AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Συνταγες

Πενες με τονο απο την Αργυρω


Βράζουμε νερό σε μικρή κατσαρόλα και προσθέτουμε αλάτι.

Βράζουμε τος πένες για 2’ λιγότερο από όσο αναγράφει η συσκευασία.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια κατσαρόλα.

Σοτάρουμε το σκόρδο για 1’ το αφαιρούμε.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-4’ να γίνει διάφανο.

Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα λίγο αλάτι και πιπέρι.

Βράζουμε για 10’ σε χαμηλή θερμοκρασία.

Στραγγίζουμε τον τόνο και τον διαλύουμε με πιρούνι.

Τον ρίχνουμε στην σάλτσα.

Με τρυπητή κουτάλα έτσι όπως στάζουν οι πένες τις ρίχνουμε στην σάλτσα.

Βράζουμε για 1 ´ -2’ σε δυνατή φωτιά.

Για πιο ζουμερές πένες προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό από την κατσαρόλα που έβρασαν.

Τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

Στο σερβίρισμα στάξτε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο σε κάθε πιάτο.


Source link

Related posts

Υπέροχο ψωμί τυριού, ιδανικό για ορεκτικό ή να συνοδεύσει τις σαλάτες σας

Σαγανάκι: Μάθε από την Αργυρώ

Όλα τα όσπρια από την Αργυρώ

Αφήστε ένα σχόλιο