ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Σημαντικές αποφάσεις στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Η μεταφορά μαθητών στην περιοχή των Καλαβρύτων, η έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης ώστε να προχωρήσει η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων» στην Πάτρα, αλλά και η συγκρότηση επιτροπής η οποία θα γνωμοδοτεί για τις μεγάλες εκπτώσεις που δίνονται στις δημόσιες συμβάσεις έργων ήταν ορισμένα από τα θέματα που απασχόλησαν την Οικονομική επιτροπή η οποία συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την μεταφορά μαθητών, τέθηκε προ ημερήσιας διάταξης, το ζήτημα των δρομολογίων που αφορά τις περιοχές Μπόσι, Σκεπαστό, Μάνεσι, Κάτω Βλασία προς και από τα σχολεία του Δήμου Καλαβρύτων. Κατά τη συνεδρίαση εγκρίθηκε η διαδικασία ανάθεσης των δρομολογίων προκειμένου οι μαθητές να πηγαίνουν απρόσκοπτα και στην ώρα τους στα  σχολεία τους.

Εξάλλου, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Πατρέων και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την υλοποίηση της Πράξης: «Αποκατάσταση Θεάτρου “ΑΠΟΛΛΩΝ” Πατρών με τη λειτουργική επανάχρησή του», προϋπολογισμού 12,7 εκατ. ευρώ. «Μετά από στενή συνεργασία του Περιφερειάρχη με το Υπουργείο Πολιτισμού ξεπεράστηκαν οι γραφειοκρατικές δυσκολίες και βρισκόμαστε πια στο τελικό στάδιο της ένταξης και χρηματοδότησης ενός σημαντικού έργου όχι μόνο για την Πάτρα, αλλά για το σύνολο του εθνικού πολιτιστικού αποθέματος. Το θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ, σπουδαίο αρχιτεκτόνημα του Ερνέστου Τσίλλερ, μια μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου, αποτελεί ένα τοπόσημο για την πόλη των Πατρών. Πάγιο αίτημα της κοινωνίας είναι η προστασία και ανάδειξη του μνημείου και η ενσωμάτωσή του στην  πολιτιστική ζωής της πόλης. Η Περιφέρεια ανταποκρίνεται στο αίτημα αυτό και συμβάλλει με χρηματοδότηση σε ύψος προϋπολογισμού 12.791.126,71 ευρώ» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο κ. Σακελλαρόπουλος.

Επίσης, η Οικονομική Επιτροπή με απόφασή της προχώρησε στη σύσταση γνωμοδοτικού οργάνου για την αξιολόγηση των αιτιολογήσεων των ασυνήθιστα χαμηλών προσφορών (ΑΧΠ) για όλες τις διαδικασίες ανάθεσης συμβάσεων έργων που εμπίπτουν στις περιπτώσεις της παρ. 2 του άρθρου 88 του Ν.4412/2016. Έργο της επιτροπής είναι η εξέταση των ασυνήθιστα χαμηλών προσφορών, δηλαδή των προσφορών που υπερβαίνουν το ποσοστό έκπτωσης που ενδέχεται να επιφέρει αδυναμία υλοποίησης της σύμβασης, η αξιολόγηση αυτών και η γνωμοδότηση της για την αποδοχή ή μη των εξηγήσεων.

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

“Έπεσαν” οι υπογραφές Αυγενάκη – Φαρμάκη για το Παπαχαραλάμπειο Ναυπάκτου

aitoloakarnanianews.gr

Συλλυπητήρια Γεροπαναγιώτη στην σοπράνο Πόλυ Νικολοπούλου

aitoloakarnanianews.gr

Έκδοση κάρτας ζητούν οι στρατιωτικοί για τα διόδια του Ακτίου

aitoloakarnanianews.gr

Δυτική Αχαΐα: Πήγαν να κάνουν τεστ κορωνοϊού σε πολίτες και δέχθηκαν επίθεση με δυναμιτάκια!

aitoloakarnanianews.gr

Φαρμάκης για καραντίνα: “Ο ιός είναι γύρω μας – Δεν τίθεται θέμα στιγματισμού”

aitoloakarnanianews.gr

Αγρίνιο – Εγκληματική Οργάνωση: 7 ληστείες, 26 κλοπές 100.000 λεία – Ο αρχηγός σχεδίαζε από την φυλακή

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο