ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Συνάντηση Λύρου – Φαρμάκη: Οι ενεργειακές ανάγκες του Δήμου επί τάπητος

Τα ζητήματα που άπτονται των ενεργειακών αναγκών του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου συζητήθηκαν σήμερα σε συνάντηση ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρο.

Η εκτενής συζήτηση ξεκίνησε με την ενημέρωση του Περιφερειάρχη σχετικά με τους σχεδιασμούς του Δήμου για το φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 4,86 MW με φορέα την ΔΕΥΑ Μεσολογγίου, αλλά και το έτερο φωτοβολταϊκό με φορέα την Ενεργειακή Κοινότητα του Δήμου η οποία έχει συσταθεί εδώ και αρκετό καιρό καθώς ήταν μια από τις πρώτες πανελλαδικά.

Από την πλευρά του ο Νεκτάριος Φαρμάκης έδωσε στοιχεία για την Ενεργειακή Κοινότητα που σχεδιάζει η Περιφέρεια και συμφωνήθηκε να διερευνηθεί περαιτέρω η δυνατότητα συμμετοχής στο έργο αυτό και της Ενεργειακής Κοινότητας του Δήμου Μεσολογγίου.

Η συζήτηση περιστράφηκε ιδιαίτερα γύρω από τον σχεδιασμό της ΔΕΑΥΜ που είναι αυτό το καιρό σε πλήρη εξέλιξη ώστε να υποβληθεί φάκελος στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και να εξασφαλιστεί κατά 100% η χρηματοδότηση. Ο κ. Φαρμάκης δήλωσε σύμφωνος με τον σχεδιασμό του Δήμου και την ευκαιρία αξιοποίησης πόρων από το «Τρίτσης» καθώς άλλωστε για διαδικαστικούς, αλλά και τεχνικούς λόγους η ένταξη της ΔΕΥΑΜ στην Ενεργειακή Κοινότητα της Περιφέρειας δεν θεωρείται ενδεδειγμένη.

Τον Κώστα Λύρο συνόδευαν κατά την επίσκεψη στην Περιφέρεια οι Αντιδήμαρχοι Αντώνης Αλετράς και Νίκος Καραπάνος καθώς και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Γιώργος Λαγούδης.

Σχετικές αναρτήσεις

Πάτρα: Ξεκίνησε το ξήλωμα της σάπιας πλωτής ξύλινης εξέδρας στη Μαρίνα (ΦΩΤΟ)

aitoloakarnanianews.gr

Με αφιέρωμα σε Μοσχολιού και Νίνου συνεχίζεται το «Βήμα στους καλλιτέχνες της πόλης»

aitoloakarnanianews.gr

Πακέτο 20 εκατομμυρίων για τη στήριξη των επιχειρήσεων στην Περιφέρεια ΔΕ

aitoloakarnanianews.gr

Ικανοποιημένοι οι επαγγελματοβιοτέχνες Αχαίας από την σημερινή τους κινητοποίηση

aitoloakarnanianews.gr

Άλμα Ζωής: Φωτίζουμε ροζ τον Κυματοθραύστη της Πάτρας

aitoloakarnanianews.gr

Απήχηση είχε η ξεχωριστεί παράσταση με τίτλο «ΣΚΙΑΓΡΑΦΩΝΤΑΣ ΤΟ ΧΤΕΣ» (ΦΩΤΟ)

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο