ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Στο αρχείο η υπόθεση των μελών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την  Folli Follie


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020, 16:58

Στο αρχείο η υπόθεση των μελών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την  Folli Follie

Έκλεισε η δικογραφία που είχε σχηματιστεί σε βάρος του πρώην προέδρου και δύο μελών  της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για ελλιπείς ελέγχους στη Folli Follie, με την αρχειοθέτηση της υπόθεσης και από την Εισαγγελία Εφετών.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της αρχειοθέτησης, δεν προέκυψαν ποινικές ευθύνες σε βάρος τους για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος που τους καταλόγιζαν, με μήνυσή τους, 19 επενδυτές της  Folli Follie οι οποίοι στράφηκαν εναντίον τους για σκόπιμη αδράνεια και «προχειρότητα» στους ελέγχους των ισολογισμών της εταιρείας.

Όπως υποστήριζαν οι μηνυτές, παρότι υπήρχε σχετική καταγγελία από το 2015, δηλ. τρία χρόνια πριν γίνει γνωστό το σκάνδαλο, δεν έγινε  ενδελεχής έρευνα των οικονομικών της εταιρείας, κάτι που θα είχε μειώσει την οικονομική ζημία που υπέστησαν οι μικρομέτοχοι και οι επενδυτές.

Το γεγονός όμως ότι εκείνη η καταγγελία ήταν ανώνυμη και τα στοιχεία που περιελάμβανε ήταν ισχνά, δεν θεωρήθηκαν επαρκή για να προχωρήσει αμέσως ο έλεγχος. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε, ύστερα  από πολύμηνη έρευνα, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σπύρος Παππάς που αρχειοθέτησε τη μήνυση αλλά και ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών ο οποίος επικύρωσε, με διάταξή του, την αρχειοθέτηση, μετά την εκ νέου προσφυγή των μηνυτών.

Τα καθοριστικά στοιχεία για την αποκάλυψη του σκανδάλου ήρθαν πολύ αργότερα, από την Ασία, τονίζεται στη διάταξη του εισαγγελέα ενώ σημειώνεται πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε επιβάλει μόνο πρόστιμα με δεδομένη την «εύρωστη» εικόνα που παρουσίαζε τότε η εταιρεία.

Όσο για  τον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κρίθηκε από την εισαγγελική έρευνα πως δεν διέπραξε παράβαση καθήκοντος ούτε για το σκέλος της καταγγελλόμενης καθυστερημένης απόφασης στην αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρείας της οικογένειας Κουτσολιούτσου.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020, 16:58

Source link

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση γυναίκας από αστυνομικούς

aitoloakarnanianews.gr

Δεκάδες απεγκλωβισμοί τη νύχτα από την κακοκαιρία

aitoloakarnanianews.gr

Συνωστισμός στην ελεύθερη παραλία του Αλίμου

aitoloakarnanianews.gr

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο ιδρυτής της Folli Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος και ο γιος του

aitoloakarnanianews.gr

Ιερέας διέκοψε λειτουργία γιατί δεν φορούσαν μάσκα οι πιστοί

aitoloakarnanianews.gr

«Η σταθεροποίηση ή η μείωση των κρουσμάτων δεν πρέπει να μας κάνει να χαλαρώσουμε»

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο