ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Παραχωρείται για χρήση από την Κτηματική Υπηρεσία Αιτωλ/νίας το νησάκι του Αγίου Νικολάου

Σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε προς γνωμοδότηση στον Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού Κόλπου, η παραχώρηση θα γίνεται μόνο  για χρήση κατά την διάρκεια της ημέρας (Από Ανατολή σε Δύση) και θα δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την αποφυγή  αλλοίωσης των φυσικών χαρακτηριστικών της περιοχής(συμπεριλαμβανομένης και της αισθητικής).

Θα γίνεται σε ημερήσια βάση η περισυλλογή των απορριμμάτων και θα τηρηθούν αυστηρά οι όροι και οι διατάξεις της νομοθεσίας σχετικά με την απλή χρήση αιγιαλού και παραλίας.

* Ως Θρησκευτικός Τουρισμός ορίζεται το σύνολο εκείνο των τουριστικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη διενέργεια ταξιδιού μεμονωμένων ατόμων ή οργανωμένων ομάδων σε τόπους, χώρους και μνημεία θρησκευτικής σημασίας για λόγους θρησκευτικού, πολιτιστικού, εκπαιδευτικού και ενημερωτικού ενδιαφέροντος.

Προσκυνηματική περιήγηση: Όλο το παραπάνω σύνολο των δραστηριοτήτων όταν διενεργείται με κεντρικό κίνητρο ή το προσκύνημα, ή/και την συμμετοχή σε θρησκευτικές τελετές/ εκδηλώσεις, ή/και την εκπλήρωση τάματος.

**Ο οικοτουρισμός αποτελεί μια μορφή τουρισμού η οποία συνδέεται με διάφορες μορφές τουριστικής δραστηριότητας στη φύση («τουρισμός φύσης» ή «φυσιολατρικός τουρισμός»). Αναπτύσσεται σε οικολογικά αξιόλογες και επί το πλείστον περιοχές θεσμοθετημένης περιβαλλοντικής προστασίας (π.χ. περιοχές Natura) και εμπεριέχει δραστηριότητες που μπορεί να έχουν επιστημονικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα (πχ. τουρισμός παρατήρησης των οικοσυστημάτων).

meganisinews.eu

Σχετικές αναρτήσεις

ΠΕΔ Δυτ. Ελλάδας : Το νέο ΕΣΠΑ και η συμμετοχή των Δήμων

aitoloakarnanianews.gr

Δυτική Ελλάδα – Ηλεία: Οκτώ τάφοι προϊστορικών χρόνων σε οικόπεδο

aitoloakarnanianews.gr

Δυτ.Ελλάδα: Απόφαση της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για τα 30.000.000 ευρώ

aitoloakarnanianews.gr

Πέθανε η Λιολιώ Κολυπέρα – Έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό

aitoloakarnanianews.gr

Δυτ.Ελλάδα: 12χρονος καρφώθηκε σε κάγκελο

aitoloakarnanianews.gr

Ηλεία: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταλήψεις στα σχολεία

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο