ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Προσήμανση των προς υλοτομία δέντρων στο Δημοτικό Δάσος της Ζαρούχλας

Το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του έργου της υλοτόμησης και απολήψεως του λήμματος της Συστάδας 1δ του Δημοτικού Δάσους της Ζαρούχλας, πραγματοποιήθηκε με την έναρξη της προσήμανσης των προς υλοτομία δέντρων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή του δημοτικού συμβουλίου της Αιγιάλειας: 

«Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του μισθωτή του έργου Αγροτικού Δασικού Συνεταιρισμού Τσεπέλοβου Ιωαννίνων με τους αρμόδιους υπαλλήλους της αρμόδιας Διεύθυνσης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, των Δασαρχείων Πατρών και Αιγίου και του Αυτοτελούς Τμήματος Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Αιγιαλείας.

Το παρών έδωσαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Αιγιαλείας κ.κ. Μαρία Γιδά και Μαρία Σταυροπούλου και ο πρόεδρος της Κοινότητας Ζαρούχλας κ. Παναγιώτης Ντρίβας.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τη διαχειριστική μελέτη του δημοτικού δάσους της Ζαρούχλας, οι υλοτομίες θα είναι κυρίως καλλιεργητικές των σύμπυκνων ενώσεων ενώ παράλληλα θα διενεργηθούν και αναγεννητικές (τελικές υλοτομίες) κατά τις οποίες θα απομακρύνονται τα  αυξητικώς  και  βιολογικώς  ώριμα  μεμονωμένα  και  αραιά-γηραιά δέντρα, τα οποία εμποδίζουν την ανάπτυξη των νεώτερων.  Προτεραιότητα θα έχουν οι εξυγιαντικές υλοτομίες με τις οποίες θα αφαιρούνται, εφόσον  αυτό  επιβάλλεται από  δασοπονικούς  λόγους,  ογκώδη,  γηραιά, διχαλωτά, κακόμορφα δέντρα κ.λ.π.

Η  υλοτομία  που αφορά σε περίπου 800 κυβικά μέτρα ξυλείας, θα διενεργηθεί  σύμφωνα  με  τους  όρους της υπογραφείσας σύμβασης, τη διαχειριστική μελέτη, τους όρους του  πρωτοκόλλου εγκατάστασης και τα οριζόμενα από τον Δασικό Κώδικα.

«Το έργο αυτό, πέραν της συμβολής του στην αναγέννηση και εξέλιξη του δάσους, θα συντελέσει στην προστασία της περιοχής από πυρκαγιές και παράλληλα στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος σε μία από τις ομορφότερες ορεινές περιοχές της Αιγιάλειας» σημειώνει σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, υπενθυμίζοντας πως παρόμοιο έργο έχει να πραγματοποιηθεί για πάνω από 30 χρόνια στην περιοχή».

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Σύλληψη για φθορά ξένης ιδιοκτησίας

aitoloakarnanianews.gr

Συνάντηση Φαρμάκη και Δημητρογιάννη με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

aitoloakarnanianews.gr

Συνελήφθησαν δέκα επτά άτομα στην Πάτρα για διεξαγωγή τυχερού παιγνίου(ΦΩΤΟ)

aitoloakarnanianews.gr

Κατσιφάρας: “Συγχαρητήρια” με… κατσάδα σε Φαρμάκη για κλοπή της πρότασης ενίσχυσης Επιχειρήσεων

aitoloakarnanianews.gr

Α. Ζαφειρόπουλος : “Αν ανοίξουμε δεν ξανα κλείνουμε – Ακόμα κι’ αν μας το πουν θ’ απειθαρχίσουμε” – audio

aitoloakarnanianews.gr

Δικαίωση ζητεί η οικογένεια του φύλακα στην Ηλεία που κατασπαράχτηκε από σκυλιά

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο