ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Συνάντηση Μάρκου-Αναγνωστοπούλου με την Συντονιστική Επιτροπή Σχολικών Κυλικείων Πάτρας

Ο βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου μαζί με συνεργάτες του και η συνεργάτιδα της βουλευτού Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ Σίας Αναγνωστοπούλου  συναντήθηκαν με την Συντονιστική Επιτροπή Σχολικών Κυλικείων του Δήμου Πατρέων.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που ταλανίζουν τους μισθωτές σχολικών κυλικείων καθώς είναι από τους πρώτους κλάδους που έχουν θιγεί -και θα θιγεί ακόμη περισσότερο- λόγω της πανδημίας του Covid-19, χωρίς όμως να έχει λάβει ως τώρα επαρκή και έμπρακτη οικονομική στήριξη από την Κυβέρνηση.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα αιτήματα τους,όπως είναι η απαλλαγή του ενοικίου του 2ου τριμήνου(2019-2020), η μείωση κατά 50% των ενοικίων για τα επόμενα δύο χρόνια και η επιστροφή των εγγυήσεων σε όσους αναδόχους επιθυμούν να λήξουν πρόωρα τη σύμβασή τους.

Μετά από μία εποικοδομητική συζήτηση, αλλά και μία διεξοδική ενημέρωση για τις ερωτήσεις που έχει καταθέσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου και αφορούν τα παραπάνω καίρια ζητήματα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας τάσσονται στο πλευρό των επαγγελματιών του συγκεκριμένου κλάδου και δήλωσαν ότι θα στηρίξουν με κάθε τρόπο τον δίκαιο αγώνα των μισθωτών σχολικών κυλικείων.

Είναι συνεπώς απόλυτα δίκαια τα αιτήματα που διεκδικούν και θα πρέπει το Υπουργείο Εσωτερικών και ο Δήμος Πατρέων, ανάλογα με τις αρμοδιότητές τους, να στηρίξουν ουσιαστικά τον επαγγελματικό αυτό κλάδο, ο οποίος γνώρισε οικονομική καταστροφή, αφού ήταν αυτός που έκλεισε πρώτος και άνοιξε τελευταίος.

Επομένως, ο μεν Δήμος Πατρέων πρέπει άμεσα να αναστείλει προσωρινά την υποχρέωση καταβολής της 2ης δόσης του μισθώματος, το δε Υπουργείο Εσωτερικών θα πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα οικονομικής στήριξης, ώστε να μπορέσουν οι επιχειρηματίες αυτοί να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν.

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Μπαμπανέβας: Η δημοσιογραφία φτώχυνε με το θάνατο του Νάσου Νασόπουλου

aitoloakarnanianews.gr

Αχαΐα: Που εντοπίστηκαν τα 83 νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα

aitoloakarnanianews.gr

Νέο “χαστούκι” του κορονοϊού στην Αχαΐα – 161 νέα κρούσματα σήμερα – 225 η Δυτική Ελλάδα

aitoloakarnanianews.gr

Πάτρα Ενωμένη: Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια

aitoloakarnanianews.gr

ΟΛΠΑ: Στόχος το λιμάνι της Πάτρας να μετατραπεί σε «πράσινο» λιμάνι

aitoloakarnanianews.gr

Εθιμοτυπική Συνάντηση της Διοίκησης του ΕΑΠ με τις Πρυτανικές Αρχές του ΑΕΙ Πάτρας

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο