ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Σε εξέλιξη ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νικόλαος Κοροβέσης, στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Καταστηματαρχών, Εστίασης και Αναψυχής Ν. Αχαΐας, (ΣΚΕΑΝΑ).

Η συνάντηση, αποτέλεσε συνέχεια, έπειτα από την πρόσφατη ημερίδα, για την ανάδειξη του γαστρονομικού Τουρισμού και εντάσσεται  στο πλαίσιο της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει η Περιφερειακή Αρχή για την προβολή της τοπικής γαστρονομίας και ταυτότητας ως εξειδικευμένου τουριστικού προϊόντος.

Μεταξύ των συμμετεχόντων ανταλλάχθηκαν απόψεις για την τρέχουσα κατάσταση, κάνοντας έναν απολογισμό της πορείας του τουρισμού και της εστίασης κατά την καλοκαιρινή περίοδο, επισημαίνοντας ότι η νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί με τον COVID-19 δοκιμάζει τις αντοχές του κλάδου.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε, στο προσεχές διάστημα, να διαμορφωθεί από κοινού, συγκεκριμένη πρόταση ανάπτυξης του γαστρονομικού προϊόντος της Δυτικής Ελλάδας προς όφελος των επαγγελματιών του χώρου, σε συνεργασία και με τα Επιμελητήρια Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας. Στόχος θα είναι σε βάθος τριετίας η δημιουργία γαστρονομικού «destination brand» όπου τα τοπικά  αγροδιατροφικά- γαστρονομικά προϊόντα και οι παραδοσιακές συνταγές θα συνδέονται τόσο με τις περιοχές προέλευσης και παραγωγής τους, όσο και με τις περιοχές του «κλασικού» τουριστικού ενδιαφέροντος. Η προσπάθεια αυτή στοχεύει στην περαιτέρω τουριστική αναγνωρισιμότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της ιδιαίτερης ταυτότητας της, με αφετηρία την τοπική γαστρονομία.

Όπως δήλωσε στο τέλος της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικόλαος Κοροβέσης «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανταποκρινόμενη από την πρώτη στιγμή στις χρόνιες ανάγκες του τομέα εστίασης αλλά και πιο εξειδικευμένα στις νέες απαιτήσεις που έχουν αναδυθεί από την πανδημία του COVID-19, προβαίνει άμεσα στη διαμόρφωση συγκεκριμένης πολιτικής, με την αξιοποίηση εργαλείων προβολής που θα αναδείξουν την τοπική γαστρονομία».

Στη συνάντηση τον ΣΚΕΑΝΑ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Σπύρος Στεργίου και το μέλος του ΔΣ, Δημήτρης Φάκαλος, ενώ συμμετείχαν επίσης ο Προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής Δρ. Λαυρέντης Βασιλειάδης και το στέλεχος της Υπηρεσίας, Γεωργία Παπασπύρου.

 

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

60 εκ. ευρω από την περιφέρεια για στήριξη τοπικών επιχειρήσεων και εργαζομένων

aitoloakarnanianews.gr

Πάτρα: Έστειλε κωδικό 6 και έβγαλε το… δεινοσαυράκι του βόλτα! (vid)

aitoloakarnanianews.gr

Ανεμβολίαστοι και οι 18 ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ Ρίου και «Άγιου Ανδρέα» με κορονοϊό

aitoloakarnanianews.gr

Δυτ. Ελλάδα-Κακοκαιρία: Προειδοποίηση από Πολιτική Προστασία-Αποφύγετε τις μετακινήσεις

aitoloakarnanianews.gr

Σύλληψη αλλοδαπού για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης

aitoloakarnanianews.gr

Σύλληψη έξι αλλοδαπών στον Αερολιμένα Ακτίου

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο