ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Συλλαλητήριο την Παρασκευή των φοιτητών της Πάτρας

Σύσκεψη Φοιτητικών Συλλόγων πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας με θέμα την οργάνωση της πάλης για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών, έπειτα από κάλεσμα του Φοιτητικού Συλλόγου Μηχανολόγων Μηχανικών.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

«Αρχικά, στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση για την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν Φοιτητικοί Σύλλογοι της Πάτρας νωρίτερα την ίδια μέρα στη διοίκηση του αστικού ΚΤΕΛ για το οξυμένο πρόβλημα με τη μετακίνηση. Εκεί οι φοιτητές είχαμε κατάκτηση όσον αφορά την πύκνωση των δρομολογίων από και προς το πανεπιστήμιο, σε σχέση με τα ορισμένα δια ζώσης μαθήματα ή εργαστήρια.

Έπειτα, πραγματοποιήθηκε πλούσια και ζωντανή συζήτηση γύρω από το πως οι φοιτητές έχουμε οργανώσει τον αγώνα μας μέχρι τώρα, τι προβλήματα αντιμετωπίζουμε στις σχολές μας  και ποιος φταίει για αυτά.

Από τη συζήτηση αναδείχθηκε ότι η ανάγκη μας είναι να σπουδάζουμε ολοκληρωμένα και δωρεάν. Ότι δεν ανεχόμαστε την παγίωση της τηλεκπαίδευσης ως αντικαταστάτρια μορφή για τη δια ζώσης διδασκαλία διότι δεν μπορούμε να παίρνουμε τη γνώση γύρω από το επιστημονικό μας αντικείμενο μέσα από μια οθόνη.

Η συζήτηση ανεδειξε επίσης ότι για το ότι δεν έχει παρθεί μέτρο για να ανοίξουν οι σχολές μας ευθύνεται η πολιτική της κυβέρνησης που δεν δίνει ούτε ευρώ για τις ανάγκες μας αλλά δίνει δισεκατομμύρια για τις ανάγκες των λίγων για περισσότερα κέρδη.

Τέλος, δόθηκε ώθηση για να οργανωθεί με ακόμα καλύτερους όρους η συζήτηση και η διεκδίκηση μέσα στους Συλλόγους, με Γενικές Συνελεύσεις, συνελεύσεις ετών και εργαστηρίων, με επιτροπές σε κάθε έτος και εργαστήριο ώστε οι Σύλλογοι να γίνουν κέντρα αγώνα για κάθε ζήτημα που έχει προκύψει και θα προκύψει το επόμενο διάστημα.

Η σύσκεψη με βάση και τις αποφάσεις Φοιτητικών Συλλόγων, κατέληξε σε: 

  • Συλλαλητήριο την Παρασκευή 9/10 στις 11 π.μ. από την πλατεία Γεωργίου που καλεί με θέμα να παρθουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να ανοίξουν οι σχολές για όλους τους φοιτητές, για όλα τα μαθήματα.
  • Κινητοποίηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τα οξυμένα προβλήματα με τη στέγαση (ενοίκια, εστίες) και τη μετακίνηση.»

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν συμμετείχαν οι Σύλλογοι Μηχανικών Η/Υ, Πολιτικών Μηχανικών, ΣΤΕΦ, Μαθηματικού, Βιολογικού, Παιδαγωγικού, Θεατρικών Σπουδών, Φαρμακευτικής, ΣΕΥΠ, Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΣΔΟ, ΣΟΦΕΠΠ και η επιτροπή 2ου έτους Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Σύσκεψη για την αύξηση κρουσμάτων COVID-19 στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα

aitoloakarnanianews.gr

Ο σιδηρόδρομος στην Πάτρα από το 1887 – Αφηγητής και ο Νίκος Τζανάκος

aitoloakarnanianews.gr

Στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας ο πρωθυπουργός

aitoloakarnanianews.gr

75 νέα πρόστιμα στη Δυτική Ελλάδα την Κυριακή!

aitoloakarnanianews.gr

Ένα απέραντο εργοτάξιο όλος ο Δήμος Πύργου

aitoloakarnanianews.gr

Βγαίνει νικητής ο 8χρονος και με δώρο σκάφανδρο, από τη ΜΕΘ του Ρίου

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο