ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος: Συντήρηση στις εθνικές οδούς Πατρών-Πύργου και Πατρών-Τριπόλεως

Σημαντικές παρεμβάσεις συντήρησης και βελτίωσης της οδικής ασφάλειας θα γίνουν στους εθνικούς οδικούς άξονες Πατρών – Πύργου (παλαιά και νέα εθνική οδός) και Πατρών – Τριπόλεως (πρώην 111), καθώς ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, υπέγραψε σήμερα, Παρασκευή 23 Απριλίου τη σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου.

Ειδικότερα, το έργο συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και προβλέπει συντηρήσεις και αποκαταστάσεις: α) της Ν.Ε.Ο. Πατρών – Πύργου σε μήκος περίπου 32 χλμ (από ΧΘ 8+700 έως ΧΘ 40+700), β) της Π.Ε.Ο. Πατρών – Πύργου σε μήκος περίπου 30 χλμ (από οδό Παπαφλέσσα έως Κ. Αχαΐα και τμήμα Λάππα) και γ) της Ε.Ο. Πατρών – Τριπόλεως σε μήκος περίπου 70 χλμ (από πλατεία Μαρούδα έως ΧΘ 120+000).

Μεταξύ άλλων θα εκτελεστούν εργασίες καθαρισμών και επισκευών τάφρων, αγωγών και οχετών, όπως και των εξωτερικών ορίων του οδοστρώματος, συντηρήσεις και αντικαταστάσεις φθαρμένων και ολισθηρών  ασφαλτοταπήτων, αποκαταστάσεις πινακίδων, διαγραμμίσεις, συντηρήσεις ηλεκτροφωτισμού καθώς και εργασίες πρασίνου.

Σημειώνεται ότι στα πλαίσια της εργολαβίας και προκειμένου να υπάρχει η βέλτιστη δυνατή οδική ορατότητα και ασφάλεια, προβλέπεται  ο πλήρης καθαρισμός του ερείσματος των οδών από φερτά υλικά σε πλάτος έως και 3 μέτρα ενώ επίσης χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο οι αντικαταστάσεις στηθαίων αναμένεται να φτάσουν σε συνολικό μήκος 8 χλμ.

«Το δικαίωμα στην μετακίνηση συνεπάγεται το δικαίωμα στην ασφάλεια. Και αυτά τα δύο δικαιώματα αποτελούν προϋποθέσεις βιώσιμης κινητικότητας και ανάπτυξης. Πάνω απ’ όλα όμως αποτελούν προϋποθέσεις… ζωής. Με αυτό το γνώμονα συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας στο σύνολο των οδικών αξόνων ευθύνης της Περιφέρειας στη Δυτική Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Φαρμάκης με την ευκαιρία υπογραφής της σύμβασης.

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Σε λειτουργία το Κτηματολογικό Γραφείο Δυτικής Ελλάδας

aitoloakarnanianews.gr

Κρούσμα κορονοϊού σε νοσηλεύτρια του Ρίου – aitoloakarnanianews.gr

aitoloakarnanianews.gr

Δυτική Ελλάδα: “‘Έσβησε” καθισμένος σε μια καρέκλα, κάτω από μια μουριά – Ποια τα αίτια του θανάτου του ηλικιωμένου

aitoloakarnanianews.gr

Κορωνοϊός:Στην Αιτωλοακαρνανία 255 ενεργά κρούσματα-Πάνω από 1.500 στη Δυτική Ελλάδα

aitoloakarnanianews.gr

Πάτρα: Ξεκίνησε η τηλεκπαίδευση για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

aitoloakarnanianews.gr

Χ. Μπονάνος: «Παραμένουμε ασφαλείς και ψυχικά υγιείς, η προαγωγή της Ψυχικής Υγείας σε καιρό πανδημίας, πιο επιτακτική από ποτέ»

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο