ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Συνάντηση Μιχάλη Γούδα με ελαιοκαλλιεργητές στο Παναιτώλιο

Συνάντηση Μιχάλη Γούδα με ελαιοκαλλιεργητές στο Παναιτώλιο


Συνάντηση με παραγωγούς ελαιολάδου και βρώσιμης ελιάς της περιοχής του Παναιτωλίου Αγρινίου πραγματοποίησε την Τρίτη 2 Μαρτίου, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος – Βοηθός του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας για θέματα Ομάδων Παραγωγών, Συνεργατισμού και Περιφερειακής Αγροτικής Πολιτικής, Μιχάλης Γούδας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των παραγωγών για τη δημιουργία ενός συνεταιριστικού σχήματος, προκειμένου να προωθήσουν και να διαθέσουν από κοινού τα ελαιοκομικά τους προϊόντα (ελιά καλαμών, χονδρολιά, ελαιόλαδο).

Με πρωτοβουλία του κ. Γούδα, συμμετείχε στη συζήτηση ο Γεωπόνος Πανταζής Πανταζόπουλος, ιδρυτικό μέλος της ΑΚΑ ΚΟΙΝΣΕΠ, ο οποίος ανέλυσε τις συνεταιριστικές μορφές που μπορεί να λάβει το υπό ίδρυση σχήμα, τις διαδικασίες ίδρυσης, τις υποχρεώσεις και τις δυνατότητες που παρουσιάζουν.

Με δεδομένα ότι, αφενός ο στόχος ενός τέτοιου σχήματος είναι η εμπορική διαχείριση των προϊόντων και όχι η από κοινού παραγωγή και αφετέρου το μικρό αριθμό των εν δυνάμει μελών, οι παραγωγοί ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα για την ίδρυση μιας ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) εμπορικού σκοπού, μέσω της οποίας θα δημιουργηθεί ένα κοινό δίκτυο προώθησης και διανομής των προϊόντων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκαν οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες των παραγωγών για τις προκλήσεις της αγοράς, αλλά και η πρόθεση των περισσοτέρων να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα προκειμένου να ενισχύσουν τη θέση τους.

«Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει ένα συλλογικό σχήμα είναι να ξεπεραστεί ο φόβος απώλειας της αυτονομίας του κάθε μεμονωμένου παραγωγού. Το βασικό όμως εργαλείο που διαθέτουν οι παραγωγοί για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων τους είναι η συλλογικότητα  και για εμάς είναι απόλυτη προτεραιότητα να τη στηρίξουμε» επεσήμανε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος, Μιχάλης Γούδας.

Ανοίγουν στο τέλος του μήνα τα σχολεία, τον Απρίλιο εστίαση και τουρισμός

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Αγρίνιο: Συνελήφθη 52χρονη Γεωργιανή για παράνομη διαμονή στη χώρα | aitoloakarnanianews.gr

aitoloakarnanianews.gr

Τιμητικός έπαινος για το Χορευτικό τμήμα Καλυβίων

aitoloakarnanianews.gr

Προβολή του ντοκιμαντέρ “Ο Ηρακλής, ο Αχελώος και η Μεσοχώρα” στο Αγρίνιο (ΦΩΤΟ + VIDEO)

aitoloakarnanianews.gr

Χριστίνα Σταρακά: Πολιτική Προστασία με ενεργό ρόλο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση- Προτάσεις για τη προστασία των περαστικών δασών

aitoloakarnanianews.gr

Αγρίνιο: Συνελήφθη 50χρονος για κατοχή 29,5 κιλών επεξεργασμένου καπνού

aitoloakarnanianews.gr

Καινούργιο: Πήγε στο λιοστάσι του και βρήκε τις ελιές μαζεμένες

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο