ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Ρεαλιστικό το αίτημα των πληττόμενων επιχειρήσεων για «κούρεμα» υποχρεώσεων


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020, 14:30

Γεννηματά: Ρεαλιστικό το αίτημα των πληττόμενων επιχειρήσεων για «κούρεμα» υποχρεώσεων

Οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας και το περιεχόμενο του Πτωχευτικού Νόμου συζητήθηκαν στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με προσκεκλημένη την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, και με τη συμμετοχή εκπροσώπων κοινωνικών φορέων, επιμελητηρίων και επαγγελματικών κλάδων.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, αναφέρθηκε στην κατάσταση που βιώνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι εξαιτίας των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, στα μέτρα στήριξης τους από την πλευρά της πολιτείας, στην ενίσχυση χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους αλλά και στους κινδύνους που καλούνται να αντιμετωπίσουν με την εφαρμογή του νέου Πτωχευτικού.

«Ήδη αυτή τη στιγμή που μιλάμε, αυξάνονται ραγδαία τα κόκκινα δάνεια και οι οφειλές σε εφορία και ταμεία. Και ενώ κανονικά θα έπρεπε η πολιτεία να συνδράμει επιχειρήσεις και επαγγελματίες ώστε με το τέλος της πανδημίας να ξεκινήσει η ανάκαμψη της οικονομίας μας, μικρές, πολύ μικρές επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενοι έχουν αφεθεί στην τύχη τους» τόνισε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, ενώ αναφέρθηκε στις προτάσεις που έχει καταθέσει το επιμελητήριο προς την κυβέρνηση για την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, όπως αναφέρει ανακοίνωση του επιμελητηρίου, μετά τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των κοινωνικών φορέων, των επιμελητηρίων και των επαγγελματικών κλάδων, υπογράμμισε την ανάγκη αναστολής της εφαρμογής του Πτωχευτικού Κώδικα, χαρακτήρισε ρεαλιστικό το αίτημα που ακούστηκε κατά την τηλεδιάσκεψη για «κούρεμα» των υποχρεώσεων επιχειρήσεων και επαγγελματιών λόγω των ειδικών συνθηκών που προκάλεσε στην οικονομία η πανδημία, έκανε λόγο για «απαράδεκτη πρόταση Πισσαρίδη» σχετικά με τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και δεσμεύθηκε ότι θα στηρίξει αιτήματα μικρομεσαίων, όπως την εξεύρεση λύσης για την εξαίρεση κάποιων ΚΑΔ από τα μέτρα ανακούφισης.

Η κα. Γεννηματά, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, τόνισε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τα 37 δισ. ευρώ που μπορούν να διατεθούν για την ενίσχυση της οικονομίας.

«Το μέλλον δεν μπορεί να χτιστεί πάνω σε ερείπια» ανέφερε συγκεκριμένα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να ληφθούν περισσότερα μέτρα ανακούφισης για επιχειρήσεις και επαγγελματίες, όπως -μεταξύ άλλων- αύξηση στα 4 δισ. ευρώ της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και επιστροφή του 50%, βιώσιμο σχέδιο ρυθμίσεων για την αποπληρωμή οφειλών και «πάγωμα» πλειστηριασμών για όσο διάστημα διαρκέσει η κρίση της πανδημίας.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020, 14:38

Source link

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Θεσσαλονίκη – Απαγόρευση Κυκλοφορίας: Ουρές έξω από τράπεζες (φωτο)

aitoloakarnanianews.gr

«Κόντρα» Σακελλαροπούλου – Τσίπρα για ένα …δείπνο

aitoloakarnanianews.gr

Μπάιντεν: Ανακοινώνει τα πρώτα μέλη της κυβέρνησής του

aitoloakarnanianews.gr

Στον ρυθμό του εμβολίου και η αγορά ομολόγων

aitoloakarnanianews.gr

Σάλος με έγγραφο που καλεί ασθενείς νοσοκομείου να… κοινωνήσουν (φωτο)

aitoloakarnanianews.gr

Τηλεκπαίδευση -πλατφόρμα Webex: Ενέργειες ενίσχυσης του συστήματος

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο