ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Σε σημαντική θέση στην Παγκόσμια Κατάταξη το Πανεπιστήμιο Πατρών

Σημαντική η θέση που έχει κατακτήσει το Πανεπιστήμιο Πατρών για το 2021 όπως καταδεικνύεται από το σύστημα QS World Ranking / Top Universities (http://www.topuniversities.com/), έναν από τους πλέον έγκριτους, σε παγκόσμιο επίπεδο, παρόχους πληροφοριών για την ανώτατη εκπαίδευση.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Πρυτανείας:Στο διεθνή πίνακα κατάταξης των Πανεπιστημίων που δημοσίευσε ανά θεματική περιοχή για το 2021 εξετάστηκαν 1.453 Πανεπιστήμια παγκοσμίως, σε 5 επιστημονικές περιοχές και 48 θεματικά πεδία.

Ο συγκεκριμένος πίνακας βασίζεται σε μια σειρά από επιμέρους κριτήρια (academic and employer reputation, citations per paper and h-index), το καθένα από τα οποία υπολογίζεται με διαφορετική βαρύτητα.

Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα βασίζονται σε απαντήσεις πάνω από 100.000 ακαδημαϊκών και 50.000 εργοδοτών, καθώς και από την ανάλυση επιστημονικών δημοσιεύσεων και βιβλιογραφικών παραπομπών από τη βιβλιομετρική βάση δεδομένων Scopus, απ’ όπου και ελήφθησαν υπόψη δεδομένα πενταετίας. Βαθμολογήθηκαν 35 θεματικά πεδία του Πανεπιστημίου Πατρών και κατετάγησαν τα 13 ως ακολούθως βλέπε link: https://www.upatras.gr/el/node/9982

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Lockdown: Τι αλλάζει από σήμερα το πρωί στις μετακινήσεις με SMS στο 13033

aitoloakarnanianews.gr

Έλεγχοι για κορωνοϊό: 10 πρόστιμα την Τετάρτη στη Δυτική Ελλάδα

aitoloakarnanianews.gr

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας : Καμία μέριμνα για τους εστιακούς φοιτητές

aitoloakarnanianews.gr

Φρίκη στην Πάτρα: Ξεκοιλιασμένες οκτώ γάτες στην περιοχή της Πλαζ

aitoloakarnanianews.gr

Αχαϊα – Νοσοκομειακοί Γιατροί: Λεφτόδεντρα υπάρχουν.Όχι για το ΕΣΥ και τους υγειονομικούς

aitoloakarnanianews.gr

Πάτρα: Ακόμη ένα κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή Δημοτικού Σχολείου

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο