ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Πανεύκολο χοιρινό ψαρονέφρι με μπριάμ στην κατσαρόλα | Συνταγές

Μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο με πλούσιο γεύση λόγω των μεσογειακών  λαχανικών που περιέχει. Ένα πιάτο για το καθημερινό και Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι αλλά και στο τραπέζι με τους καλεσμένους σας. 

Υλικά συνταγής

  • 800 γρ. (περίπου 3 ψαρονέφρια) κομμένα σε μέτριες ροδέλες 2 εκ.
  • 2 μελιτζάνες τσακώνικες, καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες 1 εκ. 
  • 5 μικρά κολοκυθάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες 1 εκ. 
  • 1 πιπεριά κέρατο, κομμένη σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε ροδέλες
  • 1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε κύβους
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα του, ψιλοκομμένα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μικρό μπολ διαλύετε τη μουστάρδα σε 50 ml νερό. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρέας για 2 λ περίπου από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει πολύ καλά. Το βγάζετε από τη κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και το αφήνετε σε πιατέλα. 
  2. Ρίχνετε στη κατσαρόλα με το ζεστό λάδι τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια και τις πιπεριές και τα σοτάρετε για 2-3 λ ή μέχρι να ροδίσουν και μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτετε τη ντομάτα, αλατοπιπερώνετε και χαμηλώνετε τη φωτιά. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγοβράζετε τα λαχανικά για 10-12 λ μέχρι να μαλακώσουν. 
  3. Ξαναβάζετε το κρέας στη κατσαρόλα, ρίχνετε την αραιωμένη μουστάρδα και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 5 λ ή μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας και “δέσει” ελαφρώς η σάλτσα. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό, αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά και σερβίρετε. Συνοδεύψε προαιρετικά το φαγητό σας με ρύζι μπασμάτι (βλέπε συνταγή εδώ).

hoirino-psaronefri-me-mpriam-stin-katsarola

Sintayes.gr,

Συνταγή: Πανεύκολο χοιρινό ψαρονέφρι με μπριάμ στην κατσαρόλα

 

Source link

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Μπασμπούσα, το Αιγυπτιακό σιροπιαστό σάμαλι | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Πέννες με σάλτσα Ναπολιτέν και 3 τυριά στο φούρνο | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Γλυκό με μήλο και σαβαγιάρ χωρίς ψήσιμο | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Σάμαλι το τέλειο σιροπιαστό γλυκό | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Πέννες με κιμά, μελιτζάνες και φέτα στο φούρνο | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Χοιρινό ψιλοκομμένο με κρεμμύδια και μουστάρδα στο φούρνο | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο