ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Σκληρά μέτρα για την πανδημία του κοροναϊού στην Ιταλία

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υπέγραψε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, το κυβερνητικό διάταγμα το οποίο περιέχει νέα περιοριστικά μέτρα, με στόχο την μείωση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, και αναμένεται να τα παρουσιάσει αναλυτικά στους Ιταλούς αργότερα, σε τηλεοπτικό του μήνυμα.

Όπως αναφέρει ο Τύπος, το διάταγμα θα ισχύσει από την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου. Προβλέπεται μείωση της πληρότητας στα μέσα μαζικής μεταφοράς στο 50%, όπως και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, με υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης για όποιον μετακινείται αυτές τις ώρες.

Τρεις ζώνες

Η τηλεεκπαίδευση αναμένεται να ισχύσει σε όλη την χώρα για τα λύκεια και στα γυμνάσια, στις περιοχές με πιο υψηλό αριθμό κρουσμάτων. Η χρήση προστατευτικής μάσκας, όμως, γίνεται υποχρεωτική από το δημοτικό. Παράλληλα, οι ιταλικές περιφέρειες θα χωριστούν σε τρεις ζώνες ή περιοχές (κόκκινες, πορτοκαλί και πράσινες), ανάλογα με τον δείκτη μετάδοσης του ιού και άλλα κριτήρια. Στις περιοχές αυτές θα ισχύσουν διαφορετικοί κανόνες και απαγορεύσεις.

Η έγκριση, όμως, του συγκεκριμένου διαχωρισμού βρίσκει αντίθετους τους περιφερειάρχες της χώρας, οι οποίοι θεωρούν ότι, «ουσιαστικά, τους αφαιρέθηκαν οι αρμοδιότητές τους».

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

Ποιες πολιτικές του Τραμπ θα ανατρέψει ο Μπάιντεν μόλις μπει στον Λευκό Οίκο

aitoloakarnanianews.gr

BBC: Όταν «χάθηκε η μαγκιά του Τραμπ»

aitoloakarnanianews.gr

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η «Γηραιά Ήπειρος» ξεπερνά το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κοροναϊού (Διάγραμμα)

aitoloakarnanianews.gr

Ο Τραμπ στα άκρα: Γιατί προχωρά σε μαζικές εκκαθαρίσεις στο Πεντάγωνο – Φόβοι για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ – CNN: Κινείται σαν δικτάτορας

aitoloakarnanianews.gr

Στην Τουρκία του Ερντογάν υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε – «Ο κατήφορος της λίρας και η φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης»

aitoloakarnanianews.gr

Zητάει και τα ρέστα η Τουρκία. Απειλεί με απάντηση στο “πεδίο της δράσης” μετά τη νηοψία τουρκικού πλοίου από γερμανική φρεγάτα

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο