ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Συγκέντρωση την Πέμπτη των εργαζομένων στο νοσοκομείο “Αγ. Ανδρέας”

Για την Πέμπτη 12/11/20, στα πλαίσια της στάσης εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ, που γίνεται στις ώρες 08:00-10:00 το πρωϊ, το Σωματείο “Ιπποκράτης”, καλεί το σύνολο των εργαζομένων-μελών του, στον χώρο μπροστά από το Σωματείο, όπου θα τηρηθούν όλα τα σχετικά μέτρα προστασίας.

Σε ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου “Αγ. Ανδρέας” αναφέρει:

“Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
Πάρα πολλές φορές και μάλιστα ΕΝΤΟΝΑ έχουμε επισημάνει ΟΛΑ  ΕΚΕΙΝΑ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στον χώρο μας και ιδιαιτέρως όλα όσα έχουν να κάνουν  με την ενασχόλησή μας στα του κορονοϊού.
Τα επισημάναμε στην πρώτη φάση του κορονοϊού, τότε που χωρίς να υφίσταται κάποιος ουσιαστικός λόγος και χωρίς να είμαστε καν Νοσοκομείο ΑΝΑΦΟΡΑΣ, οι Διοικούντες το σύστημα στην περιοχή μας, έκαναν ένα νοσοκομείο άνω-κάτω, κάτι που δεν συνέβη σε κανένα άλλο Νοσοκομείο της περιοχής μας, ούτε στα αντίστοιχα κρατικά Νοσοκομεία όπου λειτουργούν τα πανεπιστημιακά, όπως στα Γιάννενα, την Λάρισα και το Ηράκλειο. Αυτά συνέβησαν μόνον εδώ όπου δυστυχώς οι  Διοικούντες είναι ¨βασιλικότερους του βασιλέως¨.
Αυτά τα προβλήματα αν και τα αναδείξαμε στην πρώτη φάση της πανδημίας, δυστυχώς δεν αντιμετωπίστηκαν, όπως περιμέναμε, στον χρόνο που μεσολάβησε πριν την δεύτερη φάση, που περιμέναμε και όπως όλοι εκτιμούσαν ότι θα ήταν δριμύτερη. Αρκέστηκαν όλοι τους στις επικοινωνιακές ωραιοποιήσεις για  παρεμβάσεις υποτίθεται θωράκισης του συστήματος, το οποίο λίγα περιστατικά στα Γιάννενα αποκάλυψαν το μεγάλο φιάσκο, του αθωράκιστου συστήματος.
Δυστυχώς
Παρά τις λειτουργικές μας δυσχέρειες, ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ και ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΕΣ, πέρασε αρκετός χρόνος από την εκτόνωση της πρώτης φάσης, ανεκμετάλλευτος, με αποτέλεσμα να καλούμαστε να λειτουργήσουμε σ΄ αυτήν την δύσκολη περίοδο και πάλι ως Νοσοκομείο κορονοϊού, παρ΄ ότι δεν έχουμε οριστεί ως Νοσοκομείο αναφοράς ούτε καν ως στηρικτικό του ΠΠΝΡΙΟΥ, όπως ορίστηκαν πρόσφατα το Αγρίνιο και η Καλαμάτα.
–         Με ελλιπείς δυνάμεις σε Προσωπικό και Ιατρούς. Χαρακτηριστική η ενυπόγραφη κραυγή αγωνίας των Συναδέλφων Εργαζόμενων στα covid, με τους οποίους ο Διοικητής αποφεύγει και την σχετική συνάντηση μαζί τους, παρά τις κατ΄ επανάληψιν σχετικές οχλήσεις.
–         Με σχεδιασμούς ευκαιριακούς και κατά το δοκούν. Χαρακτηριστική η κατάσταση με τις μεταστεγάσεις τις μετακομίσεις που έγιναν, που ξανάγιναν και που ετοιμάζονται να ξανακάνουν, παρά τις επιπολαιότητες με τους θαλάμους στις παθολογικές κλινικές για τα rapid test. Επίκαιρο όσο ποτέ το ¨Ράβε ξήλωνε δουλειά να μην σου λείπει¨.
–         Με ένα πρωτόκολλο που αλλάζει καθημερινά  που αν και κουρελιασμένο το επικαλούνται  ανάλογα με το τι τους βολεύει κάθε φορά.
–         Χωρίς να λαμβάνουν υπ΄όψιν τους τον παράγοντα άνθρωπο, τους Συναδέλφους Εργαζόμενους που πρέπει να μείνουν όρθιοι για να προσφέρουν τις υπηρεσίες που θα χρειαστεί το σύστημα και οι νοσούντες συνάνθρωποι μας.
κάτω λοιπόν απ΄ αυτό το κλίμα
Την ΠΕΜΠΤΗ 12/11/20, στα πλαίσια της ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της ΠΟΕΔΗΝ, που γίνεται στις ώρες 08:00-10:00 το πρωϊ, ΣΑΣ  ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ να ΠΕΡΑΒΡΕΘΕΙΤΕ στον χώρο μπροστά από το Σωματείο, όπου θα τηρήσουμε όλα τα σχετικά μέτρα προστασίας, ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ:
–         Κατ΄ αρχήν την ενίσχυση μας με το αναγκαίο προσωπικό και Ιατρούς, για την πραγματική αντιμετώπιση της πανδημίας.
–         Σωστή οργάνωση και ασφαλή λειτουργία, σε όλους τους χώρους μας, για την προστασία την δική μας και των Ασθενών.
–         Πραγματική αύξηση των κλινών covid, απλών και ΜΕΘ, όχι σε βάρος των υπαρχουσών κλινών του Νοσοκομείου, όπου με  δεδομένη την ανεπάρκεια χώρων, επιβάλλεται και πρέπει ΑΜΕΣΑ η σχετική επαναλειτουργία των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΝΝΘώρακος και του 409, κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει από την προηγούμενη πρώτη φάση, αντί της διάλυσης του Νοσοκομείου.
–         Τακτικά επαναλαμβανόμενα  test κορονοϊού σε όλους τους υγειονομικούς. Ενιαία αντιμετώπιση όλων όσων υποβάλλονται στα test, σε ότι αφορά την σχετική άδεια απουσίας τους. Ρεπό covid και όχι ¨αναρρωτική¨, ούτε κανονική, ούτε ρεπό οφειλόμενο  κλπ άλλα απαράδεκτα και προκλητικά.
–         Καραντίνα σε όλους όσους  έρχονται σε επαφή με κρούσματα κορονοϊού και όχι κατά το δοκούν εφαρμογές και διαφοροποιήσεις που προκαλούν και εξοργίζουν.
–         Μέτρα προστασίας επαρκή και τα ενδεδειγμένα και βεβαίως απολυμάνσεις όπου παρουσιάζονται κρούσματα. Εφαρμογή της πρόσφατης εγκυκλίου του Υπ. Εσωτερικών.
–         και βεβαίως την ένταξη μας τώρα στα ΒΑΕ, ειδική άδεια και επίδομα στα covid.
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
     Την ΠΕΜΠΤΗ 12/11/20 στις 08:00 πμ ΟΛΟΙ στον χώρο ΜΠΡΟΣΤΑ από το Σωματείο, έτσι ώστε στα πλαίσια των δίωρων δράσεων της ΠΟΕΔΗΝ εκείνης της ημέρας, να αναδείξουμε τα προαναφερόμενα προβλήματα που δεν είναι και τα μόνα.
Να αναδείξουμε παράλληλα και να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ακόμη μια φορά
–         Την επαναλειτουργία επιτέλους του ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, που με κυβερνητικές ευθύνες δεν λειτουργεί  από τον Απρίλιο του 2018.
–         Την επανατοποθέτηση των θέσεων ευθύνης, μια διαδικασία που συνειδητά δεν ολοκληρώνει ο Διοικητής για να διευκολύνεται στις σχετικές ρουσφετολογικές τακτοποιήσεις των ¨δικών τους παιδιών¨, γι΄ αυτό και οι σχετικές παράνομες καρατομήσεις.
–         Την αντιμετώπιση των προβλημάτων των Εργαζόμενων στα covid, των Τραυματιοφορέων και όλων των αιτημάτων  που έχουμε καταθέσει για το σύνολον των Συναδέλφων, αιτήματα που δυστυχώς παραμένουν άλυτα.
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
Είμαστε  ένας χώρος με τεράστια κτιριακά, χωροταξικά και λειτουργικά  προβλήματα, που καταγράφουμε  ήδη 17 κρούσματα στο δυναμικό μας, για τα οποία παρατηρείται μια  ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΜΥΣΤΙΚΟΠΑΘΕΙΑ, που βιώνουμε μια απαράδεκτη καθημερινή πίεση από την Διοίκηση που συνεργαζόμενη με μια ομάδα ¨παραγόντων¨, υποκαθιστώντας παράλληλα τους πάντες, ασκεί μια απαράδεκτη και προκλητική πρακτική στο σύνολον των υπηρεσιών και του δυναμικού του Νοσοκομείου μας, ζητήματα που δεν είναι δυνατόν  να  τα ανεχθούμε άλλο, όπως δεν είναι δυνατόν να τους αφήσουμε να λειτουργούν εις βάρος μας για να καλύψουν την απραγία τους, την αστοχία τους  και την αναποτελεσματικότητά τους.”

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Γέμισε η Πάτρα με αφίσες κατά των εμβολίων

aitoloakarnanianews.gr

Στα ύψη και σήμερα ο κορονοϊός στην Αχαΐα – 81 νέα κρούσματα – 105 συνολικά η Δυτ. Ελλάδα

aitoloakarnanianews.gr

Σαρώνει την Δυτ. Ελλάδα ο κορονοίός-25 νέα κρούσματα-12 Αιτωλοακαρνανία-10 Αχαία-3 Ηλεία

aitoloakarnanianews.gr

Κοινή επιστολή Ν. Φαρμάκη, Απ. Τζιτζικώστα και Γ. Κασαπίδη στον Πρωθυπουργό για έκτακτη ενίσχυση των επιχειρήσεων λιανεμπορίου που παραμένουν κλειστές

aitoloakarnanianews.gr

Και το Αγρίνιο στο mega διαγωνισμό του ΔΕΔΔΗΕ για την ασφάλεια ηλεκτροδότησης

aitoloakarnanianews.gr

Explore Patras: Και η ξενάγηση αρχίζει!

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο