ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Συνεχίζονται οι εγγραφές μελών στο Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων

Συνεχίζονται οι εγγραφές των νέων και παλαιών μελών του Χορευτικού Τμήματος Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων. Οι εγγραφές θα  διαρκέσουν έως και την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020 και γίνονται μόνο ηλεκτρονικά,  μέσα από τη σελίδα του Χορευτικού Τμήματος   www.xoreutiko-dimou-patras.gr

Στην σελίδα υπάρχουν τρία πεδία για έγγραφές νέων μελών, εγγραφές παλαιών ενηλίκων και εγγραφές παλαιών μελών του παιδικού και εφηβικού.  Εξ αιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που διέπουν την λειτουργία του χορευτικού τμήματος λόγω covid 19,  κανείς δεν μπορεί να συμμετάσχει στην χορευτική εκπαιδευτική διαδικασία αν δεν έχει προηγηθεί η εγγραφή του.

Όλοι έχουν δικαίωμα εγγραφής  μόνο σε ένα τμήμα. Αν κάποιοι γραφτούν σε παραπάνω τμήματα θα γίνεται διαγραφή τους και θα μπορούν να συμμετάσχουν σε ένα τμήμα που θα καθοριστεί ανάλογα τις ανάγκες του προγράμματος. Στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα υπάρχουν τμήματα παιδικά – εντατικά – ψυχαγωγίας.

Τα παλαιά παιδικά εγγράφονται ανάλογα τα χρόνια που έρχονται στο χορευτικό (χορευτική εμπειρία) και την ηλικία τους (σε ποια τάξη πηγαίνουν).

Στο εντατικό εφηβικό εγγράφονται όσα παιδιά συμμετείχαν στις καλοκαιρινές πρόβες.

Εντατικά τμήματα ενηλίκων εκτός από αυτά των αρχαρίων, υπάρχουν τα αποκαλούμενα «μεσαίων» και «παλαιών», ανάλογα με την χορευτική τους εμπειρία. Οι συμμετέχοντες  σ΄ αυτά είναι υποχρεωμένοι να συμμετάσχουν σε παραστάσεις. Διαγράφονται με δύο συνεχόμενες απουσίες και πέντε συνολικά  – πρόβα δύο φορές την βδομάδα.

Η άσκηση στα εντατικά τμήματα είναι έντονη και επίπονη. Άτομα τα οποία έχουν προβλήματα – γόνατα – αρθρώσεις – φυσικής κατάστασης ή επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό, δεν μπορούν να συμμετάσχουν σ΄ αυτά τα τμήματα γιατί οι απαιτήσεις είναι μεγάλες.

Ψυχαγωγίας ενηλίκων

Τα τμήματα αυτά εκτός των αρχαρίων είναι χωρισμένα ανάλογα τα χρόνια χορευτικής εμπειρίας. Στα τμήματα αυτά ακολουθείται χορευτικό πρόγραμμα που μπορεί να παρακολουθήσει ο μέσος άνθρωπος. Η άσκηση είναι ήπιας μορφής και δίνεται ιδιαίτερη βάση στην λαογραφική ανάλυση της κάθε περιοχής και στον ψυχαγωγικό χαρακτήρα του λαϊκού μας χορού. Διαφοροποιείται και γίνεται ποιο απαιτητικό στα τμήματα με πάνω από 5 χρόνια χορευτική εμπειρία. Αυτό δεν σημαίνει ότι στα άλλα τμήματα το μάθημα είναι χαλαρό  Διαγράφεται κάποιος  με δύο συνεχόμενες απουσίες και πέντε συνολικά  – πρόβα μία φορά την βδομάδα).

Η διδασκαλία και γενικότερα η συμμετοχή στις δραστηριότητες του Χορευτικού Τμήματος είναι δωρεάν (στο Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πάτρας δεν πληρώνει και δεν πληρώνεται κανείς – τόσο για τους διδασκόμενους όσο και για τους δασκάλους).

Όλα τα τμήματα θα είναι 20μελή . Κατά την εγγραφή θα γίνεται ενημέρωση για τους ακριβείς κανόνες λειτουργίας πέραν των επιβεβλημένων υγειονομικών κανόνων που είναι οι εξής:

Κανόνες λειτουργίας :

 1. Η είσοδος στην αίθουσα στο λιμάνι θα γίνεται από το πίσω μέρος που είναι το υπόστεγο.
 2. Αν κάποιος νοιώθει αδιαθεσία ή έχει κάποιο από τα συμπτώματα (πυρετό – βήχα – καταρροή – κούραση – πονόλαιμο κ.λπ.) δεν προσέρχεται στο χώρο.
 3. Για τα παιδικά τμήματα οι γονείς θερμομετρούν τα παιδιά στο σπίτι πριν έρθουν στο χώρο και ελέγχουν για τυχόν συμπτώματα (διάρροια,  εμετοί, βήχας, καταρροή, αδιαθεσία – κούραση, πονόλαιμο κ.λπ.)   ώστε το παιδί να μείνει σπίτι.
 4. Όλοι προσέρχονται φορώντας μάσκα.
 5. Για τα παιδικά τμήματα οι γονείς αφήνουν τα παιδιά στην καγκελόπορτα φορώντας μάσκα.
 6. Θερμομέτρηση πριν την είσοδο στην αίθουσα στο προαύλιο.
 7. Με την είσοδο στην αίθουσα απολυμαίνουν τα χέρια τους και ακολουθούν την διαγράμμιση που οδηγεί στα ερμάρια για να αφήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα. Η είσοδος στην αίθουσα θα γίνεται το πολύ 10 λεπτά νωρίτερα.
 8. Στην αίθουσα είναι διαγραμμισμένοι 24 κύκλοι με διάμετρο 2m  και το σήμα του Χορευτικού στο κέντρο έτσι ώστε να εξασφαλίζονται οι αποστάσεις.
 9. Στο μάθημα με παιδικά τμήματα θα βρίσκονται στην αίθουσα δύο δάσκαλοι, στων ενηλίκων μπορεί να είναι και ένας.
 10. Στην αίθουσα δεν μπαίνει κανείς άλλος για οιονδήποτε λόγω εκτός των δασκάλων ή στελεχών και αυτοί φορώντας μάσκα και κάθονται στο γραφείο έως τρία άτομα χωρίς να περιφέρονται στην αίθουσα.
 11. Σε περίπτωση που κάποιο παιδί παρουσιάσει κάποιο από τα συμπτώματα του covid 19 ή και απλή αδιαθεσία  με ψυχραιμία ζητάμε αμέσως να φορέσει την μάσκα του ειδοποιώντας τους γονείς ή κηδεμόνες να έρθουν να το πάρουν. Ειδοποιούμε τον υγειονομικό υπεύθυνο του Δήμου για τις παραπέρα ενέργειες και ακολουθούμε τις υποδείξεις του.
 12. Σε περίπτωση ενηλίκου του ζητάμε να φορέσει την μάσκα του τον οδηγούμε στο χώρο αναμονής αν χρειάζεται. Ειδοποιούμε κάποιον δικό του σε συνεννόηση μαζί του για να τον συνοδεύσει αν δεν μπορεί να φύγει μόνος  και ειδοποιούμε τον υγειονομικό υπεύθυνο του Δήμου για τις παραπέρα ενέργειες και ακολουθούμε τις υποδείξεις του.

 

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Μια διαφορετική Δευτέρα για την Ελλάδα λόγω κορονοϊού

aitoloakarnanianews.gr

Ανακαινίζεται η γραμμή Κατάκολο-Πύργος-Αρχ.Ολυμπία – Επανασυνδέονται Αχαϊα-Ηλεία

aitoloakarnanianews.gr

Δυτική Ελλάδα: Ξεκινούν οι δοκιμές λειτουργίας των εμβολιαστικών κέντρων – Επίσκεψη Καρβέλη στο ΚΥ Βορείου Τομέα(Φώτο)

aitoloakarnanianews.gr

Ημερίδα με θέμα «Επιχειρηματικότητα και καινοτομία στον Αγροδιατροφικό κλάδο»

aitoloakarnanianews.gr

Πέθανε ο Γιώργος Μητράκης | aitoloakarnanianews.gr

aitoloakarnanianews.gr

Κοροναϊός: Στην «κόκκινη λίστα» της Γερμανίας η Δυτ. Ελλάδα

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο