ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Π.Παπαδόπουλος για τα Ενεργειακά στο Μεσολόγγι: Άβουλοι, μοιραίοι και αυτοκαταστροφικοί

Π.Παπαδόπουλος για τα Ενεργειακά στο Μεσολόγγι: Άβουλοι, μοιραίοι και αυτοκαταστροφικοί


Μετά την εξαντλητική συζήτηση και την λήψη της ορθής απόφασης του Δ.Σ του Δήμου  Ι.Π. Μεσολογγίου για την ένταξη του στην Ενεργειακή Κοινότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας , θεώρησα ότι κάποιοι και ειδικότερα η Δημοτική αρχή και η ΔΕΥΑΜ θα είχαν την στοιχειώδη παραδοχή ότι “έπαιξαν και έχασαν”. Αντιθέτως  διαπιστώνονται άνευ προηγουμένου επιθέσεις στο σύνολο της αντιπολίτευσης, τους 19 Δημοτικούς Συμβούλους που έφεραν προς συζήτηση το θέμα και  άθλια-συκοφαντική επίθεση στον επικεφαλής της παράταξή μας “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ , κ. ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟ.”

Επιθυμώ λοιπόν να επισημάνω ότι η ανεπάρκεια, η ανικανότητα, η κωλυσιεργία και η αποτυχία χαρακτηρίζουν αυτούς που όχι μόνο “έβλεπαν τα τρένα να περνούν ” και αντιδρούσαν με απάθεια αλλά και όπως τόνισα στο Διοικητικό Συμβούλιο αυτούς που …. “κοιμούνται όρθιοι και πλήρωναν Ξενοδοχείο”! , με τις τσέπες των Δημοτών βεβαίως-βεβαίως… Ως εκ τούτου είστε ολίγιστοι να κρίνετε τον επικεφαλής της παράταξης “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ” καθώς και τα μάτια σας άνοιξε  και εσείς ακόμη και σήμερα παραμένετε τυφλωμένοι γιατί όχι μόνο κάποιοι άλλοι σας “έκλεψαν την δόξα” αλλά και διότι μείνατε χωρίς “φωτοστέφανο”(τρομάρα μας…).

Επί της ουσίας τέσσερις(4) επισημάνσεις:

1.       Ο Δήμος και η ΔΕΥΑΜ δεν έχει καμιά δυνατότητα ένταξης στον “ΦΙΛΟΔΗΜΟ” διότι οφείλει μεγάλα ποσά και στους δύο παρόχους (Δ.Ε.Η ΚΑΙ VOLTERA).

2.       Η ΔΕΥΑΜ παρότι έχει λάβει απόφαση να επιστρέψει στην Δ.Ε.Η, δεν μπορεί εάν δεν κάνει ρύθμιση για τα 3,5 εκατομμύρια Ευρώ και ταυτόχρονα δεν εξοφλήσει την VOLTERA φυσικά.

3.       Η ΔΕΥΑΜ και ο Δήμος δεν υπέβαλε έγκαιρα πρόταση χρηματοδότησης στο Υπουργείο Εσωτερικών εντός του 2020 για ενίσχυση από πιστώσεις covid-19. Αρκετές ΔΕΥΑΜ της χώρας έλαβαν συνολικά 19 εκ. Ευρώ, με παρακράτηση από την τακτική επιχορήγηση των Δήμων σε 72 δόσεις. Ενδεικτικά εάν διεκδικούσε 1 εκ. Ευρώ θα πλήρωνε 14.000 Ευρώ το μήνα και θα μπορούσε έτσι να εξοφλήσει  τις υποχρεώσεις της, ώστε να υποβάλει πρόταση.

4.       Προς όσους κατά καιρούς κάνουν τον “ΠΡΟΦΕΣΟΡΟ” της Τ.Α. κατέθεσα στο Δ.Σ την αντίστοιχη απόφαση της ΔΕΥΑ Τρικάλων που ανταποδοτικά δίνει στην τοπική Κοινότητα Διαλεχτού  μείωση 50% στα τέλη και επιπλέον 20.000 Ευρώ για έργα της Κοινότητας, πέραν αυτών που προβλέπονται στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, όπως οφείλει και η ΔΕΥΑΜ να πράξει απέναντι στην Δημοτική Κοινότητα Κατοχής!

Τέλος για το έργο των 6,7 εκ. Ευρώ που ενέταξε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  με σχετική ανακοίνωση της και αφορά την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης του Μεσολογγίου η αλήθεια είναι η παρακάτω:

Ø  Υποβλήθηκαν απ’ όλους τους Δήμους της Π.Δ.Ε συνολικά 14 προτάσεις.

Ø  Ήταν προς ένταξη 12 προτάσεις.

Ø  Η πρόταση της ΔΕΥΑΜ αξιολογήθηκε 13η!

Ø  Η Π.Δ.Ε αύξησε τη χρηματοδότηση του προγράμματος στα 40 εκ. Ευρώ με αποτέλεσμα να ενταχθούν ΟΛΕΣ!

Αυτά για την ιστορία κ.κ.  της πρώην και νυν   Δημοτικής Αρχής.

Κλείνοντας επιθυμώ να καταστήσω σαφές ότι καλό είναι να πέσουν οι τόνοι και να υπάρχουν παραδοχές και αποδοχές προτάσεων που πάνε τον Δήμο ένα βήμα μπροστά. Όλα τα άλλα περί ανίερων συμμαχιών και απλής αναλογικής αφενός ολίγον ενδιαφέρον και αφ’ ετέρου αγγίζουν τα όρια της θυμηδίας…

 

Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ”

 

Υ.Γ. Κτίστε λοιπόν γέφυρες επικοινωνίας γιατί τα όρια του ταξιδιού σας και  ο κόσμος όλος γίνεται περίκλειστη αποβάθρα…

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Μεσολόγγι: Εκτός Δημοτικής Αρχής και “Δημιουργικής Ανατροπής” ο Δημήτρης Ράπτης

aitoloakarnanianews.gr

Δωρεάν rapid tests στο ΚΑΠΗ του Δήμου Μεσολογγίου

aitoloakarnanianews.gr

Βλάβη σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ στο Αιτωλικό – Χωρίς ρεύμα η περιοχή

aitoloakarnanianews.gr

Συνδυασμός “Για την Κοινότητα Μεσολογγίου”: Η ωρολογιακή βόμβα “ΧΥΤΑ” έχει ήδη σκάσει

aitoloakarnanianews.gr

Οι αποφάσεις της αυτοψίας στα γεφύρια του Αιτωλικού: Στόχος νέα γεφύρια

aitoloakarnanianews.gr

ΧΥΤΑ Μεσολογγίου: Σωρεία παραβάσεων εντόπισε το ΚΕΠΠΕ

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο