ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

ΠΕΔΔΕ: Τελική διαδικτυακή διάσκεψη αποτελεσμάτων του έργου: P.A.T.H.: «Promoting Area Attractiveness through Hiking and Introducing a Different Touristic Approach»

ΠΕΔΔΕ: Τελική διαδικτυακή διάσκεψη αποτελεσμάτων του έργου: P.A.T.H.: «Promoting Area Attractiveness through Hiking and Introducing a Different Touristic Approach»


Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας, ως επικεφαλής εταίρος, διοργανώνει την τελική διαδικτυακή διάσκεψη αποτελεσμάτων του έργου με τίτλο: P.A.T.H.: «Promoting Area Attractiveness through Hiking and Introducing a Different Touristic Approach», το οποίο υλοποιείται και χρηματοδοτείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα – Ιταλία 2014 – 2020.

Οι υπόλοιποι εταίροι του έργου είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υποδομών – Εθνικό Ερευνητικό Συμβούλιο της Ιταλίας (Construction Technology Institute, National Research Council of Italy), το Περιφερειακό Πάρκο Ανατολικής Ακτής Τάραντα (Regional Nature Reserves of the Eastern Coast of Taranto) και  το Εθνικό Πάρκο Alta Murgia (National Park of Alta Murgia).

Στόχος του έργου ήταν η τουριστική ανάδειξη και προβολή της Δυτικής Ελλάδας μέσω της δημιουργίας ειδικά διαμορφωμένων ηλεκτρονικών διαδρομών πεζοπορίας της περιοχής. Η δημιουργία των θεματικών  διαδρομών  ενισχύθηκε  από  την ολοκληρωμένη πολυμεσική διαδικτυακή πλατφόρμα η οποία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου και θα παρουσιαστεί στη διάσκεψη.

Ειδικότερα μέσα από την πλατφόρμα θα παρέχεται η δυνατότητα  στους τελικούς χρήστες να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες τους, να ανακαλύψουν μονοπάτια ιδιαίτερου φυσικού κάλους και βιοποικιλότητας, χρησιμοποιώντας σημάνσεις QR code, διαδραστικούς χάρτες και εφαρμογές που επιτρέπουν σε κάθε επισκέπτη ξεχωριστά να περιηγηθεί στις επιλεγμένες διαδρομές (self-guiding tourism).

Η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021 στις 11:00 π.μ. και θα μεταδοθεί διαδικτυακά από τους ακόλουθους συνδέσμους:

:https://youtu.be/-zD22eZ1LUQ
(Ελληνική γλώσσα)

https://www.youtube.com/watch?v=YROUSMNDEe8
(Αγγλική γλώσσα)
Επίσης θα μεταδοθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του έργου και από το κανάλι επικοινωνίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο Youtube.

Ψηφιακή ημερίδα για την ανάδειξη του θρησκευτικού πλούτου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Χουλιάρας : Ενεργές σεισμικές πηγές στη Ναύπακτο

aitoloakarnanianews.gr

Πάτρα: Σύλληψη ιδιοκτήτη καταστήματος που πουλούσε ποτά

aitoloakarnanianews.gr

Προσωρινά ελεύθεροι οι 2 άντρες που κατηγορούνται για κλοπή χρηματοκιβωτίου στο Διακοπτό

aitoloakarnanianews.gr

Πάτρα: Η ζήτηση κλινών λόγω κορονοϊού και συγκεντρώσεις προκαλούν «Βέρτιγκο» σε ΕΛ.ΑΣ. και 6η ΥΠΕ

aitoloakarnanianews.gr

Πάτρα: Από Δευτέρα και τα βιομηχανικά είδη στις λαϊκές αγορές

aitoloakarnanianews.gr

Πάτρα: Ποια σχολεία βρίσκονται στον κλοιό του κορονοϊού

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο