα για παροχή βοήθειας μας υποβληθούν. Στο πλαίσιο μάλιστα της καλύτερης και ταχύτερης εξυπηρέτησης υπάρχουν σκέψεις να αξιοποιηθεί ο χώρος του ΚΑΠΗ στον Άγιο Δημήτριο. Στο ενδεχόμενο αυτό ίσως αλλάξουν και οι τηλεφωνικοί αριθμοί που ήταν και συνεχίζουν να υφίστανται για το λόγο αυτό (39795 – 39794). Ως προς αυτό αν πραγματοποιηθεί κάποια αλλαγή, θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση».

Κωνσταντίνος Χονδρός-Εφημερίδα Συνείδηση

Στο μεταξύ ο Δήμος Αγρινίου εξέδωσε για το θέμα το ακόλουθο Δελτίο Τύπου: ΚΟΙ.Π.Α. Δήμου Αγρινίου: Συνέχεια του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι

 

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Αγρίνιο: Θλίψη για τον χαμό του Γιάννη Κίτσου

aitoloakarnanianews.gr

Θλίψη στο Αγρίνιο- Έφυγε σε ηλικία 37 ετών η Έφη Σχισμένου, σύζυγος του Διευθυντή της Interamerican Eυριπίδη Μαχαιρίδη

aitoloakarnanianews.gr

«Βραδυφλεγής βόμβα» τα αποτελέσματα στα τεστ covid – Ανεπίτρεπτη καθυστέρηση

aitoloakarnanianews.gr

Συλλαλητήριο την Πέμπτη 4 Φλεβάρη από το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου

aitoloakarnanianews.gr

Καινούργιο: Το νέο Δ.Σ του Π.Ο. “Οι Θεστιείς”

aitoloakarnanianews.gr

Επιβεβαιωμένο κρούσμα στο Εργαστηριακό Κέντρο του Πολυκλαδικού- Απολυμάνσεις σε 2 σχολεία

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο