ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Συνολικά 150 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο από την Ελλάδα θα υποδεχτεί το Βέλγιο


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020, 13:42

Συνολικά 150 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο από την Ελλάδα θα υποδεχτεί το Βέλγιο

Η πρόθεση του Βελγίου να υποδεχτεί 150 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο από την Ελλάδα επιβεβαιώθηκε σε τηλεδιάσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου με τον Βέλγο υφυπουργό Μετανάστευσης, Σάμι Μαντί.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου, κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η πρόθεση της νέας κυβέρνησης του Βελγίου να υποδεχτεί 150 άτομα από την Ελλάδα, κάτι που είχε εκφραστεί σε συνάντηση του Έλληνα αναπληρωτή υπουργού με την προκάτοχο του κ. Μαντί, Μάτζι Ντε Μπλοκ, τον περασμένο Σεπτέμβριο στις Βρυξέλλες.

Κατά την τηλεδιάσκεψη τέθηκε ως στόχος η πραγματοποίηση της πρώτης αποστολής στο Βέλγιο έως το τέλος του έτους.

Εξάλλου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι δύο υπουργοί συζήτησαν το μέλλον της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασύλου και Μετανάστευσης υπό το φως της τρέχουσας διαπραγμάτευσης ενός νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου. «Οι δύο χώρες συμφωνούν ότι τα ad hoc μέτρα, μετά από κάθε κρίση, δεν μπορούν να είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμα. Μόνο μια σφαιρική προσέγγιση σε ευρωπαϊκό επίπεδο μπορεί να προσφέρει μια διαρθρωτική λύση. Ένα πρώτο βήμα θα ήταν η σαφής καταγραφή της προσπάθειας που καταβάλλει κάθε κράτος-μέλος και η συμφωνία επί ενός βασιζόμενου σε αντικειμενικά κριτήρια μηχανισμού υπολογισμού του βάρους που κάθε κράτος- μέλος μπορεί να επωμίζεται στο πλαίσιο της αρχής του δίκαιου επιμερισμού της ευθύνης», σημειώνεται.

Τέλος, ο κ. Κουμουτσάκος είχε τηλεφωνική συνομιλία και με την εκτελεστική διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το ‘Ασυλο (EASO), Νίνα Γκρέγκορι, με την οποία συζητήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση της υποστήριξης που το EASO προσφέρει στην ελληνική υπηρεσία Ασύλου, καθώς και θέματα σχετικά με το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020, 13:42

Source link

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Σε συναγερμό η Πολιτική Προστασία ενόψει του κύματος κακοκαιρίας

aitoloakarnanianews.gr

Διάσωση με ελικόπτερο δύο ανδρών που παρασύρθηκαν από τα κύματα

aitoloakarnanianews.gr

Τα ελληνικά νησιά που βρίσκονται στην κορυφή των ασφαλών περιοχών της Ευρώπης

aitoloakarnanianews.gr

H Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού δεν εφαρμόζεται

aitoloakarnanianews.gr

Θετικό στον κορωνοϊό βρέφος 20 ημερών στη Λέσβο

aitoloakarnanianews.gr

Σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων η Π.Ε. Τρικάλων

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο