ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Σε ρεκόρ 8ετίας οι τιμές καλαμποκιού λόγω Κίνας

Πόσο ισχυρή; Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει πόσο σιτάρι εκτιμά το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) ότι η Κίνα είναι έτοιμη να εισαγάγει από όλο τον κόσμο αυτή την περίοδο: 24 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι (ΜΜΤ). Αυτό είναι ένα τεράστιο άλμα από την περσινή εκτίμηση των 7,6 MMT και το σύνολο της προηγούμενης περιόδου, που μόλις έφτασε τους 4,5 MMT. Η τρέχουσα περίοδος εμπορίας λήγει στις 31 Αυγούστου.

Ωστόσο, αυτή η εκτίμηση, που περιλαμβάνεται στις μηνιαίες εκθέσεις Παγκόσμιου Γεωργικού Εφοδιασμού και Ζήτησης, ή το WASDE, παρακολουθείται στενά από το τμήμα, ενδέχεται να υποτιμά την υπόθεση. Το παράρτημα του Πεκίνου, της Υπηρεσίας Εξωτερικής Γεωργίας του USDA, σε έκθεση της 16ης Απριλίου, προέβλεπε ότι οι εισαγωγές θα έπιαναν τους 28 MMT.

Η Κίνα ζητά καλαμπόκι και άλλους καρπούς και συστατικά ζωοτροφών καθώς ανοικοδομεί ένα κοπάδι χοίρων που εξαλείφθηκε κατά το ήμισυ το 2018-19 από την αφρικανική πανώλη των χοίρων. Το υπουργείο γεωργίας της Κίνας, τον Φεβρουάριο, δήλωσε ότι το απόθεμα χοίρων της χώρας είχε ανακάμψει στο 92% του επιπέδου του πριν από τη γρίπη έως τα τέλη του 2020 και θα επανέλθει πλήρως έως τον Ιούνιο του 2021, δήλωσε η Υπηρεσίας Εξωτερικής Γεωργίας του USDA, αλλά πρόσθεσε ότι “εξακολουθεί να υπάρχει σημαντική αμφιβολία για τη βιομηχανία”. Εν τω μεταξύ, “οι αισιόδοξες προβλέψεις είναι ότι οι τιμές των συστατικών των ζωοτροφών θα συνεχίσουν να αυξάνονται λόγω της έντονης ζήτησης της αγοράς”.

Τι σημαίνει λοιπόν η ζήτηση της Κίνας για τις ΗΠΑ, τον μεγαλύτερο παραγωγό καλαμποκιού στον κόσμο; Το USDA, στην έκθεση WASDE του Απριλίου, αύξησε τις προβλέψεις του για τις συνολικές εξαγωγές καλαμποκιού από τις ΗΠΑ σε 2,675 δισεκατομμύρια μπούσελ για την τρέχουσα περίοδο εμπορίας, από μια εκτίμηση του Μαρτίου για 2,6 δισεκατομμύρια μπούσελ και αύξηση περισσότερο από 50% από 1,777 δισεκατομμύρια μπούσελ την περίοδο εμπορίας 2019-20.

Μέχρι στιγμής, οι επιθεωρήσεις εξαγωγών καλαμποκιού των ΗΠΑ είναι σύμφωνες με τις προβλέψεις του USDA, σημείωσε ο Μπεν Μπράουν, ανώτερος ερευνητικός συνεργάτης στο Κολλέγιο Γεωργίας, Τροφίμων και Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Μισούρι, σε δήλωσή του.

Επιπλέον, το παρακάτω διάγραμμα υπογραμμίζει πώς ο τρέχων ρυθμός των εξαγωγών καλαμποκιού των ΗΠΑ ξεπερνά τον μέσο όρο πενταετίας, αλλά και των περσινών επιδόσεων.

Πράγματι, τον Μάρτιο αναμένεται να έχει σημειωθεί μηνιαίο ρεκόρ για τις εξαγωγές καλαμποκιού σε περίπου 361 εκατομμύρια μπούσελ, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ το Μάιο του 2018 των 305 εκατομμυρίων μπούσελ και το ρεκόρ του Μαρτίου των 262 εκατομμυρίων μπούσελ το 2017, έγραψε ο Μπράουν.

Οι εξαγωγές καλαμποκιού των ΗΠΑ θα μπορούσαν επίσης να ενισχυθούν αν δεν αποδώσει η συγκομιδή καλαμποκιού safrinha της Βραζιλίας. Ο όρος αναφέρεται σε καλαμπόκι δεύτερης συγκομιδής που φυτεύεται μετά τη συγκομιδή σόγιας της Βραζιλίας και τώρα υπερβαίνει την κανονική παραγωγή καλλιέργειας καλαμποκιού της χώρας.

Μια πρόσφατη συγκομιδή σόγιας μείωσε τα στρέμματα safrinha και θα τεθεί σε κίνδυνο από χαμηλές βροχοπτώσεις τον Μάιο, δήλωσε ο Μπράουν.

Πηγή: capital.gr

Source link

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Καθοριστικός ο ψεκασμός για ωίδιο αμπέλου στο στάδιο των 3 φύλλων

aitoloakarnanianews.gr

Χρυσό βραβείο από τη SIMA για την αυτόνομη ταΐστρα Kuhn Aura

aitoloakarnanianews.gr

Τα νέο Lamborghini Mach VRT με αισθητική πολυτέλειας και αποδόσεις που εντυπωσιάζουν

aitoloakarnanianews.gr

Kατάρτισης για την καλλιέργεια στέβιας στη Στερεά Ελλάδα

aitoloakarnanianews.gr

Θεοχάρης: Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό θα εμβολιαστούν αμέσως μετά τις ευπαθείς ομάδες

aitoloakarnanianews.gr

Έως 28 Απριλίου εκ νέου υποβολή συμβάσεων συμβούλων στα Βιολογικά

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο