ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

«Στοίχημα» η έξοδος από το «κόκκινο»: Σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου η Αμφιλοχία

«Στοίχημα» η έξοδος από το «κόκκινο»: Σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου η Αμφιλοχία


«Οι περισσότεροι επαγγελματίες και πολίτες της Αμφιλοχίας θέλουμε να βγούμε το συντομότερο από την πανδημία» σημειώνει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Εμπόρων Αποστόλη Αυγερινού

Συντονισμός των φορέων για τη λήψη όλων των μέτρων προστασίας

Επίσημα από το πρωί του Σαββάτου η Αμφιλοχία έχει ενταχθεί στις «κόκκινες» περιοχές του υγειονομικού χάρτη μετά τη μεγάλη αύξηση κρουσμάτων που παρατηρήθηκε στις περιοχή το προηγούμενο διάστημα. Η εξέλιξη αυτή ίσως αιφνιδίασε πολλούς κατοίκους της περιοχής, όχι όμως όσους παρακολουθούσαν την πορεία της πανδημίας στην περιοχή.

Η εικόνα της πόλης από την μια στιγμή στην άλλη «άλλαξε» και άμεσα χρειάστηκε να πραγματοποιηθούν συσκέψεις, ώστε όλοι οι φορείς της περιοχής της Αμφιλοχίας να συντονιστούν και να βοηθήσουν στην κατεύθυνση, ώστε όσο το γρηγορότερα η περιοχή να απενταχθεί από την «κόκκινη» ζώνη και όλοι να αισθάνονται και να είμαι πιο ασφαλείς!

Το αν τα μέτρα θα αρθούν ή όχι θα γίνει γνωστό την προσεχή Παρασκευή μετά τη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας και προφανώς αυτό θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας. Σε κάθε περίπτωση τα έκτακτα υγειονομικά μέτρα θα εφαρμοστούν μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή 7/3. Το «στοίχημα» για την περιοχή είναι η αυστηροποίηση του lockdown να μην παραταθεί περισσότερο…

Ο κλάδος που σε κάθε τέτοια περίπτωση επηρεάζεται άμεσα είναι αυτός του εμπορίου. Ο πλέον αρμόδιος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Εμπόρων Αμφιλοχίας, Αποστόλης Αυγερινός μιλώντας στη «Σ» τονίζει: «είναι αυστηρά τα πράγματα, θέλουμε όλοι να «βγούμε» από το «κόκκινο» χρώμα της επιτήρησης και του υγειονομικού χάρτη το συντομότερο. Ζητήσαμε όλοι οι συνάδελφοι από το δήμαρχο Γιώργο Κατσούλα να συμβάλει, ώστε να τηρηθούν τα μέτρα με περισσότερη ευλάβεια, όπως πράττουμε και εμείς ως Ομοσπονδία. Αυτό θα μας βοηθήσει να βγούμε από το χρώμα της επιτήρησης και το lockdown.

Τα καταστήματα δουλεύουν με το click in shop και το click away, αλλά η κίνηση έπεσε περισσότερο από την ήδη πεσμένη κίνηση που υπήρχε το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Όλοι ευελπιστούμε στο να λήξει αυτό. Τα καταστήματα της εστίασης και τα εμπορικά στην περιοχή μας χρειάζονται την αμέριστη στήριξη της κυβέρνησης. Η μεγάλη διαφορά από το πρωί του Σαββάτου και στο εξής είναι ο τρόπος δουλειάς των καταστημάτων και ότι κλείνουν στις 18.00, λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας που υπάρχει από την ώρα αυτή και μετά.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια συνεννόηση από τους επαγγελματίες της πόλης και μετά τις 14.30 ο καθένας λειτουργεί όπως πιστεύει καλύτερα, δηλαδή άλλοι κλείνουν τότε, άλλοι στις 15.00 και άλλοι στις 16.00, είναι στην διακριτική ευχέρεια του κάθε εμπόρου πότε θα κλείσει. Η συντριπτική πλειοψηφία επαγγελματιών και πολιτών επιθυμούν να λήξει άμεσα αυτό και είναι πρόθυμοι να ακολουθήσουν τα μέτρα και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, οι εξαιρέσεις είναι ελάχιστες πιστεύω, όπως επίσης θέλω να πιστεύω πως θα επιτύχουμε τον στόχο μας και θα βγούμε όσο το δυνατόν πιο αλώβητοι από την πανδημία».

Έκτακτη σύσκεψη για το συντονισμό και τη λήψη μέτρων προστασίας

Με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Μ. Σαλμά

Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε στο Δημαρχείο της Αμφιλοχίας η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά, αμέσως μετά και την απόφαση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, να τεθεί ο Δήμος Αμφιλοχίας στο Επίπεδο Β’ του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας (κόκκινη περιοχή) λόγω των αυξημένων κρουσμάτων των τελευταίων ημερών.

Αντικείμενο της σύσκεψης, ο συντονισμός δυνάμεων των τοπικών φορέων για τα αυξημένα μέτρα προστασίας που θα τεθούν σε εφαρμογή στην περιοχή για τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.  Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας, Δημήτρης Κατσούλας, ο Διοικητής του Α.Τ Αμφιλοχίας, Βασίλειος Φλώρος, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Κωνσταντίνος Χαιδής και η Καλλιόπη Βεκοπούλου, εκπρόσωπος του ΣΕΠΕ Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

«Ο ιός είναι εδώ, μας ταλαιπωρεί, μας απειλεί, όπως έχουμε πει πολλές φορές. Και γι’ αυτό απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και επαγρύπνηση ώστε να μην οδηγηθούμε σε ακόμη δυσκολότερες καταστάσεις. Η πιστή εφαρμογή των μέτρων σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό, αποτελούν τα όπλα μας απέναντι στην απειλή και γι’ αυτό οφείλουμε όλοι να τηρούμε ευλαβικά τις οδηγίες των ειδικών. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα είναι κοντά σας και κοντά στην τοπική κοινωνία για ό,τι χρειάζεται. Με πίστη στις δυνάμεις μας και συντονισμό θα ξεπεράσουμε τη δυσκολία. Όμως, πρέπει να πούμε και στους συμπολίτες μας ότι ακόμα και η παραμικρή αμέλεια ή ανευθυνότητα μπορεί να μας φέρει αντιμέτωπους με σοβαρά προβλήματα» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων,  η Μ. Σαλμά.

Τα μέτρα που ισχύουν στην «κόκκινη» Αμφιλοχία

Τα επιπλέον υγειονομικά μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου θα διαρκέσουν τουλάχιστον έως τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 στις 06:00πμ.

Μια σύνοψη των μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ, είναι τα παρακάτω:

·         Απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί

·         Ανοικτά παραμένουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία)

·         Όσον αφορά τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ανοικτά παραμένουν τα Γυμνάσια Μαλεσιάδας και Εμπεσού, ενώ κλειστά θα είναι όλα τα υπόλοιπα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια Αμφιλοχίας και Λουτρού, Γενικά Λύκεια Αμφιλοχίας και Εμπεσού, ΕΠΑΛ Αμφιλοχίας) έως και τις 7 Μαρτίου 2021

·         Στις εκκλησίες επιτρέπονται μόνο έως εννέα άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών

·         Τα καταστήματα λειτουργούν με την μέθοδο της παράδοσης click away

·         Σε καταστήματα ένδυσης και υπόδησης όπως και στα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία, η εξυπηρέτηση των πελατών γίνεται μέσω προκαθορισμένου ραντεβού.

Με ραντεβού πλέον η εξυπηρέτηση στο Δήμο Αμφιλοχίας

Οι υπηρεσίες του Δήμου Αμφιλοχίας θα λειτουργούν κατόπιν ραντεβού μόνο σε περίπτωση έκτακτης και επείγουσας ανάγκης.

Για τις λοιπές περιπτώσεις, οι δημότες θα μπορούν να εξυπηρετούνται και να λαμβάνουν τα αιτούμενα έγγραφά τους με τους παρακάτω τρόπους:

·         Από το μενού e Υπηρεσίες στην ιστοσελίδα www.dimosamfilochias.gr

·         Μέσω του email dimamfil@otenet.gr

·         Χρησιμοποιώντας τους τηλεφωνικούς αριθμούς που βρίσκονται αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Δήμου στο μενού «Επικοινωνία».

«Συρροή λαθών» βλέπει ο Γ. Βαρεμένος στο «κόκκινο»  της Αμφιλοχίας

«Η Αμφιλοχία άγγιξε το κόκκινο με την συρροή κρουσμάτων, αλλά για να φτάσουμε σε αυτή την κατάσταση, χρειάστηκε η συρροή λαθών και παραλείψεων σε ανεπίτρεπτο βαθμό», υποστηρίζει σε δήλωση του ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος.

Στη δήλωσή του επισημαίνει ακόμη: Μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων στην Κατούνα, οι διδάσκοντες εκεί αλλά και στην Αμφιλοχία, εξακολουθούσαν να μετακινούνται από και προς τα αντίστοιχα σχολεία, χωρίς το παραμικρό μέτρο και τα απαραίτητα τεστ. Δεν υπήρχαν έγγραφες αναφορές στους υπεύθυνους για τον covid στα Γυμνάσια της Αμφιλοχίας, παρά μόνο αν κάποιος γονιός ανέφερε κάτι προφορικά. Αν δεν, ουδέν περαιτέρω μέτρο πρόληψης ή προστασίας.

Συμβάντα όπως η κηδεία στα Σαρδίνια συνέβαλαν στην διασπορά στην κοινότητα, αλλά δεν σημαίνει ότι αυτό ήταν αναπόφευκτο. Οι εκ των υστέρων ανακοινώσεις των αρμοδίων και η επικοινωνιακή διαχείριση της κατάστασης δεν προσφέρουν την πρόληψη του κακού, αλλά αντιθέτως συμβάλλουν στην εκκόλαψη του.

Σε πρόσφατη δήλωσή μου επισήμανα ότι όσοι ασχολούνται με ανάλυση στοιχείων, ανησυχούσαν για την περίπτωση να έχουμε στην Αιτωλ/νία εφαρμογή της θεωρίας των «παρθένων περιοχών».

Κωσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

Αιτωλοακαρνανία: «Έκρηξη» κρουσμάτων το Φεβρουάριο και προβληματικοί ρυθμοί εμβολιασμών

 

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Επίθεση με βιτριόλι: Η πρώτη ανάρτηση της Ιωάννας μετά την επίθεση (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

aitoloakarnanianews.gr

Η κοπή της βασιλόπιτας από τον Εκπολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Σαργιάδας

aitoloakarnanianews.gr

Στον Εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη φονική ληστεία στο Χαλκιόπουλο

aitoloakarnanianews.gr

Λαϊκή Ενότητα:”Έφυγε ο ανιδιοτελής αγωνιστής της Αριστεράς Γιώργος Κολέτσης”

aitoloakarnanianews.gr

Η πρώτη ανάρτηση της Ιωάννας μετά την επίθεση (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) – aitoloakarnanianews.gr

aitoloakarnanianews.gr

Κρούσμα στην Αμφιλοχία – aitoloakarnanianews.gr

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο