ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Συνάντηση του Πρύτανη Πατρών με τον Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Αχαΐας

Θέματα που αφορούν στη λειτουργία του Πανεπιστημίου της Πάτρας και τη σύνδεσή του με την πόλη και την ευρύτερη περιοχή συζήτησαν την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020 κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στην Πρυτανεία, ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Νομού Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Κωνσταντίνος Παλαιολόγος και ο νέος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Χρήστος Μπούρας.

Οι κ.κ. Αλεξόπουλος και Παλαιολόγος ευχήθηκαν καλή επιτυχία στον κ. Μπούρα για την ανάληψη των καθηκόντων του και ζήτησαν να ενημερωθούν για τα ζητήματα που αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για το Πανεπιστήμιο της Πάτρας σε σχέση με την εύρυθμη λειτουργία του και τον επιστημονικό του ρόλο, ο οποίος είναι καίριας σημασίας για την ανάπτυξη της περιοχής σε πολλά επίπεδα.

Εκφράστηκε η αμέριστη στήριξη του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. (Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Νομού Αχαΐας στα αιτήματα της Πρυτανείας για επαρκή χρηματοδότηση του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Δυτικής Ελλάδας και πλήρη στελέχωσή του με το απαραίτητο διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά και η στήριξη στα αιτήματα που έχουν να κάνουν με τις υποδομές του Ιδρύματος, την προσβασιμότητα, τη σχέση του με τους Φορείς (αυτοδιοικητικούς, πολιτικούς και επιστημονικούς) και τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την πορεία της Πάτρας, της Αχαΐας και τη Δυτικής Ελλάδας σε συνάρτηση με τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το Πανεπιστήμιο για την προώθησή τους.

Σε ότι αφορά στον ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Νομού Αχαΐας, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου ζήτησαν από τον Πρύτανη κ. Μπούρα τη συνεργασία του Πανεπιστημίου σε θέματα που είναι κοινού ενδιαφέροντος όπως η διαχείριση των στερεών αποβλήτων και η αναβάθμιση του περιβάλλοντος ενώ ενημέρωσαν τον κ. Μπούρα σε σχέση με τη λειτουργία και την πορεία του νέου Συνδέσμου και την πρόκληση της επίλυσης ενός χρόνιου προβλήματος για την Αχαΐα που είναι η διαχείριση των απορριμμάτων.

Συμφωνήθηκε τέλος να υπάρξει μια τακτική και διαρκής επικοινωνία προκειμένου να συγκεκριμενοποιηθούν και οριστικοποιηθούν δυνατές συνεργασίες μεταξύ ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Αχαΐας και Πανεπιστημίου Πατρών.

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Έναρξη της 7ης Τοιχογραφίας στην Πάτρα

aitoloakarnanianews.gr

Δυτική Ελλάδα: Επτά παραβάσεις για μη χρήση μάσκας την Τετάρτη

aitoloakarnanianews.gr

Νέο ωράριο λειτουργίας της έκθεσης αρχειακού και επετειακού υλικού

aitoloakarnanianews.gr

Αχαΐα: – Τραγωδία: Νεκρή μητέρα 4 παιδιών – Έπεσε σε γκρεμό με το αυτοκίνητό της

aitoloakarnanianews.gr

Δυτική Ελλάδα: Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στα σημεία συνωστισμού – “Άδειασαν” οι σκάλες, γέμισε η πλατεία!(ΦΩΤΟ+VIDEO)

aitoloakarnanianews.gr

Αμαλιάδα: Επέστρεψε την κλεμμένη οστεοθήκη 5 χρόνια μετά!

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο