ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Πανεπιστήμιο Πατρών: Προκήρυξη υποτροφιών «Ανδρέας Μεντζελόπουλος» για φοιτητές

Συνεχίζεται και για το Ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 ο θεσμός των υποτροφιών «Ανδρέας Μεντζελόπουλος» αριθμώντας την  11η συνεχή χρονιά από τη θέσπισή του. Η υποτροφία αφορά φοιτητές σε επίπεδο προπτυχιακών  και μεταπτυχιακών  σπουδών που φοιτούν  στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Συγκεκριμένα τις εν λόγω υποτροφίες δικαιούνται μόνο οι οικονομικά ασθενείς φοιτητές. Αξίζει να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη υποτροφία συνεχίζεται σε όλα τα έτη σπουδών με την προϋπόθεση ότι ο υπότροφος έχει καλή επίδοση στις σπουδές του.

Αναλυτικά οι προσφερόμενες υποτροφίες έχουν ως εξής:

Για Προπτυχιακές Σπουδές: Δίδονται έως Τριάντα (30) υποτροφίες των 5.000 € ανά έτος για τους πρωτοετείς φοιτητές (νέο-εισαχθέντες το 2020).

Οι Μεταπτυχιακές Σπουδές (master) αφορούν -αποκλειστικά αποφοίτους του Πανεπιστημίου Πατρών και πραγματοποιούνται αποκλειστικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Διατίθενται έως δύο (2) υποτροφίες των 5.000 €/έτος και για δύο έτη.

ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ

Ειδικότερα, επειδή ο δωρητής αποδίδει βαρύτητα στην παραμονή των επιστημόνων στην χώρα, στις συγκεκριμένες υποτροφίες δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των Διδακτορικών Σπουδών. Με το τρόπο αυτό ο Δωρητής διευκολύνει τους μεταπτυχιακούς υποτρόφους να εμπλακούν στην παραγωγική διαδικασία ώστε να συνεισφέρουν στον τόπο. Η συλλογιστική  στοχεύει  στην υποστήριξη καινοτόμων επιστημονικών ιδεών οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε προϊόντα ή μεθόδους που θα συμβάλλουν  στην οικονομία και την ευημερία της χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο Πανεπιστήμιο Πατρών θα χορηγηθούν ως 15 υποτροφίες των 10.000 €/έτος και για 3 το πολύ έτη.

Η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων λήγει την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020. Οι υποψηφιότητες υποβάλλονται στο Γενικό Πρωτόκολλο του Πανεπιστημίου Πατρών (Αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικώς με σφραγίδα ταχυδρομείου έως και 02/10/2020). Αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή των αιτήσεων στo κάτωθι link: http://www.upatras.gr/el/mentzelopoulos

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Αργυρό μετάλλιο για τον Καλαβρυτινό Δημήτρη Κοσμόπουλο

aitoloakarnanianews.gr

Νέα επιδείνωση του καιρού- Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια και οι δήμοι της Αιτωλ/νίας

aitoloakarnanianews.gr

ΠΑΤΡΑ: Ξεκίνησαν ράπιντ τεστ στις φυλακές Αγ. Στεφάνου – ΦΩΤΟ

aitoloakarnanianews.gr

Πάτρα: Προσαγωγές μετά τη μηχανοκίνητη πορεία – Ανάμεσά τους και δημοτικός σύμβουλος

aitoloakarnanianews.gr

Νέοι προληπτικοί έλεγχοι για COVID-19 σε Θέρμο και Ξηρόμερο από την Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας

aitoloakarnanianews.gr

Διαγωνισμός, για την προμήθεια ζωοτροφών σίτισης αδέσποτων ζώων στην Πάτρα

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο