ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Ρολά μελιτζάνας με ανθότυρο, μοτσαρέλα & παρμεζάνα στο φούρνο | Συνταγές

Ρολά μελιτζάνας με ανθότυρο, γαρνιρισμένο με μοτσαρέλα και παρμεζάνα, σε σάλτσα ντομάτας στο φούρνο. Μια υπέροχη συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο που βρήκαμε εδώ για να το απολαύσετε σαν ορεκτικό, μεζέ ή και κυρίως πιάτο.

Υλικά συνταγής

  • 2 μελιτζάνες
  • 500 γρ. ανθότυρο ή ρικότα
  • 5 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο 
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 80 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας 
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 ° C και λαδώνετε το μεγάλο ταψί του φούρνου και ένα δεύτερο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 30 x 20 εκατοστά.
  2. Κόβετε τις μελιτζάνες σε 16 φέτες 1 εκ. περίπου. Τις αλατίζετε και τις αφήνετε σε σουρωτήρι για 15-20 λ, να “ιδρώσουν” για να ξεπικρίσουν. Τις ξεπλένετε καλά, τις σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας και τις τοποθετείτε, σε ενιαίο στρώμα πάνω στο λαδωμένο ταψί του φούρνου. Ψεκάστε τες με λίγο λάδι και ψήστε τες για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και μαλακώσουν.
  3. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη σάλτσα. Σοτάρετε σε ελαιόλαδο το τριμμένο κρεμμύδι, προσθέτετε το σκόρδο, τα ντοματάκια κονκασέ, το ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε 2 φλ. τσαγιού ζεστό νερό και σιγοβράζετε για 20 λεπτά περίπου.
  4. Σε μπολ βάζετε το ανθότυρο, το βασιλικό, τα 3/4 της παρμεζάνας, αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και τα ανακατεύετε καλά με κουτάλι. Βάζετε στην άκρη κάθε φέτας μελιτζάνας 1 κ.σ. μείγμα ανθότυρου, τις τυλίγετε σφιχτά και τις τοποθετείτε στο λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος με το τελείωμα του ρολού προς τα κάτω. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τις υπόλοιπες φέτες μελιτζάνας και μείγματος ανθότυρου. 
  5. Περιχύνετε το φαγητό με τη σάλτσα ντομάτας και ψήνετε για 15 λ περίπου. Βγάζετε το φαγητό από το φούρνο το πασπαλίζετε με τη τριμμένη μοτσαρέλα και την υπόλοιπη τριμμένη παρμεζάνα και ξαναψήνετε το φαγητό για 10 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Γαρνίρετε με φυλαράκια βασιλικού και σερβίρετε.

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ρολά μελιτζάνας με ανθότυρο, μοτσαρέλα & παρμεζάνα στο φούρνο

 

Source link

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Μελιτζάνες και πιπεριές γεμιστές με ρύζι και αρωματικά | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Πικάντικο κοτόπουλο σε κρεμώδη σάλτσα με σπαγγέτι | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Cheesecake και βάση κανταΐφι φιστίκια Αιγίνης και κουλί φράουλας | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Κοτόπουλο με ρεβύθια και πάπρικα στο φούρνο | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Γιαουρτογλυκό ψυγείου με φράουλες | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Σαρδέλες πικάντικες σε σάλτσα ντομάτας με καυτερή πιπεριά | Συνταγές

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο