ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Περιφέρεια:Εκδήλωση στη Ναύπακτο για την προώθηση τουριστικής ελκυστικότητας της Δυτικής Ελλάδας

Περιφέρεια:Εκδήλωση στη Ναύπακτο για την προώθηση τουριστικής ελκυστικότητας της Δυτικής Ελλάδας


«Προώθηση τουριστικής ελκυστικότητας της Δυτικής Ελλάδας μέσω διαδρομών πεζοπορίας και εισαγωγή νέας τουριστικής προσέγγισης (P.A.T.H.)» – Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG Ελλάδα –Ιταλία 2014-2020

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 11.00 η δεύτερη κατά σειρά ενημερωτική εκδήλωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στον Δήμο της Ναυπάκτου, σε αίθουσα του Δήμου, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Αρχής,τοπικών φορέων του τουρισμού και λοιπών κοινωνικών φορέων.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ναυπάκτου κος Γκίζας Βασίλειος, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα πρωτοβουλιών και δράσεων ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος και την αξία που αυτό προσδίδει στην εκάστοτε τοπική κοινωνία.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Καρβέλης Διονύσιος Προϊστάμενος του Τμήματος Τεκμηρίωσής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Υπεύθυνος του Έργου παρουσίασε τις δράσεις του έργου με τίτλο: «PromotingAreaAttractiveness ΤhroughHikingandIntroducingaDifferentTouristicApproach (P.A.T.H.)», το οποίο υλοποιείται και χρηματοδοτείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας INTERREGV-A Ελλάδα – Ιταλία 2014 – 2020. Εν συνεχεία ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Στην εκδήλωση την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας η οποία αποτελεί, επίσης, επικεφαλής εταίρο του Προγράμματος εκπροσώπησε ο κ. Καπώνης Δημοσθένης. Ο κ. Καπώνης απάντησε, επίσης, σε ερωτήματα των παρευρισκόμενων φορέων σε σχέση με τα χαρακτηριστικά του Προγράμματος.

Στόχος του έργου, η τουριστική ανάδειξη και προβολή της Δυτικής Ελλάδας, μέσω της δημιουργίας ειδικά διαμορφωμένων ηλεκτρονικών διαδρομών πεζοπορίας της περιοχής.

Η δημιουργία των θεματικών διαδρομών  πρόκειται να  ενισχυθεί από  την ανάπτυξη  μιας ολοκληρωμένης πολυμεσικής διαδικτυακής πλατφόρμας,που θα επιτρέπει στους τελικούς χρήστες να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες τους. Προβλέπεται, επίσης, η ανάπτυξη μιας σειράς δράσεων για τη δημιουργία ειδικά διαμορφωμένων διαδρομών που θα επιτρέπουν την πρόσβαση σε ΑμεΑ.

Συγκεκριμένα για τον Δήμο της Ναυπάκτου παρουσιάσθηκαν τα ογδόντα τρία (83) σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, καθώς και οι καταγεγραμμένες περιηγητικές διαδρομές που θα προβάλλονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Η παρουσία στην εκδήλωση εκπροσώπων τοπικών φορέων του Δήμου Αγρινίου ήταν σημαντική. Ενδεικτικά αναφέρουμε την παρουσία εκπροσώπων των Δημοτικών Ενοτήτων της Ναυπάκτου, Ιδιωτικών Επιχειρήσεων στον κλάδο του Τουρισμού καθώς επίσης και εκπροσώπων ενεργών εθελοντικών σωματείων της πόλης της  Ναυπάκτου.

Όλοι χαιρέτησαν με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία και εξέφρασαν την επιθυμία με την ολοκλήρωση των δράσεων του έργου η ψηφιακή πλατφόρμα που θα παραδοθεί να αποτελέσει ένα  ισχυρό εργαλείο προβολής του Δήμου της Ναυπάκτου αλλά και ευρύτερα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Θα ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, με στόχο την ενημέρωση των τοπικών φορέων.

 

Στη Βουλή ο “Διαγώνιος Άξονας”, Αντίρριο-Ιτέα-Λαμία με ερώτημα την υλοποίηση του

 

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Ζημιές από την κακοκαιρία στην Κέρκυρα (VIDEO)

aitoloakarnanianews.gr

Τέλη Δεκέμβρη η δημοπράτηση της διπλής σιδηροδρομικής γραμμής Αίγιο-Ρίο

aitoloakarnanianews.gr

Δυτική Ελλάδα: Μάχη για τη ζωής της δίνει 8χρονη στο νοσοκομείο Ρίου – Αναζητείται άμεσα μόσχευμα καρδιάς

aitoloakarnanianews.gr

Απολογισμός του 11ου χρόνου θητείας της Δημοτικής Αρχής Μεσολογγίου

aitoloakarnanianews.gr

Ηλεία: Την ώρα που έδινε «μάχη» ζωής, της έκλεβαν χρήματα από το σπίτι

aitoloakarnanianews.gr

Πάτρα: Bγαίνει από το νοσοκομείο του Ρίου ο 8χρονος

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο