ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας: «Στιγμές Erasmus+ – Τα ευρωπαϊκά Προγράμματα στην εποχή της πανδημίας»

ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας: «Στιγμές Erasmus+ – Τα ευρωπαϊκά Προγράμματα στην εποχή της πανδημίας»


Με αφορμή τον εορτασμό των Erasmus+ Days 2020, η Περιφερειακή Δ/νσηΕκπ/σης Δυτικής Ελλάδας και το ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το EuropeDirect Πάτρας- Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Πειραματικό ΛύκειοΠαν/μίου Πατρών διοργάνωσαν την Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020, Ημερίδα με θέμα: «Στιγμές Erasmus+ – Τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα στην εποχή της πανδημίας».

Πρόκειται για μια Ημερίδα όπου παρουσιάστηκαν σχέδια βασικών δράσεων ΚΑ1, ΚΑ2 και ΚΑ3 και ακούστηκαν εμπειρίες μαθητών και εκπαιδευτικών.Διοργανώθηκε ένα blendedevent και η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μερικώς στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας. Λόγω των ειδικών υγειονομικών συνθηκών και για λόγους ασφαλείας στην αίθουσα παρευρέθηκε περιορισμένος αριθμός ατόμων, γι’ αυτό και δόθηκε η δυνατότητα διαδικτυακής εξ αποστάσεως συμμετοχής εισηγητών, καθηγητών και μαθητών. Το livestreaming της εκδήλωσης μπορείτε να το βρείτε: https://youtu.be/3pG1USmySb4

Εικόνα 1Σαρλή Έλενα, Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος, Τάκης Παπαδόπουλος, Ιωάννης Χιωτέλης, Άννα Γεωργακοπούλου, Αθανασία Μπαλωμένου

Καθώς και Liveμεταδόσεις στη σελίδα μας στο Facebook:

https://rb.gy/an3ofi

Το 2020 έχουν διοργανωθεί 4345 ΕκδηλώσειςErasmus+ σε όλο τον κόσμο. Αυτές οι τρεις μέρες, 15, 16 και 17 Οκτωβρίου, είναι η τέλεια ευκαιρία για να διοργανωθούν events και να γίνουν γνωστές οι εμπειρίες των συμμετεχόντων στις δράσεις Erasmus+.

Όμως…τί είδαμε;;

Με το Erasmus+ Είδαμε μαθητές Νηπιαγωγείου να προγραμματίζουν ρομπότ γνωρίζοντας λέξεις και εκφράσεις σε πολλές διαφορετικές ξένες γλώσσες.

Με το Erasmus+ Είδαμε μαθητές Δημοτικού να διδάσκονται τα μαθήματα που προβλέπονται στο σχολείο τους μέσα από δραστηριότητες βασισμένες στη Θεωρία των Πολλαπλών τύπων Νοημοσύνης και Θεάτρου στην Εκπαίδευση, άλλοι μας μίλησαν για τον τρόπο που μπορούμε να ζούμε ενωμένοι μέσα στη διαφορετικότητά μας, μας παρουσίασαν τη σημασία του να γνωρίζουμε καλά τις ρίζες μας σε ένα διαπολιτισμικό πλαίσιο όντας ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με τα πολιτιστικά στοιχεία των διαφορετικών χωρών με τις οποίες έχουν συνεργαστεί. Μάθαμε τρόπους με τους οποίους εκπαιδευτικοί μπορούν να διδάξουν μαθητές σχολείων γενικής εκπαίδευσης και ειδικής εκπαίδευσης στο ίδιο πλαίσιο επιτυχημένα (DANsCEforAllproject).

Με το Erasmus+ Είδαμε μαθητές Γυμνασίου να μας καθηλώνουν με εντυπωσιακά πειράματα και γνώσεις χρήσης εφαρμογών τελευταίας τεχνολογίας οι οποίες οδηγούν σε ταχύτερη κατάκτηση της γνώσης, να εργάζονται πάνω στο Πυθαγόρειο Θεώρημα με τη χρήση ρομπότ και γλώσσας προγραμματισμού, να μας ευαισθητοποιούν με αξιοζήλευτη πειθώ για τη μείωση της αλόγιστης χρήσης νερού για τη συνέχεια της ζωής στον πλανήτη μας.

 

 

 

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Φοιτητές της Πάτρας έκαψαν τη σημαία των ΗΠΑ και της Ε.Ε. (ΦΩΤΟ)

aitoloakarnanianews.gr

Κατερίνα Γρ. Σολωμού: Να τεθεί εκτός Κοινοβουλίου τη Χρυσή Αυγή

aitoloakarnanianews.gr

Προσβάσιμα τα αποτελέσματα αποτίμησης του διδακτικού έργου του ΑΕΙ Πάτρας

aitoloakarnanianews.gr

Πάτρα – “Άγιος Ανδρέας”: Η ταχύτητα διασποράς ενδονοσοκομειακά οδήγησε στον εντοπισμό των 11 μεταλλαγμένων κρουσμάτων

aitoloakarnanianews.gr

Η προετοιμασία των Εορτών Εξόδου «επί τάπητος» στο Δήμο Μεσολογγίου

aitoloakarnanianews.gr

Ο Δήμαρχος Πατρέων στην συγκέντρωση που απαίτησε την καταδίκη της ‘Χρυσής Αυγής»

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο