AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

Πως το παγωμένο νερό βοηθά στην απώλεια βάρους


Μπορεί το παγωμένο νερό να βοηθήσει ένα άτομο να χάσει βάρος; Οι άνθρωποι που προσπαθούν να χάσουν βάρος ίσως βοηθηθούν από την απάντηση που θα ακολουθήσει – το πόσιμο κρύο νερό μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τον πόνο της πείνας, να αποτρέψετε την αφυδάτωση και να βελτιώσετε τον μεταβολισμό σας. Το σώμα μας πρέπει να αυξήσει τη θερμοκρασία που ρίχνει το παγωμένο νερό, με αποτέλεσμα να χάνει επιπλέον θερμίδες.


Δεδομένου ότι το σώμα σας πρόκειται να χρησιμοποιήσει κάποιες θερμίδες, μπορούμε να εκτιμήσουμε τον αριθμό των θερμίδων που καίγονται με έναν απλό υπολογισμό. Εάν πίνετε μισό λίτρο παγωμένου νερού, το ερώτημα είναι πόσες θερμίδες καταναλώνονται, δεδομένου ότι το νερό είναι σε 0 βαθμό Κελσίου. Η κανονική θερμοκρασία του σώματος είναι 37 περίπου βαθμοί Κελσίου. Τώρα, για την αύξηση της θερμοκρασίας του παγωμένου νερού σε φυσιολογικό, πόσες θερμίδες καίγονται; Δεδομένου ότι η θερμίδα είναι η ποσότητα ενέργειας που απαιτείται για την αύξηση 1 γραμμαρίου νερού κατά 1 βαθμού Κελσίου  καίγονται 18.500 θερμίδες όταν μισό λίτρο παγωμένο νερό φτάνει στη φυσιολογική θερμοκρασία του σώματος.

Εάν εξετάζονται θερμίδες σε σχέση με την κανονική χρήση του όρου, δηλαδή μια κιλο-θερμίδα, η παραπάνω εξήγηση θα σήμαινε ότι 0,5 λίτρο νερό σας βοηθά να κάψετε 18,5 θερμίδες. Αυτό δεν είναι σημαντικό εάν έχετε στοχεύσει σοβαρά στην απώλεια βάρους. Ακόμα και αν επιμείνετε με τη λήψη 3 λίτρων νερού ημερησίως, η διατήρησή του στους 0 βαθμούς Κελσίου δεν είναι εύκολη, καθώς μπορεί να έχει και άλλες επιπλοκές στην υγεία. Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι μπορείτε να πίνετε τόσο πολύ παγωμένο νερό καθημερινά, αυτό θα σας βοηθούσε να κάψετε 111 θερμίδες. Σε μια μεγάλη χρονική περίοδο, αυτό το ποσό των καθημερινών θερμίδων που καίγονται μπορεί να είναι σημαντικό.

Αλλά, δεν μπορείτε να εξαρτάστε από την πόση παγωμένου νερού, μόνο, για να χάσετε βάρος. Μπορεί να αποτελεί μέρος του σχεδίου απώλειας βάρους, αλλά δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις επιλογές υγιεινού τρόπου ζωής, όπως η δίαιτα χαμηλών θερμίδων, άσκηση όπως η cardio, η διατήρηση της καθημερινής λήψης θερμίδων, η διαχείριση της μερίδας σας, η κατανάλωση μικρών συχνών γευμάτων κ.α. Πρέπει να σιγουρευτείτε ότι καίτε περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνετε σε μια μέρα και ότι το κρύο νερό μπορεί να είναι ένας από τους τρόπους που σας βοηθούν να κάψετε κάποιες από αυτές. Θα αποκομίσετε επίσης άλλα οφέλη από την κατανάλωση 3 έως 4 λίτρων νερού ημερησίως, όπως βελτιωμένο μεταβολισμό.

Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να ενσωματώσετε στην καθημερινή σας ζωή και να κάνετε ένα βήμα προς την επιτυχή απώλεια βάρους:

-Ανεβείτε από τις σκάλες αντί με τον ανελκυστήρα ή την κυλιόμενη σκάλα

-Το πόσιμο νερό σας κρατά ενυδατωμένο

-Πιείτε  χυμό φρέσκων φρούτων και λαχανικών

-Αποφύγετε το κακής ποιότητας φαγητό, διότι περιέχει παραπάνω θερμίδες και λιπαρά

-Επιλέξτε απλές ασκήσεις όπως το περπάτημα για 15 λεπτά την ημέρα

-Αποφύγετε να κοιμάστε αργά, καθώς πρέπει να συμπληρώνετε 8 ώρες ύπνου

-Βεβαιωθείτε ότι τρώτε άπαχο κρέας όπως κοτόπουλο και γαλοπούλα.

 

 

ΠΗΓΗ

Source link

Related posts

Καθαρά Δευτέρα 2024:Είναι αργία για τον ιδιωτικό τομέα;

Με τη μπάμια; Με τη μπάμια! Δες τα οφέλη και ξανασκέψου το

7 υγιεινά πρωινά για τις 7 ημέρες της εβδομάδας

Αφήστε ένα σχόλιο