ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ 2020 : Μείωση στα αναδρομικά ΙΚΑ , ΔΕΚΟ , ΟΑΕΕ, ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ 2020 : Μείωση στα αναδρομικά ΙΚΑ , ΔΕΚΟ , ΟΑΕΕ, ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ – Όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Ειδήσεις: «Ταφόπλακα» στα αναδρομικά χιλιάδων συνταξιούχων του Δημοσίου βάζουν κυβέρνηση και υπουργείο Εργασίας με τροπολογία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Όπως επιβεβαιώνουν και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εργασίας, η τροπολογία αναφέρει ότι τα αναδρομικά ποσά που θα καταβληθούν στους συνταξιούχους του Δημοσίου αφορούν μόνο τις περικοπές του Νόμου 4093/2012 και όχι τις περικοπές του 4051/2012, οι οποίες έχουν κριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο σύμφωνες με το σύνταγμα.

Ολα τα ΝΕΑ για τις συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα ΕΔΩ

Η επιλογή της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας θα έχει αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα να λάβουν αναδρομικά για τις μειώσεις και των δύο νόμων, ενώ οι συνταξιούχοι του δημοσίου τομέα θα λάβουν αναδρομικά των μειώσεων μόνο του Νόμου 4093/2012.

Ακόμα, οι συνταξιούχοι του δημόσιου τομέα που θα πάρουν τα αναδρομικά του εντεκαμήνου για τον Νόμο 4093/2012 δεν θα έχουν άλλες αξιώσεις για κύριες και επικουρικές συντάξεις, για επιδόματα αδείας και δώρα, αποκλείοντας ουσιαστικά κάθε ενδεχόμενο πιλοτικής δικής για τη διεκδίκηση των αναδρομικών των επικουρικών συντάξεων και των δώρων.

Τι χάνουν από τα αναδρομικά

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Η Αυγή», οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα λάβουν αναδρομικά από τις μειώσεις που έφερε ο Νόμος 4051/12 και αφορούσε μείωση 12% για κύριες συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, παρά μόνο τις μειώσεις του Νόμου 4093 του 2012 με βάση το σύνολο κύριας και επικουρικής σύνταξης που έπαιρνε ο συνταξιούχος μετά τις προηγούμενες μειώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι για άθροισμα συντάξεων από 1.000 έως 1.500 ευρώ επιβλήθηκε νέα εισφορά ύψους 5%, για άθροισμα 1.500 έως 2.000 ευρώ 10%, για άθροισμα 2.000 έως 2.500 ευρώ 15% και για άθροισμα άνω των 2.500 ευρώ 20%.

Επομένως τα αναδρομικά εντεκαμήνου για τις κύριες συντάξεις του Δημοσίου θα έχουν μόνο την επιστροφή του Νόμου 4093, που κρίθηκε αντισυνταγματική από το Ελεγκτικό Συνέδριο, δηλαδή θα επιστραφούν οι μειώσεις 5% ως 20% που επιβλήθηκαν σε κύριες συντάξεις πάνω από τα 1.000 ευρώ ή σε άθροισμα κύριων και άλλων συντάξεων πάνω από τα 1.000 ευρώ.

Οι συνταξιούχοι των ταμείων του ιδιωτικού τομέα θα έχουν αναδρομικά εντεκαμήνου στις κύριες συντάξεις και από τις δύο περικοπές, δηλαδή και από τον Νόμο 4051 και από τον Νόμο 4093, διότι οι εν λόγω περικοπές κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας με την απόφαση 1439/2020.

Μείον 20% και στο εφάπαξ!

Επίσης, οι απώλειες των συνταξιούχων του Δημοσίου δεν σταματάνε εδώ, καθώς το οικονομικό επιτελείο, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, εξετάζει φορολόγηση στο εφάπαξ των συνταξιούχων ύψους 20%.

Σύμφωνα με πηγές των υπουργείων Οικονομίας και Εργασίας, η ρύθμιση θα τεθεί σε ισχύ μέσα το 2021, ωστόσο είναι πιθανό να έχει και αναδρομική ισχύ, παγιδεύοντας και όσους σπεύσουν να φύγουν με την κατάθεση της ρύθμισης και πριν αυτή ψηφιστεί!

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ 2020 : Μείωση στα αναδρομικά ΙΚΑ , ΔΕΚΟ , ΟΑΕΕ, ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ – Τελευταίες πληρωμές.

Από τις 24/09/2020 έως τις 28/09/2020 ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (www.opekepe.gr) πραγματοποίησε τις παρακάτω πληρωμές ύψους 8.888.999,78 €

ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΔΩ

Βρούτσης: Εντός του Οκτωβρίου, η καταβολή των αναδρομικών

Αναδρομικά και στους συνταξιούχους του Δημοσίου: Κατατέθηκε η τροπολογία

Επιταγές κοινωνικού τουρισμού , Κτηματολόγιο , ΕΣΠΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Source link

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Διαδικασία παραπομπής της Βρετανίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

aitoloakarnanianews.gr

Ξεχωριστή οινική χρονιά για τις περισσότερες περιοχές της χώρας |

aitoloakarnanianews.gr

Η καταπολέμηση του COVID-19 και του ωιδίου στο αμπέλι μοιράζονται ένα κοινό εργαλείο |

aitoloakarnanianews.gr

Πολλές οι γνώμες για τις αποζημιώσεις σε Καρδίτσα και Φάρσαλα άργησε να δώσει την εικόνα ο δορυφόρος

aitoloakarnanianews.gr

Πέμπτη και Παρασκευή θα δούνε το χρώμα του χρήματος οι αγρότες

aitoloakarnanianews.gr

Eπανεξελέγη Πρόεδρος στον ΕΛΟΠΥ ο Τουραλιάς

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο