ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Συνεδρίασε η Επιτροπή Διαβούλευσης με θέμα την υπό ίδρυση ΠΟΑΥ Εχινάδων – Αιτωλοακαρνανίας – Οι αποφάσεις

Συνεδρίασε η Επιτροπή Διαβούλευσης με θέμα την υπό ίδρυση ΠΟΑΥ Εχινάδων – Αιτωλοακαρνανίας – Οι αποφάσεις


Συνεδρίασε χθες Σάββατο το απόγευμα  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου στον Αστακό, η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ξηρομέρου, με θέμα συζήτησης την υπό ίδρυση ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.

Με μεγάλη συμμετοχή από τα μέλη της επιτροπής, αλλά και από απλούς πολίτες, έγινε μία πολύ ουσιαστική συζήτηση, με πολύ ενδιαφέρουσες και σοβαρές τοποθετήσεις από όλους όσους πήραν τον λόγο και μίλησαν.

Πραγματικά οι τοποθετήσεις ήταν όλες καίριες και υπήρχε ένα κλίμα και μία διάθεση, για εναντίωση και αγώνα, να εμποδιστεί η ίδρυση της συγκεκριμένης ΠΟΑΥ που είναι κομμένη και ραμμένη στα συμφέροντα των ιχθυοκαλλιεργητών και εναντίον στα συμφέροντα μίας περιοχής, όπως αυτή της παραλιακής διαδρομής Αστακού – Μύτικα, αλλά και του κόλπου του Αστακού.

Από τις δημοτικές παρατάξεις, παρών δήλωσαν δύο παρατάξεις. Η παράταξη της συμπολίτευσης (παρουσία Αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων) και της ελάσσονος αντιπολίτευσης, που τοποθετήθηκαν μέσω του Δημάρχου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη και του δημοτικού συμβούλου κ. Νίκου Ζώγα αντίστοιχα.

Σε μία γενική και σύντομη παρουσίαση για την συζήτηση, θα λέγαμε ότι όλοι συμφώνησαν ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και από την στάση των τοπικών κοινωνιών και των φορέων σήμερα, θα καθοριστεί το πως θα είναι ο τόπος τα επόμενα 10-15 χρόνια.

Τονίστηκε απ’ όλους και όλοι συμφώνησαν, ότι παραμερίζοντας κόμματα και παρατάξεις, θα πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι να αντισταθούμε σε αυτό που κάποιοι αποφάσισαν ερήμην των τοπικών κοινωνιών. Το θέμα δεν προσφέρεται για καμία αντιπαράθεση και οι αντίδραση πρέπει να είναι ανάλογη της σημαντικότητας του συγκεκριμένου θέματος.

Αναφέρθηκε ότι όλοι αναμένουν τους βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας να πάρουν σαφή θέση, όπως και η Περιφέρεια. Είναι καθήκον τους.

Αποφασίστηκε:

· Η έγκριση και στήριξη της πρόσφατης ομόφωνης απόφασης 87/2020 του Δημοτικού Συμβουλίου (δείτε την εδώ).

· Η συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής, που προσωρινά είχε ήδη σχηματιστεί καταρχήν με μέλη της δημοτικής αρχής και θα συμπληρωθεί και από την αντιπολίτευση και από φορείς και μεμονωμένους ενεργούς πολίτες. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η σύνθεση της.

Η Συντονιστική Επιτροπή θα αναλάβει να κάνει όλες τις ενέργειες προς αποτροπή αυτής της πολύ καταστροφικής εξέλιξης, ενημερώνοντας διαρκώς τους πολίτες για τις ενέργειες της. Πρώτο βήμα να απυθυνθεί στην κοινωνία του Ξηρομέρου, να ενημερώσει με Γενικές Συνελεύσεις στα χωριά τι ακριβώς προβλέπεται για το τόπο μας από την ίδρυση της συγκεκριμένης ΠΟΑΥ, γιατί ο κόσμος δεν γνωρίζει και δεν έχει καταλάβει τι έρχεται.

Όπως όλοι συμφώνησαν, οι τοπικές κοινωνίες είναι επικίνδυνα εφησυχασμένες.

mytikaspress.gr

Χτυπάει “κόκκινο” η ανεργία στη Δυτική Ελλάδα

 

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Ξηρόμερο-Χωροταξικό Ιχθυοκαλλιεργειών: Η διαβούλευση έγινε και δεν εκφράσατε γνώμη

aitoloakarnanianews.gr

Συνήγορος του Πολίτη: Στον εισαγγελέα o Δήμος Ξηρομέρου για παράνομη επέκταση κοιμητηρίου

aitoloakarnanianews.gr

Δήμος Ξηρομέρου: Η λειτουργία του «Βοήθεια στο Σπίτι» στην έξαρση της πανδημίας

aitoloakarnanianews.gr

Βουλευτής Λευκάδας: “Θετικά τα μηνύματα για τον Κάλαμο και τον Καστό”

aitoloakarnanianews.gr

Συνάντηση Κ.Καραγκούνη με τον Διοικητή της 6 ΥΠΕ για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Κατούνας

aitoloakarnanianews.gr

Πλούσια προσφορά του Συνδέσμου Εργολάβων Ηλεκτρικών Έργων «Ο ΘΑΛΗΣ» σε Αρχοντοχώρι και Μύτικα

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο