ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Ρομπότ πεδίου με τρεις ρόλους το νέο αυτόνομο R150 της XAG

Η κινεζική εταιρεία XAG διαθέτει ήδη στην αγορά δύο νέες εκδόσεις του ρομπότ R150. Το R150 έκανε το ντεμπούτο του στην Κίνα πέρυσι με ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων, όπως ψεκασμός καλλιεργειών, μεταφορά εντός της φάρμας και παρακολούθηση πεδίου.

«Χάρη στο δίκτυο πλοήγησης στο εκατοστόμετρο, οι εργάτες πρέπει να πατήσουν μόνο μερικά κουμπιά και αυτό το ελαφρύ ρομπότ αγροκτήματος μπορεί να λειτουργεί αυτόματα και με ακριβεία», λέει η XAG. Φιλοξενώντας στο σασί του ένα δοχείο 220 λίτρων και το σύστημα RevoCast, το R150 μπορεί να διανείμει σπόρους καλλιεργειών, σπόρους χόρτου, στερεά, οργανικά λιπάσματα και άλλα συστατικά στις στοχευμένες περιοχές.

Μια άλλη έκδοση του R150 υιοθετεί ρόλο μηχανήματος ζιζανιοκτονίας, παρέχοντας στους χρήστες μια αποτελεσματική μέθοδο για την καταπολέμηση της ανάπτυξης των ζιζανίων, με το το νέο μοντέλο να βελτιώνει την ευκολία του ελέγχου των αυτών.

Χάρτες συνταγών με τεχνητή νοημοσύνη

Παράλληλα η XAG στοχεύει στη μείωση της χρήσης φυτοφαρμάκων μέσω της εισαγωγής τεχνολογίας συνταγών για ψεκασμό σε συγκεκριμένες τοποθεσίες χρησιμοποιώντας drone και ρομπότ. Το XAG RealTerra είναι το σύστημα που καθιστά δυνατή τη χρήση χαρτών συνταγών για σπορά και προστασία καλλιεργειών.

Το RealTerra μπορεί επίσης να προσδιορίσει αυτόματα τα όρια του πεδίου, την πυκνότητα των φυτών καθώς και την κατάσταση ανάπτυξης των καλλιεργειών για να υπολογίσει την ποσότητα των φυτοφαρμάκων που απαιτούνται για την καθορισμένη ζώνη. Στη συνέχεια θα δημιουργηθεί ένας χάρτης συνταγών σε μια εφαρμογή για κινητά για να υποδείξει τις παραλλαγές στις καλλιέργειες και να καθοδηγήσει την εφαρμογή μεταβλητού ρυθμού.

Περισσότερα σχετικά με την εταιρεία XAG και τις λύσεις που προσφέρει στον κλάδο της γεωργίας μπορείτε να δείτε εδώ.

Source link

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Τα νέο Lamborghini Mach VRT με αισθητική πολυτέλειας και αποδόσεις που εντυπωσιάζουν

aitoloakarnanianews.gr

Το ύψος των συνδεδεμένων ενισχύσεων σε τέσσερα προϊόντα για το 2020

aitoloakarnanianews.gr

Πέπλο εθνικής προστασίας η αναγνώριση των ΠΓΕ Μακεδονία, Θράκη και Αιγαίο στο κρασί

aitoloakarnanianews.gr

Καθοριστικός ο ψεκασμός για ωίδιο αμπέλου στο στάδιο των 3 φύλλων

aitoloakarnanianews.gr

Αγροτικό δελτίο ειδήσεων 22/4/2021 : ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ – Έκτακτη ενίσχυση μείωσης ρύπανσης νερού

aitoloakarnanianews.gr

O Σάκης Αρναούτογλου για τον καιρό: “Έρχεται νέα επιδείνωση”

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο