ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ NEWS

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Μεσολογγίου: Στο ίδιο έργο θεατές – Φάρσα ή Κωμωδία;.

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Μεσολογγίου: Στο ίδιο έργο θεατές – Φάρσα ή Κωμωδία;.


Την Πέμπτη παίχτηκε άλλη μια πράξη ενός γνώριμου μας έργου στην επιτροπή του άρθρου 152 του ν. 3463/06 που έχει εξελιχθεί ως «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για τις επιθυμίες των αιρετών, αδιαφορώντας τελικά για το ορθό και δίκαιο. Όλα αυτά δυστυχώς με την ανοχή των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των αιρετών και των δικηγόρων.

Για άλλη μια φορά «πέρασε» από την επιτροπή έωλη «ένσταση» του Δήμου που αφορούσε την ακύρωση δικαίωσης συναδέλφου, από την Αποκεντρωμένη, για παράτυπη μετακίνηση και υποβιβασμό της.

Η μόνη που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και ουσιαστικά επιβεβαίωσε το δίκαιο και ορθό της περίπτωσης της συναδέλφου (είχε προηγηθεί ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης) ήταν η Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των Αιρετών επικαλέστηκε την εμπειρία του και τις επιθυμίες του ως αιρετώς (άκουσον – άκουσον) και ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των δικηγόρων υιοθέτησε απριόρι όλα τα επιχειρήματα του Δήμου, τα οποία μάλιστα είχε καταθέσει δικηγόρος εκ Πατρών (τυχαίο άραγε;) – φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά, το έργο το έχουμε ξαναδεί πολλάκις στο παρελθόν και το έχουμε στηλιτεύει επίσης πολλάκις.

Έχοντας κουραστεί να παλεύουμε με ένα σαθρό κατεστημένο, θέλουμε να φωνάξουμε και να καταγγείλουμε όλους εκείνους που αμετανόητα χωρίς να διδάσκονται από το παρελθόν, επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη με τους προκατόχους τους. Προκατόχους που ξόρκιζαν όπως και τις συγκεκριμένες τακτικές και πρακτικές τους, αλλά τελικά αποδεικνύονται βασιλικότεροι του βασιλέως.

Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται – επαναλαμβάνεται μόνο ως φάρσα ή τραγωδία. Δεν μπορεί με τους ίδιους πρωταγωνιστές, τις ίδιες πρακτικές και τις ίδιες μεθόδους να προσπαθούμε να αλλάξουμε και να πάμε μπροστά. Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι εμπλεκόμενοι, εντός και εκτός δήμου, ότι επιτέλους πρέπει να αφήσουν τους εργαζόμενους να κάνουν την δουλεία τους, απρόσκοπτα και αξιοκρατικά.

Δυστυχώς βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές απλά με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Φτάνει ποια.

Μετά τιμής
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Μεσολόγγι: Φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνό τους γιατί δεν υπάρχουν καθηγητές

Γίνετε μέλη στην ενημερώτικη ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας. Ενημερώστε, ενημερωθείτε και σχολιάστε τα πάντα ελεύθερα ΕΔΩ!

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σχετικές αναρτήσεις

Μεσολόγγι: Η υπερήφανη μαμά του Βασίλη για την “απόφαση ψυχής” να δωρίσει τα όργανά του! (VIDEO)

aitoloakarnanianews.gr

Αιτωλικό: Σύληψη δύο ατόμων για κλοπή ρεύματος

aitoloakarnanianews.gr

Π.Παπαδόπουλος: Η Πανδημία, η κα Πατούλη και η ξεχασμένη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

aitoloakarnanianews.gr

Στήριξη για λειτουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην Κατοχή ζήτησε ο Κ.Λύρος

aitoloakarnanianews.gr

Ανακατασκευή του campus στο Μεσολόγγι ζητά το Πανεπιστήμιο Πατρών από την Περιφέρεια

aitoloakarnanianews.gr

Απ.Κατσιφάρας: Εθιμοτυπική η Επίσκεψη του Περιφερειάρχη στο Μεσολόγγι;

aitoloakarnanianews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο