ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Σε διαρκή επιφυλακή η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου

Σε διαρκή επιφυλακή η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου


  • 756 αστικές πυρκαγιές στην περιοχή του Αγρινίου το 2020
  • Στοίχημα αυτή η αντιπυρική περίοδος να έχει θετικότερο πρόσημο
  • Ποια είναι τα στοιχεία για τις πυρκαγιές του 2020 
  • Τι αναφέρει ο Διοικητής Αντιπύραρχος Ιωάννης Χασάνης

Μπορεί η αντιπυρική περίοδος να μην έχει ξεκινήσει ακόμη, ωστόσο το Πυροσβεστικό Σώμα έχει ήδη τεθεί σε επιφυλακή, καθώς οι επόμενοι μήνες είναι πολύ δύσκολοι, όχι μόνο οι μήνες του Καλοκαιριού, που παραδοσιακά αποτελούν τον πρώτο μεγάλο «κάβο», αλλά και το δίμηνο Σεπτεμβρίου –Οκτωβρίου που «χτυπά» πάντα «κόκκινο» για το Πυροσβεστικό Σώμα.

Σύμφωνα με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου Αντιπύραρχο Ιωάννη Χασάνη: «ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός ακόμη και όταν υπάρχει ξηρασία. Με τέτοιες συνθήκες η εκδήλωση μιας πυρκαγιάς εύκολα μπορεί να επεκταθεί πολύ γρήγορα και να μετατραπεί σε μεγάλο συμβάν».

Κατά την περσινή χρονιά, σύμφωνα με τον κ. Χασάνη, στην περιοχή ευθύνης της Π.Υ. Αγρινίου σημειώθηκαν συνολικά 756 αστικές πυρκαγιές, 92 αγροτοδασικές, υπήρξαν 238 παροχές βοήθειας από την Π.Υ. και 121 απεγκλωβισμοί από ανελκυστήρες. Στην περιοχή του Θέρμου σημειώθηκαν 18 αστικές πυρκαγιές και 25 αγροτοδασικές, ενώ η υπηρεσία παρείχε βοήθεια σε 34 περιπτώσεις. Στην περιοχή εμβέλειας του Εθελοντικού σταθμού Παραβόλας υπήρξαν 32 αστικές πυρκαγιές, 5 αγροτοδασικές και τα στελέχη του σταθμού προσέφεραν βοήθεια σε 3 περιπτώσεις που τους ζητήθηκε. Αντιστοίχως, στην περιοχή ευθύνης του Εθελοντικού Σταθμού Γαβαλούς υπήρξαν 10 αστικές πυρκαγιές, 5 αγροτοδασικές και τα στελέχη του σταθμού προσέφεραν την βοήθειά τους σε 2 περιπτώσεις.

Κατά την προηγούμενη περίοδο, αλλά και τις ημέρες που είναι μπροστά μας μέχρι και την επίσημη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου είναι σε εγρήγορση, καθώς, πέραν της συνεδρίασης του Συντονιστικού, που ήδη πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, ελέγχει τα οχήματά της για τη σωστή λειτουργία τους και διευθετεί τις τελευταίες λεπτομέρειες για την άμεση εφαρμογή του επιχειρησιακού πλάνου που έχει αναπτύξει και έχει διαβιβάσει στους συναρμόδιους φορείς.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου, Αντιπύραρχος Ιωάννης Χασάνης

Ο κ.Χασάνης στο πλαίσιο αυτό τονίζει: «όπως κάθε χρόνο με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου γίνεται κεντρικός σχεδιασμός και βάσει διαταγών του Αρχηγείου και της δύναμης της υπηρεσίας προβλέπεται η εκπομπή περιπολικών σε επικίνδυνες θέσεις που βάσει στατιστικών ή ιδιαίτερων περιπτώσεων από προηγούμενα έτη έχουν εκδηλωθεί πυρκαγιές. Σκοπός μας είναι να εξασφαλιστεί πλήρως ο τομέας της Π.Υ. Αγρινίου. Στο πλαίσιο της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου επανδρώνονται τα πυροφυλάκια, όπως επίσης ξεκινούν και οι εντατικές περιπολίες σε κάθε βάρδια. Ιδιαίτερη σημασία έχουν οι ημέρες και οι ώρες λόγω των θερμοκρασιών που εξετάζουμε προσεκτικά. Οι εθελοντικοί σταθμοί της Παραβόλας και της Γαβαλούς είναι συνεχώς σε ετοιμότητα για κάθε περιστατικό, είτε δασικής φωτιάς, είτε αγροτοδασική, όπως είναι σε ετοιμότητα η υπηρεσία του Θέρμου που ανήκει στην Π.Υ. Αγρινίου και το προσωπικό του Αγρινίου. Τα οχήματα που διαθέτει η Π.Υ. Αγρινίου έχουν ήδη συντηρηθεί, ως είθισται σε όλες τις υπηρεσίες ανά την χώρα, πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και είναι αξιόμαχα, ενώ έχουμε φροντίσει να υπάρχει σχεδιασμός ως προς την διασπορά των περιπολικών οχημάτων μας».

Την ίδια στιγμή απευθυνόμενος στους πολίτες τους καλεί να είναι προσεκτικοί, ώστε η αντιπυρική περίοδος που βρίσκεται «προ των πυλών» να έχει στο τέλος της θετικό πρόσημο και όσο δυνατόν λιγότερα προβλήματα.

Συγκεκριμένα τονίζει : «με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινάει από την 1η Μαΐου και διαρκεί μέχρι και 31 Οκτωβρίου ο κόσμος πρέπει να είναι προσεκτικός, να μην κάνει εργασίες με τη χρήση «γυμνής» φλόγας λόγω της επικινδυνότητας που υπάρχει, ακόμη και για δυσάρεστα γεγονότα όπως η καταστροφή περιουσίας ή ακόμη πιο δυσάρεστα η απώλεια ανθρώπινης ζωής. Να υπενθυμίσουμε πως στους παραβάτες επιβάλλονται πρόστιμα και ζητείται η διοικητική τους δίωξη, ενώ τα πρόστιμα είναι αρκετά τσουχτερά».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

Δήμος Αγρινίου: Δυο εκατ. για την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού

 

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Επιτυχής Ευρωπαϊκή επαναξιολόγηση του εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» για πέμπτη συνεχόμενη φορά

aitoloakarnanianews.gr

Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας: Διαδικτυακή διάλεξη του Ε. Καϊμακάμη

aitoloakarnanianews.gr

Εμβολιασμοί : Στην αναμονή το Κέντρο Υγείας Αγρινίου

aitoloakarnanianews.gr

Αγρίνιο: 25 τα νέα πρόστιμα για μη τήρηση των μέτρων

aitoloakarnanianews.gr

Αγρίνιο: Εξυπηρέτηση από το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά στο κτήριο του πρώην Μηχανολογικού

aitoloakarnanianews.gr

Έπαρση της σημαίας από τη Φιλαρμονική στο Αγρίνιο

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο