ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Στην Ιερά Μονή Νοτενών ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης

Στην Ιερά Μονή Νοτενών ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης


ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΜΟΝΕΣ

Την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νοτενών, στο Σκιαδά, επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, όπου προχώρησε στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με τον Δήμαρχο Ερυμάνθου, Θεόδωρο Μπαρή, παρουσία του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου.

Η σύμβαση αφορά την βελτίωση των οδών πρόσβασης προς τους προσκυνηματικούς χώρους της Τριταίας και σύμφωνα με αυτή, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αχαΐας αναλαμβάνει να εκτελέσει εργασίες ώστε να καταστούν πρόσβασιμες οι Ιερές Μονές Κοιμήσεως Θεοτόκου Νοτενών και Αγίων Πάντων στο Βελιμάχι.

Η Περιφέρεια έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 1,5 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου να εκτελεστούν παρεμβάσεις όπως διανοίξεις όπου απαιτείται, χωματουργικές εργασίες για τη διαμόρφωση κατά το δυνατόν ενιαίας μηκοτομής και τη διαμόρφωση κατά πλάτος κλίσεων σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές. Θα γίνει επίσης οδοστρωσία, θα τοποθετηθούν τοιχία προστασίας από καταπτώσεις, στηθαία ασφαλείας στις επικίνδυνες θέσεις των οδών, πινακίδες κυκλοφορίας και επικινδύνων θέσεων, αλλά και οριζόντια σήμανση.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην ιστορική Μονή, ο Περιφερειάρχης επανέλαβε την σημασία ανάδειξης των προσκυνηματικών χώρων και μνημείων της Περιφέρειας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Ο πνευματικός πλούτος του τόπου μας είναι ανεξάντλητος και αποτελεί πυλώνα της ιστορίας και του πολιτισμού μας, στοιχεία που έχουμε την υποχρέωση να αναδείξουμε με κάθε τρόπο, δείχνοντας πως αυτός ο τόπος είναι γεμάτος θησαυρους και έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Για τον λόγο αυτό, η σημερινή Περιφερειακή Αρχή, όχι μόνο συνεχίζει κάθε έργο και δράση που στοχεύει προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά για πρώτη φορά δημιούργησε ειδικό ταμείο στη διάθεση των Μητροπόλεων για τη συντήρηση και αποκατάσταση των προσκυνηματικών μνημείων. Κοινωνία που δεν τιμά την ιστορία και τον πολιτισμό της δεν έχει μέλλον. Η Δυτική Ελλάδα όμως, πρέπει να έχει – και θα έχει – λαμπρό μέλλον».

tempo24.news

Διαδικτυακή διημερίδα με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θ. Βασιλόπουλου

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Ηφαίστειο κρουσμάτων κορονοϊού η Δυτ. Ελλάδα – 41 νέα κρούσματα-Από 19 Αχαΐα & Αιτωλ/νια

aitoloakarnanianews.gr

Τους «πρώτους των πρώτων» της Δυτ.Ελλάδας υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης

aitoloakarnanianews.gr

Αφαίρεσαν φωτιστικά σώματα από την γέφυρα Τατάρνας!

aitoloakarnanianews.gr

Στπ PatrasTimes.gr: Θετική στον κορωνοϊό μοναχή στο Βερίνο-Ανησυχία και απανωτά τεστ

aitoloakarnanianews.gr

Χειροπέδες και στο Νομό Ηλείας

aitoloakarnanianews.gr

Πορεία σωματείων στο κέντρο της Πάτρας-Στους δρόμους οι εργαζόμενοι

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο