AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής – Πρόεδρος ο Χαράλαμπος Μπονάνος

[ad_1]

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής – Πρόεδρος ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης, Χαράλαμπος Μπονάνος

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής ορίστηκε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης, Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος   σήμερα  Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024, συγκάλεσε για πρώτη φορά σε συνεδρίαση την  Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Πρόκειται για ένα καινούριο αναβαθμισμένο θεσμό που θεσπίστηκε με το Ν. 5056/23 με αυξημένες αρμοδιότητες , αφού αντικαθιστά την Οικονομική και την Εκτελεστική Επιτροπή των Περιφερειών.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης εξελέγη κατά πλειοψηφία με φανερή ψηφοφορία ανάμεσα από τα μέλη της μειοψηφίας, ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής ο περιφερειακός σύμβουλος του συνδυασμού «Νέα Δυτική Ελλάδα-Ενωμένοι Μπορούμε», Γεράσιμος Φεσσιάν.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης ο κ. Μπονάνος αφού ευχήθηκε καλή θητεία σε όλους,  τόνισε την σημασία του έργου της Επιτροπής , το οποίο –  όπως υπογράμμισε –  θα πρέπει να τελείται με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ευσυνειδησίας. Πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις θα λαμβάνονται μετά από δημιουργικό διάλογο, με γνώμονα την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και με κοινό στόχο την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου μας.

[ad_2]

Related posts

Να ηχήσουν πένθιμα οι καμπάνες ζητούν 329 Αγρινιώτες στην ψήφιση του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια!

aitoloakarnanianews

Δήλωση του Δημήτρη Τραπεζιώτη για την εκδημία του Πανεπιστημιακού Παναγιώτη Κοντού

aitoloakarnanianews

ΕΠΑΛ: Αγωνία των εκπαιδευτικών – Φοβούνται δεκάδες καταργήσεις επαγγελματικών λυκείων

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο